Loading cart contents...
Varukorg Kassa
Totalt:

GILETTE

Gillette är ett av de mest välkända och hyllade varumärkena när det kommer till rakprodukter för män. De utvecklar rakprodukter för hudnära och friktionsfri rakning och är marknadsledande inom sitt område. Företaget grundades år 1901 av King Camp Gillette och är ett av de absolut största företagen inom groomingbranschen. Ända sedan starten för 100 år sedan har Gillette varit med och format rakhyvelns prestanda. Då presenterade King Camp Gillette den revolutionerande idén om engångsblad så tunna och så starka att de ansågs omöjliga att tillverka. Idén sägs ha kommit till honom när han som resande försäljare fann att kanten på sin rakkniv hade trubbats av och irritation från detta byggde han sitt företag runt.

Gillette är världsberömda för sina unika, avancerade och innovativa rakhyvlar och verkar alltid ligga steget föra andra. Företaget var också först med att uppfinna det dubbelsidiga rakbladet. Därefter utvecklade Gilette sina välkända flerbladssystemet där de idag är ledande på marknaden. Under första världskriget gav företaget ut sina rakhyvlar till soldater, som när de återvände, fortsatte att använda varumärket. Det var bland annat så Gillette fick sin storhet. Sedan år 2005 tillhör de Procter & Gamble som bland annat också äger varumärken som Ariel, Oral-B och Head & Shoulders. Procter & Gamble grundades i USA redan år 1837 av engelsmannen William Procter och James Gamble som var från Irland. De träffades via deras respektive fruar som var systrar. De båda männen tävlade om samma råvaror eftersom Procter producerade ljus och Gamble var tvålproducent. De var deras gemensamma svärfar som föreslog att de båda skulle gå ihop och bli affärspartners, vilket ledde till ett av världens största företag av konsumentvaror. Affären av Gilette är den största i Procter & Gambles historia.

 

Prestandan hos en Gillette rakhyvel är tack vare dess exakta geometri: både storleken och formen hos bladen, hur de sitter i förhållande till varandra, hur de sitter gentemot skaftet och liksom dess svängningsmekanism. Det är ett välutvecklat verktyg med många genomtänkta funktioner. Företagets produkter är i ständig utveckling för en skonsammare och mer optimal rakning. Även om dina Gillette rakblad är utbytbara bör de däremot inte bytas ut förrän de nuvarande blivit fullt utnyttjade. Grunden till lång hållbarhet och att rakbladen presterar bättre och längre ligger i korrekt och noggrann rengöring.

Gillette Silver Blue dubbelrakblad är kända för att vara mycket starka och effektiva. Rakbladen är i rostfritt stål och möjliggör en nära och smidig rakning. Trots dess skarpa skärsegg är de förlåtande och milda mot huden, även för de med känslig hy. Dubbelrakbladen produceras i Ryssland och passar till alla säkerhetsrakhyvlar.

Gillette 7 o’clock sharp edge dubbelrakblad är bland de vassaste på marknaden. Trots sin skarpa egenskap är de kända för att vara milda och snälla mot huden och ger en skonsam rakning. Dubbelrakbladen kallas ibland för “Yellow Russkies” eftersom dom tillverkas i Ryssland.

Gillette 7 O’Clock Super Stainless Dubbelrakblad rostfria rakblad av hög kvalitet som tillverkas i St Petersburg, Ryssland. De ger en smidig och behaglig rakupplevelse och är milda mot huden. Dessa skarpa rakblad har lång hållbarhet och passar utmärkt även för grova skägg. Rakbladen passar till alla säkerhetsrakhyvlar.