Loading cart contents...
Varukorg Kassa
Totalt:

Baxter of California

Baxter of California grundades av Baxter Finley år 1965. De säljer allt från duschtvål och schampo till rakborstar och after shave.

Baxter of California

Allt började med att Baxter ville ha en fuktkräm till ansiktet som passade även för män, men han hittade inget annat än krämer med blomdoft som främst var avsedda för kvinnor. Han upptäckte att det fanns ett stort hål att fylla och i och med detta föddes idén om att skapa en egen fuktkräm och 1965 lanserade han Super Shape. Det var en conditioner för huden särskilt anpassad för män och den gav skydd mot både sol och hav, något som verkligen behövs i Kalifornien. Super Shape blev en stor framgång och märket växte snabbt. Det blev snart en hel serie hudvårdsprodukter och efterfrågan var stor.

Hudvård för män var något helt nytt som få kände till vid den här tiden och Baxter Finley var med och bröt mark inom det här outforskade området. De var bland de första med en rad produkter och det banade väg för märkets framgång hos kändisarna i Hollywood. Märket blev snabbt populärt och ett måste för alla män som var måna om att ta hand om sig själva. Alla produkter är speciellt anpassade för män och de varierande behov som uppstår med olika hudtyper och skäggväxt. Det gör att märket än idag är ett av de populäraste.

Baxter of California var pionjärer inom det här området och de brinner för att skapa bra hudvårdsprodukter som passar alla. Företagets metod för att lyckas med detta har redan från början varit att kombinera forskning och vetenskap med naturens fantastiska råvaror. Genom den här kombinationen har de varit med och drivit utvecklingen av groomingprodukter framåt.

Alla deras produkter består av en rad naturliga råvaror som alla har viktiga funktioner. Med hjälp av forskning har de fått många av ingredienserna från naturen och tar hjälp av deras naturligt positiva egenskaper. Några exempel är avokado och aloe vera som återfuktar och återfinns i många av varorna och mentol som är antiseptiskt och minskar risken för inflammationer efter rakning.

Varumärket erbjuder en fullständig kropps- och hudvårdsrutin. De har allt inom hårvård, rakning, ansiktsvård, kroppsvård samt produkter till vardagen. Bland hårvårdsprodukterna finns självklart vax, schampo och balsam men också groominglotion som erbjuder en lättare styling och får ordning på frissigt hår samtidigt som det ger stadga åt tunt hår.

Till rakningen erbjuder de bland annat ett alkoholfritt after shave-balsam som lugnar irriterad hud och återfuktar med hjälp av aloe vera. Det finns också ansiktsvatten som blivit berikat med aloe vera och vitaminer för att fungera skyddande före och efter rakning. Självklart finns också klassiska rakborstar av grävlingshår, säkerhetshyvlar för en nära rakning och rakknivar för ett salongsnära resultat när du rakar dig.

För kropp och ansikte finns bland annat fuktkrämer, ansiktstvätt och ansiktsvatten. För intensiv behandling finns en djuprengörande lermask, exfolierande ansiktsskrubb och nattkräm med AHA‑syror som tar bort döda hudceller och gör huden slätare.

Baxter of California erbjuder produkter till vardagen såsom ljus med dofter av trä, läder och mysk. De har också luftfräschare till bilen och T-tröjor.