Loading cart contents...
Varukorg Kassa
Totalt:

Moser – Information & historia.

Moser är specialister på hårklippningsmaskiner och stylingverktyg. Företaget grundades i Tyskland och det är även där all tillverkning sker. Produkterna är mycket hållbara och av hög kvalitet. Med deras klippmaskiner får man enkelt ett jämnt och snyggt resultat utan att behöva anstränga sig. De har även skäggtrimrar som ger ett precist och välgroomat resultat.

moser

Moser grundades år 1946 i Tyskland och är Europas ledande tillverkare av hårstylingsmaskiner som locktänger, plattänger, klippmaskiner och trimrar. All tillverkning sker i Unterkirnach i det berömda området Schwarzwald. Även stålet till klippbladen framställs här och det borgar för mycket god kvalitet. Kvalitetsstål är nämligen något som Tyskland är mycket känt för och alla knivar och blad är gjorda av det bästa materialet. Företaget har funnits i mer än 65 år och på den tiden har de hunnit samla på sig stor erfarenhet och kompetens. De vill ge alla kunder den perfekta klippningen och stylingen, något de försöker förverkliga genom tekniska innovationer som utvecklar produkterna. De jobbar framtidsorienterat för att hitta nya lösningar och kunna ta fram produkter som överträffar alla förväntningar. De har ungefär 200 anställda och exporterar 90 % av det de tillverkar till omkring 100 olika länder.

 

Moser är en del av det amerikanska företaget Wahl Clipper Corporation. De köptes upp år 1996 och har sedan dess producerat sina varor inom Wahlkoncernen. Wahl är den världsledande tillverkaren och distributören av klippmaskiner och trimrar. De grundades redan år 1919 och fick patent på en mycket smidig elektrisk hårklippningsmaskin som revolutionerade hela frisör- och barberaryrket. Tack vare den här innovativa maskinen växte företaget snabbt och på 50-talet började de att exportera sina varor. De har cirka 2000 anställda över hela världen och de har sex fabriker och elva säljkontor. Många av deras produkter riktar sig till professionella stylister och varorna har ända sedan starten varit förstahandsvalet för salonger världen över. De gör även trimrar och hårklippningsmaskiner för hemmabruk vilka ger samma resultat som salongsprodukterna. Deras tredje verksamhetsområde är klippmaskiner och annat som kammar och schampon till djur. Wahls varor är till stora delar samma som Mosers. Även Moser gör klippmaskiner till djur och de har också ett mycket brett utbud av hårtorkar, plattänger och locktänger.

 

Företaget gör det enkelt att lyckas med klippningen och trimningen genom bra och smidiga maskiner som är enkla att använda. Med deras produkter blir alla klippningar bra och maskinerna ger ett jämnt och snyggt resultat. De jobbar bland annat tillsammans med hårstylister för att kunna ta fram de bästa varorna som möter alla krav hårsalonger har på de varor de använder. Alla produkter testas noga innan de släpps på marknaden för att garantera hög kvalitet och lång hållbarhet. Hela företaget definieras av förstklassig kvalitet och framtidsorienterad teknik vilket ger fantastiska produkter.

En av de populäraste produkterna genom företagets historia är klippmaskinen Moser 1400. Den lanserades år 1962 och har sålts i över 30 miljoner exemplar. Det var redan från början en fullträff som uppfyller alla de krav som ställs på en klippmaskin. Designen är väldigt uppskattad och har sett ungefär likadan ut sedan produkten först kom ut på marknaden. Vad som däremot har förändrats är tekniken på insidan. Genom årens lopp har den uppdaterats för att innehålla de senaste nyheterna. Den har till exempel en ny stark motor som ger mycket bättre prestanda. Två andra väldigt bra klippmaskiner de erbjuder är Chromestyle Pro och Primat Titanium. Chromestyle Pro är en mycket kraftfull klippmaskin som klarar av att klippa alla typer av hår. Den har ett litiumbatteri som ser till att apparaten har samma kraft och klippförmåga hela tiden och en ledlampa indikerar när batterinivån börjar bli låg. Den är batteridriven och har hela 90 minuters batteritid och kräver bara 60 minuters laddning. Primat Titanium är mycket tystgående och enkel att använda. Den har rostfria blad som är extra starka och håller sig vassa länge. Man kan få en mycket nära klippning och den har en stark och tålig motor. En av Mosers populäraste trimrar är Chromini Pro. Den är tillverkad för proffs av proffs och nu kan man även använda den här kvalitetstrimmern hemma. Den har ett smalt klipphuvud som gör att man lätt kan forma och trimma skägg, mustasch och polisonger. Med den här skäggtrimmern kan man skapa perfekta konturer, raka kanter och göra kreativa stylingar. Dessutom ger den en otroligt nära rakning, ända ner till 0,4 millimeter. Den har lång batteritid och går tyst och lätt.

 

Moser har även ett stort sortiment att produkter för djur. Alla klippmaskiner är säkra att använda och gör att arbetet går snabbt. De är hållbara och klarar alla typer av päls. De har också utvecklat maskiner som är extra tysta för att fungera även för djur som är ljudkänsliga. Alla djurklippningsmaskiner tillverkas i Tyskland och håller hög kvalitet.