Loading cart contents...
Varukorg Kassa
Totalt:

MERKUR

Varumärket Merkur grundades 1896 i Tyskland av Emil Hermes och har en lång historia. I över 100 år har företaget tillverkat sofistikerade och högkvalitativa dubbeleggade rakblad och säkerhetshyvlar. Företaget tillverkar även snygga och eleganta rakborstar. Merkur andas kvalitet och brukar beskrivas som en av världens främsta tillverkare av rakhyvlar. De lyckas kombinera tradition med utveckling och modern design och är kända för sina högkvalitativa rakhyvlar. Säkerhetshyvlarna är tillverkade i gediget tyskt stål och kommer i en elegant design.

Sedan 1996 är Merkur ett dotterbolag till Dovo Solingen. Företaget tillverkar allt från saxar och manikyrverktyg till rakutrustning av högsta kvalitet under samma tak. Sedan 2013 är rakutrustning företagets främsta fokus. Namnet DOVO kommer från de ursprungliga grundarnas efternamn Carl Dorp och Carl Arthur Voos.

Merkur erbjuder rakhyvlar och lämpliga rakningstillbehör för varje skäggtyp, vilket garanterar de bästa förutsättningarna för effektiv våtrakning. Merkur representerar den traditionella rakningskulturen och fungerar oavsett om du föredrar en noggrann och ren rakning eller vill ge ditt skägg och mustasch en specifik stil.

Merkurs säkerhetsrakhyvlar är designade i rostfritt stål för en nära och bekväm rakning. Rakhyvelns handtag är designad på ett sätt som skapar balans och tillåter en friktionsfri rakupplevelse. Med hjälp av denna högkvalitativa produkt kommer du avsevärt att minska problem med irriterad eller röd hud och små skärsår. Konstruktionen är stadig vilket gör att rakbladet glider enkelt över huden. Eftersom rakhyveln är relativt tung, behövs det nästan inget tryck vid rakningen. För många blir en Merkur rakhyveln en följeslagare för livet.

Merkur har ett stort utbud av säkerhetshyvlars och tilltalar därför en stor målgrupp av olika skäggtyper. För nybörjaren rekommenderas Merkur 34C. Det är en klassisk och väldigt populär modell. Rakhyveln har ett kort skaft och är med sin räfflade yta utformad för att ge ett perfekt grepp vilket gör den enkel att hantera. Merkur 34C har en viss tyngd som gör att den lätt glider över huden vid rakning.

Merkur 38C brukar rekommenderas till de med lite större händer eftersom skaftet är aningen längre. Rakhyveln är tillverkad i högkvalitativt stål med polerad kromfinish. Har du istället ett lite grövre och hårdare skägg brukar Merkur 37C rekommenderas. Säkerhetshyveln ger en något mer aggressiv rakning på grund av en svag lutning av rakhyvelshuvudet. Därför brukar den också lämpa sig bättre för den mer vana av rakning.

Merkur moustache and eyebrow razor är en säkerhetshyvel speciellt utformat för att trimma findetaljerna. Det är ett högkvalitativt verktyg för trimning och formning av mustasch och ögonbryn. Denna smarta rakhyvel använder dubbla kantblad speciellt utformade med två olika kantbredder för att passa in i områden som ett standardblad inte kan nå. Perfekt för invecklad styling eller för att helt enkelt hålla skägg och mustasch välskötta. Designad för de områden som behöver mer precision är denna rakhyvel ett helt unikt sätt att styla även de mest besvärliga mustascherna och ögonbrynen. Snyggt utformad av högkvalitativt stål med en kromfinish.

För den som vill experimentera mer är Merkur Safety Razor Futur ett bra alternativ. Denna snygga säkerhetsrakhyveln har en innovativ funktion där rakbladet kan vinklas för att anpassas efter önskad rakning. Det lite tyngre skaftet ger rakhyveln är känsla av stabilitet och balans och finns även i matt utförande.