Loading cart contents...
Varukorg Kassa
Totalt:

Mr Bear Family

Mr Bear Family är ett svenskt företag som säljer skägg- och mustaschprodukter. Allt tillverkas för hand på fabriken i Göteborg och alla produkter innehåller endast naturliga ingredienser och är helt fria från kemiska tillsatser. Här finns riktigt bra mustaschvax som kan tämja vilken vildvuxen mustasch som helst.

Mr Bear Family

Företaget grundades i Göteborg av Björn Landén som själv har en rejäl skäggväxt. Under lång tid hade han svårt att hitta bra och hållbara mustaschvax som dessutom hade en tilltalande doft. Allt började när han skulle ut och resa och upptäckte att han hade slut på vax och inte skulle hinna beställa något nytt innan det var dags att åka. Idén om att skapa ett eget vax hade legat och grott länge i och med svårigheten att hitta bra produkter. Han började experimentera med att smälta ihop olika ingredienser och fick fram ett egentillverkat vax. Det fungerade väldigt bra och han ville förfina receptet och göra det ännu bättre. Han hittade tillslut den perfekta kombinationen av naturliga råvaror och skapade sedan sitt företag som från början hette Mr Bear. Varumärket växte snabbt och Landén behövde ta hjälp av både familj och vänner för att hinna med allt som skulle göras och därav kom det nya namnet Mr Bear Family.

De framställer allting själva på fabriken i Göteborg och det tar tid att göra alla fantastiska varor för hand. De gör allt från att koka vax och blanda oljor till att fylla på flaskor och skruva på lock. Hela varumärket genomsyras av en familjär och personlig stil som välkomnar alla i behov av bra produkter tillverkade med omsorg och av naturliga ingredienser.

Från början tillverkades endast mustaschvaxet men nu har sortimentet utökats och omfattar även skäggolja, rakolja, skäggbalsam, läppbalsam, skäggborstar och mustaschkammar i snygg design.

De har tre doftserier Citrus, Woodland och Wilderness där man hittar vax, balsam och olja. Citrusserien doftar fräscht av citrusfrukter. Woodland har en manlig doft av grönskande barrskog och trä. Wilderness har en frisk, grönskande doft med inslag av eukalyptus och lavendel.

Mustaschvaxet finns även i en variant som kallas Original med en doft av trä. Det är ett hårdvax som behöver mjukas upp innan användning. Detta görs enklast mellan fingrarna och när vaxet har blivit mjukt fördelar man det jämnt i hela mustaschen. För ett lyckat resultat kan man med fördel använda en mustaschkam och sedan är det bara att forma som man vill. Vaxet är mycket hållbart och lätt att forma.

Skäggoljan mjukgör och fräschar upp såväl skägg som skäggbotten och lindrar även klåda och irritation. Massera in några droppar av oljan i nytvättat skägg och njut av ett lättkammat skägg och en välmående hud.

Skäggbalsamet återfuktar och lindrar klåda och torrhet. Produkten är utmärkt för den vardagliga stylingen och gör det enkelt att forma skägget. Företagets läppbalsam finns i de tre dofterna kokos, mint och röd grapefrukt. Balsamet återfuktar läpparna och skyddar dem från påfrestningar.

Rakoljan fungerar som ett skyddande lager för huden och gör att rakkniven eller rakbladet glider lättare. Det ger en behaglig rakning och minskar risken för röd och irriterad hud. För att enkelt kunna styla skägg och mustasch erbjuder de borstar och kammar i såväl vanlig storlek som praktisk resestorlek som fungerar att ta med överallt

Alla Mr Bear Familys produkter är gjorda av 100 % naturliga ingredienser och fria från kemiska tillsatser och onaturliga mineraloljor. Detta gör produkterna vänliga både mot människa och mot natur. Bivax är en mycket vanlig ingrediens och de använder också till exempel sheasmör, kokosolja, arganolja, nyponrosfröolja och jojobaolja.

Företaget är helt emot tester på djur. Märket har snabbt ökat i popularitet tack vare bra produkter med bra ingredienser. De har vunnit The Ultimate Rampageous Beard Tranquilizing Product of 2015 i kategorin skäggbalsam. The Ultimate Rampageous Beard Tranquilizer Comparison förkortas ofta TURBTC och är en stor jämförelse mellan olika rakprodukter i kategorierna raktvål, rakolja och skäggbalsam. Mr Bear Family erbjuder eftertraktade produkter av hög kvalitet.