Loading cart contents...
Varukorg Kassa
Totalt:

MITCHELLS

Mitchell’s Wool Fat Soap Ltd startade sin tillverkning i Bradford, England i början av 1930-talet. De producerar tvål- och hudprodukter med lanolin som sin viktigaste ingrediens. Lanolin, vilket kommer från fårens ullfett, är en omtyckt ingrediens när det kommer till hudvårdsprodukter. Detta gör huden extra mjuk och len. Företaget grundades av kemisten Fred Mitchell som insåg att det var just lanolin från fårens ullfett som gjorde fårklipparnas händes otroligt mjuka. Den uppenbarelsen ledde honom att skapa en tvål som kunde vara effektiv och fördelaktig för de med känslig, torr eller irriterad hud. Mitchell’s Wool Fat Soap produkter innehåller endast naturliga ingredienser av högsta kvalitet. Deras omtyckta produkter tillverkas än idag enligt det ursprungliga receptet.

Företaget är hyllat världen över för sin mjukgörande tvål och har nästan uppnått en legendarisk status inom rakningssammanhang. Många ser företagets klassiska tvål som en traditionell standard. Tack vare lanolinet från fårens ullfett passar produkterna perfekt för dem med känslig, torr eller irriterad hud. Den speciella huvudingrediensen absorberas lätt av huden och håller den mjuk och skyddad. Den snälla och milda tvålen blir ofta rekommenderad inom den medicinska världen för att lindra och lugna vissa hudbesvär. Mitchell’s Wool Fat Soap Ltd exporterar sina produkter världen över och har utvecklat andra produkter utifrån sitt originalrecept såsom shampoo och badskum, allt efter kundernas önskemål.

Mitchells Wool Fat Shaving Soap är en väldoftande raktvål som tillverkas i Bradford, England. Den har en lätt naturlig och frisk doft som är snäll mot huden och verkar lugnande och mjukgörande huden. Tvålen är också återfuktande och lämnar huden frisk och fräsch efter rakning. Denna raktvål är speciellt framtagen för de med känslig eller irriterad hud, men fungerar utmärkt oavsett hudtyp. Mitchells Shaving Soap kommer i en snygg rakskål i keramik som är handgjord och har Mitchells logotyp på locket. Tvålen ger ett rikt och härligt lödder. Vispa upp med hjälp av en rakborste och applicera sedan på skäggväxten med mjuka, cirkulära rörelser. Det är en hård tvål och det kan därför vara bra att använda en något mer stabil rakborste. Raka sedan efter önskad stil. För längre hållbarhet och bättre kvalitet bör tvålen inte vara exponerad för luft allt för ofta mellan rakningarna. Refilltvål är möjlig att köpa till när du använt upp den nuvarande.