Loading cart contents...
Varukorg Kassa
Totalt:

HJM

HJM är ett privatägt företag från Tyskland som satsar på prisvärda produkter av hög kvalitet. Här finns en mängd varianter av rakborstar med olika design och även borstställ och raktvål. Produkterna passar perfekt för den som vill köpa bra rakaccessoarer till bra priser.

HJM är en del av det världsledande rakvårdsmärket Mühle som ägs av Hans-Jürgen Müller GmbH & Co KG. Hans-Jürgen Müller är son till Otto Johannes Müller som grundade Mühle redan 1945, direkt efter andra världskrigets slut. Han började då i all enkelhet att producera rakborstar med djurhår. De blev enormt eftertraktade och idag har företaget vuxit till att bli världsomspännande. Ända sedan starten har det varit ett av de mest eftertraktade märkena inom rakning och rakaccessoarer. De har mycket lång erfarenhet av rakvårdsprodukter och genom HJM erbjuder de prisvärda varor med mycket hög kvalitet, precis som hos produkterna signerade Mühle. Företaget har sitt säte i Tyskland och det är även där all tillverkning sker. Genom detta har de kunnat samla all kunskap och erfarenhet på ett och samma ställe och kan därför skapa fantastiska varor med god hållbarhet, snygg design och bra kvalitet. HJM står för Hans-Jürgen Müller och visar sambandet mellan hans båda märken.

HJM har ett mycket stort utbud av rakborstar och erbjuder även praktiska rakställ och raktvål. Deras rakborstar kommer i tre olika varianter gjorda av vildsvinshår, grävlingshår och ett speciellt framtaget syntetiskt material. Pure bristle är borstar gjorda av vildsvinshår. De finns att välja i olika design och passar väldigt bra för den som vill börja använda den här typen av produkt. Dessa borstar är billiga i jämförelse med dem gjorda av grävlingshår och kräver inte en enorm investering för den som provar den här metoden för första gången. Stråna är ganska styva men mjuknar med tiden. De styva stråna ger en bra massage och peeling där döda hudceller försvinner. De lyfter dessutom skäggstråna vilket är bra inför den stundande rakningen.

Pure badger är den vanligaste varianten av grävlingshår och den kvaliteten av håret som finns hos HJM:s varor. Håret kommer från mage, sidor och ben på grävlingen och är ofta mörkt i färgen. Även detta hår är ganska strävt och ger en behaglig massage och bra peelingeffekt. Grävlingshår håller vatten bättre är vildsvinshår och det går därför lättare och snabbare att få upp ett bra skum av raktvålen.

Black Fibre kallas det högkvalitativa syntetiska alternativ som passar bra för de som inte vill använda djurhår. Det lanserades av Mühle år 2011 efter lång forskning och testning och var omvälvande för hela rakindustrin. Kvaliteten är lika hög och stråna är lika mjuka som de som är gjorda av grävlingshår. Aldrig tidigare har det funnits så bra och hållbara rakborstar med syntetiskt tillverkade strån. Borsten är mjuk och följsam, håller vatten bra och enkel att få till ett bra och tjockt lödder med. Den har visat sig vara mer motståndskraftig än den klassiska varianten med djurhår och den är mycket enkel att rengöra. Black Fibre är perfekt för djurvännen som vill ha en mycket bra rakborste som håller länge.

Skaften finns i många olika varianter och färger. Från rött, grönt och gult till ljust och mörkt och det finns både snygga plastskaft och eleganta träskaft. Rakborstarna är gjorda för daglig användning och de är mycket tåliga. För att förlänga livstiden ytterligare är det viktigt med noggrann rengöring efter varje användning.

Att ta bort tvålrester och bakterier skyddar hårstråna och gör borsten mer hygienisk och ger längre hållbarhet. För att kunna förvara rakborsten på ett snyggt och praktiskt sätt erbjuder märket borstställ som kan fästas på väggen med en sugpropp. Ställen är gjorda i plast och finns i vitt, svart, sköldpaddsskal och en genomskinlig variant. Rakborsten hänger upp och ner vilket förhindrar vatten från att samlas i skaftet vilket kan förstöra borststråna.

Prorasos produkter är populära bland barberare och de används ofta på salonger. Det finns fyra serier som identifieras genom sina färger grönt, rött, vitt och blått. Utöver detta finns det fristående varor som skäggbalsam, skäggolja, mustaschvax och en särskild olja för varm och intensiv behandling av skägg.

Alla serier är speciellt framtagna för att passa en specifik hudtyp eller vissa specifika problem som uppstår vid rakning.

Den gröna serien var den som stod för Prorasos genombrått år 1948. Den passar alla hudtyper och har det bredaste utbudet. Här finns naturligtvis den klassiska Pre Shave Balm men även raktvål, rakskum, rakkräm, after shave-lotion och en reparerande gel mot små skärsår. Alla varor har en frisk doft av eukalyptus och mentol och är uppfriskande och sköna för huden.

Den vita serien passar för män med känslig hy. Den motverkar röd och irriterad hud, ett vanligt problem efter rakning, och doftar fräscht av lime och äpple. Även här finns rakkräm, raktvål, rakskum och after shave-lotion.

Den röda serien är gjord för män med kraftig skäggväxt. Här finns rakkräm, raktvål och rakskum som mjukar upp skägget och gör det lättare att raka och alla produkter doftar av sandelträ. I den blå serien finns produkter som raktvål, rakskum och after shave-balsam. Den här serien är speciellt framtagen för att återfukta och skydda huden så mycket som möjligt och den doftar kryddigt av bland annat mysk.