Loading cart contents...
Varukorg Kassa
Totalt:

DR DITTMAR

Dr Dittmar har sedan starten 1978 tillverkat högkvalitativa groomingprodukter för män. Det är ett tyskt familjeföretag som är mest kända för sitt mustaschvax som Salvador Dalí använde för att forma sin välkända och karaktäristiska mustasch. Dr Dittmars högkvalitativa produkter tillverkas i Tyskland och anses vara bland de främsta i Europa inom rak- och styling produkter för mustasch och skägg. Företaget är hyllat för sina snygga redskap i tidlösa och klassiska modeller och har ett välförtjänt anseende av tradition och kvalitet.

Företaget erbjuder produkter som garanterar att ditt skägg och mustasch hålls i toppform hela dagen. Dr Dittmar är experter på verktyg och accessoarer som gör det enkelt för dig att forma och styla din mustasch och i sortimentet finns bland annat deras klassiska mustaschvax och striglar. Varumärket skapar unika redskap och hemligheten bakom deras framgång ligger i deras val av material. Istället för produkter i plast använder Dr Dittmar sig av lyxigare material som inte bara bidrar till oslagbar prestanda, utan även unika och snygga designer.

Dr Dittmars klassiska mustaschvax är den perfekta kombinationen av stil och prestanda. Den är enkel att applicera och håller mustaschen och ostyriga hårstrån på plats hela dagen. Vaxet har en relativt fast konsistens och behöver därför inte vara begränsad till endast mustaschen utan kan med fördel användas även för skägg, ögonbryn och polisonger. Samtidigt som det återfuktar och ger det också lyster och ett elegant resultat varje gång. Dr Dittmar Traditional Moustache Wax kommer i en lyxig glasburk och har en mild och härlig doft. Vaxet är vattenbaserat och och lätt att tvätta ur.

Dr Dittmar Neutral Moustache Wax kommer i en smidig tub och har något lättare konsistens än vaxet i burk. Båda är ofärgade och håller även den mest avancerade stylingen på plats dagen lång. Den har en mild doft av vanilj och tvättas enkelt ur med vatten. Utöver att ge lyster, är formulan även berikad med näring som gör skägget och mustaschen frisk och fräsch.

Mustaschvaxet finns även med svart ton. Detta innehåller helt naturliga färgämnen som täcker gråa hårstrån och ger dem en svartare nyans. Vaxet har en lätt vaniljdoft och är vattenbaserad vilket gör det enkelt att tvätta ur. Både de ofärgade vaxen och det svarta mustaschvaxet är av hög kvalitet och har lång hållbarhet.

Innan applicering kan det vara bra att värma vaxet mellan fingrarna och tummen. En liten mängd räcker långt. När vaxet blivit mjukt fördelar du det jämnt i hela mustaschen innan du formar den efter önskvärd stil. Det fungerar också bra att använda en mustaschkam för ett lyckat resultat.

Dr Dittmar erbjuder även högkvalitativa frihängande striglar av ryskt läder. För att behålla sin skärpa och fina kant måste en rakkniv utan utbytbara rakblad striglas. Detta ska göras före varje rakning. För längre hållbarhet och bättre kvalitet på strigeln ska lädret smörjas in med strigelbalsam emellanåt. Det krävs tålamod och en hel del träning för att lära sig använda en strigel på ett korrekt och effektivt sätt. Vissa cana användare väljer att ha två olika striglar, eftersom de då kan använda flera olika strigelpastor med olika grovhet. En strigel beskrivs ofta som ett måste i varje mans badrum och detta är en ideal kompanjon för din rakkniv