Loading cart contents...
Varukorg Kassa
Totalt:

Just for men – Information & historia.

Just for Men är ett hårfärgningsmärke som har specialiserat sig på män. De erbjuder färgning för hår, skägg och mustasch i många olika nyanser. Produkterna passar perfekt för dig som vill bli av med grått hår eller bara förstärka den färg du har naturligt. Du får ett naturligt resultat som automatiskt får dig att se yngre ut.

Just for men

Just for Men är ett amerikanskt märke som lanserades år 1987. De är världsledande inom hårfärgningsprodukter för män med grått hår. Den första produkten som kom var hårfärgning för håret på huvudet och den vann snabbt plats på marknaden. Efterfrågan på den här typen av varor var stor och tack vare den enkla användningen blev de mycket populära. Hårfärgen var banbrytande i och med att den bara behövde appliceras en gång och endast behövde verka i fem minuter. Liknande varor kunde tidigare vara betydligt mer tidskrävande och svåra att använda. Produkterna är lika smidiga att använda idag och en enkel användning är något de strävar efter med alla sina varor. År 1993 utökade de sitt sortiment genom att lansera en gelé för färgning av skägg och mustasch.

Combe Incorporated var de som introducerade märket och är de som tillverkar alla varor. Det är ett privatägt företag som inriktar sig på produkter för personlig omvårdnad. Företaget grundades av Ivan Combe i USA år 1949. Företagsnamnet är inte särskilt känt då Combe Inc. under hela sin verksamma tid hellre har marknadsfört sina märken än själva företagsnamnet. Tack vare detta har många av deras varumärken blivit välkända i hemmen och skapat sig en stabil grund att stå på. De äger även märken som Brylcreem, Aqua Velva och Grecian Formula. De skapade också det kända märket Clerasil vilket de sålde rättigheterna till år 1960. Combe Inc. har alltid fokuserat på och försökt identifiera vilka produkter det finns ett behov av. Däri ligger mycket av deras framgång och det är en stor anledning till att de är världsledande i den här branschen. De tar fram varor som möter efterfrågan hos konsumenterna och precis så var det med Just for Men som snabbt blev en stor succé.

Just for Men riktar sig till en stor målgrupp och tilltalar många män. Varorna säljs på sex kontinenter och det visar vilken hög kvalitet varorna håller och vilket behov det finns av dem. Män är måna om sitt utseende och vill vårda det. De här produkterna tar snabbt bort gråa hårstrån samtidigt som de tar bort många år från ens ålder och utseende. Märket har riktat in sig på två huvudsakliga mål och det är att proceduren ska gå snabbt och ge ett naturligt resultat. För att uppnå detta erbjuder de unika produkter som endast behöver sitta i fem minuter för att verka och färgen riktar främst in sig på de gråa hårstråna vilket ger ett naturligt utseende.

För dig som vill färga ditt skägg och din mustasch ger Just for Mens skäggfärg en skonsam och enkel behandling. Formulan är fri från ammoniak för att inte skada skägget och berikad med vitaminer vilket får det att se friskt ut. Produkten innehåller två tuber som blandas samman i önskad mängd på den medföljande brickan och sedan borstas gelén enkelt in i skägget. Låt verka i fem minuter och skölj sedan ur. Gelén sliter inte på håret och en förpackning räcker till flera behandlingar. Resultatet håller i upp till sex veckor eller till dess att de gråa stråna har växt ut igen. Det finns många nyanser, från ljust brunt till mörkt svart. Färgerna är diskreta för att matcha de naturliga tonerna och ge ett trovärdigt resultat där man inte kan se att skägg och mustasch är färgade. Om du inte vet vilken nyans du ska välja är det bra att välja den ljusare varianten – du kan alltid färga håret mörkare men inte tvärtom. Produkterna fungerar både för dig som vill dölja grått ansiktshår, förstärka din naturliga färg eller täcka tunna, avvikande områden. För den som vill behålla lite av det gråa håret men ändå tillföra lite färg finns det en serie som heter Touch of Grey. Den ger en naturlig övergång mellan färgat och grånat hår och finns i två nyanser för skägg och tre nyanser för hår.

Just for Men vill ligga i framkant och driva utvecklingen av hårfärgningsprodukter för män framåt. Tack vare detta har de tagit fram något som kallas Airactive Technology. Den tekniken förhindrar att hårstråna färgas för länge och garanterar ett naturligt utseende. Många produkter av den här typen använder ammoniak och peroxider vilka kan skada håret och färga det för mycket och ge ett onaturligt resultat. Alla Just for Mens produkter är fria från dessa ämnen och Airactive-teknologin använder i stället syre för att bevara de naturliga variationerna i håret. Tack vare syret slutar formulan automatiskt att verka vilket förhindrar överfärgning av håret. Denna teknologi finns i Touch of Grey för håret och skägget samt i Just for Men Autostop, en mycket smidig hårfärg som täcker grått hår och enkelt kan appliceras utan att behöva blandas.