Loading cart contents...
Varukorg Kassa
Totalt:

Fitjar – Information & historia.

Fitjar är ett småskaligt förtaget, känt världen över för sina högkvalitativa rakprodukter som bidrar till en lyxig rakupplevelse. Företaget har specialiserat sig på naturliga produkter som är fria från parabener och som andas den enkelhet och friskhet som där de härstammar från – den norska västkusten.

fitjar islands

Företaget startades 2002, och efter en paus från 2013 började tvåltillverkaren Jorunn återigen producera de högkvalitativa rakprodukterna våren 2016. Dessa produkter tillverkas alla för hand i Fitjar, som ligger på den idylliska norska västkusten. Trots dess popularitet, tillverkas produkterna fortfarande i små skalor för att säkra en bibehållen kvalitet. Varumärkets rakkrämer, raktvålar och after shaves är kända världen över bland barberare och entusiaster för den höga kvalitén och de fantastiska dofterna.

Dofterna, som brukar beskrivas som unika och härliga, kommer i fyra olika varianter som alla inspirerats av kärleken till Fitjars och de omkringliggande öarnas klimat och landskap. Även namnen på dessa dofter – Fjellheim, Folgefonn, Slåtterøy och Havn är tagna från omgivningen där de tillverkas.

Fjellheim betyder ”hem i bergen” och är också namnet på en närliggande stad formad efter sitt exponerade läge för vinden. Dessa produkter har gran, enbär och tränoter som alla symboliserar stadens omgivning.

En kort båttur från Fittjar finner man glaciären Folgefonn som stått som inspiration för den friska doften av mentol.

Slåtterøy är en närliggande fyr som symboliserar stadens långa tradition av sjömän och deras exotiska historier och dessa produkter är därför en tolkning av den klassiska bay rum.

Havn är namnet på den bukt som finns i centrum av Fitjar. Den har därför en avslappnad och behaglig doft av cederträ, kamomill och lavendel som en symbol för den välkomnande känslan av att komma i land efter en dag på havet.

I dessa produkter materialiseras alltså den norska enkelheten och friskheten med en vision om att bidra till den hälsosamma energi och känsla landskapet på den norska västkusten erbjuder. Produkterna passar alla hudtyper och har lång hållbarhet som alla bidrar till en behaglig rakupplevelse.