Loading cart contents...
Varukorg Kassa
Totalt:

Muhle

Mühle är världsledande inom accessoarer och produkter för rakning. De har funnits i 70 år och har under dessa år skapat rakprodukter med utmärkt kvalitet och design. Företaget har specialiserat sig på högkvalitativa varor som både är funktionella och snygga

muhle

Företaget grundades år 1945 i Stützengrün i Tyskland av Otto Johannes Müller. Under enkla förhållanden började produktionen av rakborstar i efterkrigstidens Östtyskland. Efterfrågan på de handgjorda produkterna var stor och redan på 50-talet började man exportera till länder som Ryssland och Grekland. I början av 60-talet exporterade man till hela 63 länder och 1965 tog sonen Hans-Jürgen över företaget. Under den Östtyska regeringen tvingades Hans-Jürgen att sälja företaget och det förblev statligt ägt under många är. Efter Berlinmurens fall 1989 kunde man starta på nytt och då under namnet Hans-Jürgen Müller GmbH & Co KG. Tack vare den långa erfarenheten hos medarbetarna och den goda kvaliteten tog försäljningen fart och 2006 började man tillverka varor under namnet Mühle igen. Huvudkontoret ligger fortfarande i Stützengrün och det är även härifrån man sköter all produktion.

Mühle är en av de största distributörerna av högkvalitativa rakprodukter för våtrakning och de exporterar sina varor över hela världen. God kvalitet är en av de saker som driver företaget framåt och tack vare sin långa erfarenhet i branschen lyckas man ständigt komma med nya välgjorda varor. De gör både serieproducerade varor och specialproducerade designserier. Designserierna är alltid handgjorda och det ligger ett enormt arbete bakom dem. År 2011 introducerade de en helt ny typ av rakborste. Som ett alternativ till den klassiska borsten med grävlingshår kom de med en borste gjord av syntetiskt hår med samma känsla som djurhåret ger. Kvaliteten är lika hög och borsten är lika mjuk och nu även anpassad till alla de kunder som inte vill ha djurhår men ändå vill ha en mycket bra rakborste. De syntetiska varianterna Blackfibre och Silvertip Fibre är perfekta för djurvännen.

Precis som i företagets första år ligger huvudfokus på att skapa fantastiska rakaccessoarer men man har också andra produkter som rakkrämer och balsam efter rakning. Det finns fem olika serier med rakborstar, hyvlar och olika tillbehör. Mühle edition är en serie för rakexperter som vill ha det bäst. Den är lyxig och har en väl tilltagen design. Serien Classic är avskalad och har en enklare design och borstarna finns med såväl grävlingshår som deras exklusiva syntetiska alternativ Silvertip Fibre. Varorna i kollektionen Modern har futuristiska former och finns till exempel i färgerna gult och svart. Intro är en serie som främst är riktad till nybörjare och består av bra produkter till bra priser. Här finns både raka och koniska modeller som passar alla. Serien Traditional består av rakborstar och säkerhetshyvlar i traditionell design. De finns i krom, svart och rosé.

Mühle lägger stor vikt vid att använda naturliga ingredienser i sina produkter. Deras rakkräm, raktvål och rakbalsam är gjorda på 99 % naturliga råvaror som bivax, mineraler och aloe vera. De jobbar för att framställa varor som är bra både för naturen och för människan. I och med denna strävan lanserade de år 2012 Mühle organic som är en helt ekologisk serie. Produkterna är BDIH-certifierade vilket bland annat innebär att de inte innehåller syntetiska lukt- eller färgämnen och att de naturliga råvarorna till största delen är ekologiskt odlade. Mühle organic består inte bara av rakprodukter utan är en komplett kroppsvårdsserie. Det finns såväl lotion, schampo och duschtvål som rakkräm och rakbalsam