Loading cart contents...
Varukorg Kassa
Totalt:

D. R. Harris & Co

D. R. Harris & Co, oftast bara D. R. Harris, är ett familjeföretag som grundades år 1790 i London. Företaget öppnade detta år sitt första apotek med namnet Harris’s Apothecary.

Butiken låg på St. James’s Street och där finns de kvar även idag, mer än 200 år senare. Grundarna var Daniel Rotley och Henry Harris. Rotley var apotekskemist och Harris var kirurg. Tack vare sin eftertraktade cologne, blomdoftande parfymer och lavendelvatten skaffade de sig snabbt ett bra rykte.

Företaget var redan från början populärt hos adeln och de är idag hovleverantörer till det brittiska kungahuset. D. R. Harris har genom årens lopp blivit en del av Storbritannien och deras produkter av hög kvalitet är väldigt populära hos alla.

Idag erbjuder de ett brett sortiment av hudvårdsprodukter med allt från cologne och raktvål till lotion och deodorant med de klassiska dofterna de är kända för. Dessutom är apoteket fortfarande i bruk med bevarad charm och känsla från flera hundra års verksamhet. Affären på St. James’s Street har till exempel kvar mycket av sin originalmöblering med viktorianska möbler. Det skapar en historisk känsla som få apotek kan mäta sig med.

D. R. Harris har ett stort utbud och många olika doftserier att välja bland. Deras sex största serier är Arlington, Marlborough, Almond, Lavender, Windsor och Sandalwood. Alla dessa serier har en brett urval av både rak- och hygienprodukter. Med en maskulin doft av citrus och ormbunke är Arlington företagets flaggskepp och den mest utbyggda serien. Här finns bland annat after shave, duschgelé, badsalt, cologne, pre-shave lotion, raktvål, deodorant och olika varianter av tvålar. Marlborough har tydliga träinslag och doftar bland annat av sandelträ och ceder. Även här finns raktvål, after shave och cologne.

Serien Almond doftar milt av mandel och innehåller hudvårdsprodukter som handkräm, tvål och lotion. Många av produkterna har blivit berikade med mandelolja och är därför extra återfuktande och bra för torr hud.

Lavendel är en klassisk doft och D.R. Harris har sålt lavendelvatten redan från företagets första dagar. Alla produkter i serien Lavender får sin doft från lavendel som odlats i England vilket bryts av med en hint av mysk för att få en djupare doft.

Windsorprodukterna har en fräsch doft av citrus, svartpeppar och vetiver och det finns bland annat after shave, eau de toilette, raktvål och deodorant att välja mellan. Sandalwood har en distinkt doft av sandelträ och passar för den vågade mannen som vill sticka ut med sin after shave.

Det finns även serier med ett mindre antal produkter eller helt fristående varor. Utöver allt det här säljer de rakborstar, rakhyvlar i klassisk design och andra accessoarer

Miljön är en mycket viktig del av verksamheten hos D. R. Harris och de har tagit stora och viktiga steg för att vara så miljövänliga som möjligt. De vill vara koldioxidneutrala och lämna ett litet miljöavtryck. För att lyckas med det här har de bland annat förändrat och förbättrat alla förpackningar deras varor levereras i. Nästan allt material är återvunnet vilket sparar mycket på världens resurser. Alla träskålar för raktvål kan fyllas på och glasflaskorna kan återanvändas. Även i butiker och lager är de mycket noga med att återvinna. De produkter där bäst före-datumet har passerat skickas till företag som på ett ansvarsfullt sätt tar hand om avfallet.

All export sker via företag som miljökompenserar och är helt koldioxidneutrala. De minskar utsläppen ytterligare genom att använda mycket råvaror från England och även förpackning och lagring sker även där, till fördel för miljön.

Tradition, kvalitet och miljö är tre viktiga hörnstenar för D. R. Harris. Därför tillverkar de fortfarande många varor, som tvål, för hand enligt traditionella metoder samtidigt som de använder moderna och miljövänliga lösningar för verksamheten i stort.