Loading cart contents...
Varukorg Kassa
Totalt:

Personna – Information & historia.

Personna grundades för över 135 år sedan i New York i USA. Det är ett av de äldsta märkena inom rakprodukter och de har lång erfarenhet av att tillverka rakhyvlar och rakblad av mycket hög kvalitet. De erbjuder både engångshyvlar och raksystem med utbytbara blad som håller för daglig användning i många år.

personna

Rakmärket Personna grundades redan år 1875 av bröderna Fredrik och Otto Kampfe. Märket är amerikanskt och startades i Brooklyn i New York. Idag hör företaget till en av de största rakhyvels- och rakbladstillverkarna. Allt började med att de lämnade in ett patent som de fick godkänt och sedan började de tillverka den allra första säkerhetshyveln. I deras patent nämns begreppet safety razor för första gången och det är det ord som än idag används för den här typen av rakhyvel med utbytbara blad. Säkerhetshyveln var en total innovation som revolutionerade rakningen för många män och även för hela rakindustrin. Det öppnade sig en helt ny värld av möjligheter och Personna var först ut i det här outforskade området när de lanserade den första säkerhetshyveln producerad i USA. Hyveln kallades Star och var både mycket enklare att använda och att underhålla än de rakknivar man använt tidigare. Hyveln hade en säkerhetsannordning som skyddade användarna från att skära sig på bladet, något som inte finns på rakknivar. Bröderna Kampfes tillverkning ingick i American Safety Razor Company, ASR, som även förvärvade rakvårdsmärken som Gem, Pal och Burma Shave. Genom ASR kunde bröderna Kampfes varor marknadsföras på ett mycket effektivt sätt och de kunde gå in som en av de ledande producenterna av produkter för våtrakning när 1900-talet började.

 

Idag ägs företaget av Edgewell Personal Care. Edgewell var tidigare en del av Energizer Holdings, men 2014 meddelande de att de skulle dela upp sina verksamhetsområden i två delar där Energizer arbetar med batterier och Edgewell Personal Care arbetar med produkter för personlig omvårdnad. År 2015 genomfördes delningen av företaget. Förutom rakprodukter för män jobbar de bland annat med rakprodukter för kvinnor och solprodukter. Som en del av Edgewell har Personna möjlighet att fokusera på kvalitet och innovationer. De vill utveckla varumärket och utvidga sortimentet och genom nytänkande och lång erfarenhet tar de hela tiden fram nya produkter som förbättrar våtrakningen för alla män. De utgår från efterfrågan hos både användare och återförsäljare för att ta fram precis de varor som det finns ett behov av. Det är tack vare den inriktningen som märket har nått sådan framgång under sina mer än 135 år inom rakindustrin.

Personna erbjuder ett brett utbud av raksystem, engångshyvlar och specialhyvlar. Rakhyvlarna har allt från ett till sex blad för att ge en rakning som passar alla typer av skägg och behov. Raksystemen har permanenta handtag där bara huvudet med rakbladen byts ut. På detta sätt kan man hela tiden behålla det ergonomiska handtaget och snabbt få nya, skarpa blad. Det är enkelt att ta reda på hur många blad en hyvel har genom att titta namnet på den, till exempel har GT6 sex blad, Caliber 5 har fem blad och Matrix 3 har tre blad. Detta gör att man utan problem kan hitta just den typ av rakhyvel man är ute efter. Flera av raksystemen har en inbyggd trimmer som hjälper till att nå ställen som annars är svåra att komma åt. Med trimmern kan man enkelt nå håret under näsan och i nacken eller trimma polisongerna. När det gäller handtagen kan man välja mellan många olika varianter, både när det gäller tyngd och form. En rakhyvel bör ha lite tyngd för att ge en bra balans. Tyngden förhindrar också att man trycker för hårt när man rakar sig och risken för rakbränna och irriterad hud minskar. Engångshyvlarna hos Personna har mellan ett och fem blad. De finns i många färger och det finns ungefär 15 olika modellar att välja mellan. Även vissa av engångshyvlarna har en inbyggd trimmer. Har man känslig hud kan det vara bra att välja en rakhyvel med många blad. Ju fler blad en hyvel har desto jämnare fördelas trycket och ger en skonsam och behaglig rakning. Alla rakblad är gjorda av rostfritt stål och de har bland annat diamantliknande legeringar som förbättrar hållbarheten och säkerställer skärpan. Många av rakhyvlarna är också försedda med remsor som förbättrar glidet för rakhyveln samtidigt som de återfuktar och ger näring till huden genom aloe vera och E-vitamin. De erbjuder också enkeleggade rakblad och dubbeleggade rakblad till säkerhetshyvlar och de har specialhyvlar för formning av ögonbrynen och rakning av övriga kroppen.