Loading cart contents...
Varukorg Kassa
Totalt:

Pfeilring Golddachs

Pfeilring Golddachs är ett tyskt märke som står för kvalitet och hållbarhet. Sedan slutet av 1800-talet har de tillverkat rakverktyg och instrument för manikyr och pedikyr. Tack vare sin långa erfarenhet erbjuder de högkvalitativa produkter gjorda av de bästa materialen. Alla deras verktyg är handgjorda och har livstids garanti.

Pfeilring Golddachs

Pfeilring Golddachs grundades redan 1896 i Solingen i Tyskland. Staden är känd för sin stålindustri och kallas för City of Blades. Genom alla tider har man tillverkat stål till knivar, saxar, svärd och mycket mer här. Tack vare den långa traditionen och erfarenheten produceras även Pfeilring Golddachs varor här. De är världskända för sina fantastiska manikyr- och rakverktyg av högsta kvalitet. Kombinationen av gediget hantverk, bra råvaror, lång erfarenhet och ny och modern teknik gör att de kan erbjuda unika produkter av så god kvalitet att de alltid har livstids garanti. Allting är tillverkat för hand och det ligger ett enormt arbete bakom varje produkt.

Tradition och innovation är det som för företaget framåt och ger enastående varor med snygg och klassisk design som passar alla. För sina produkter till huden samarbetar de med dermatologer för att ta fram de bästa och mest skonsamma ingredienserna. De anser att välmående, för både kropp och själ, startar med en bra kroppsvårdsrutin och bra produkter och därför lägger de ner otroligt mycket tid på att endast ta fram och använda de bästa varorna.

Rakning tar upp väldigt mycket tid för män och därför har Pfeilring Golddachs inriktat sig på att ta fram de bästa, effektivaste och mest skonsamma verktygen och produkterna. Det finns många risker och problem med att raka sig och många män drabbas av rakbränna, inflammationer i hårsäckarna, irritation, rodnad och skärsår. Med deras produkter och en bra förberedelse kan man slippa allt detta helt. För att få en behaglig rakning är det viktigt att förbereda huden. Fukta den därför alltid med ljummet eller varmt vatten eller raka dig direkt efter duschning. Det varma vattnet mjukar upp skägget och öppnar porerna så att man når en större del av skäggstråna.

Pfeilring Golddachs erbjuder raktvålar i tre varianter med diskreta och fräscha dofter. Tvålarna används tillsammans med en rakborste som man arbetar upp ett skum med. Det går att göra det direkt i ansiktet men det görs med fördel i en rakskål. Med en fuktig borste tar man en liten mängd raktvål och vispar upp till ett hårt skum i skålen och sedan applicerar man skummet direkt på området som ska rakas. Tvålen underlättar rakningen och ger en perfekt friktion som är skonsam mot huden. Tack vare detta slipper man många av de problem som kan uppstå. Rakborstar finns i flera olika utföranden och alla Pfeilring Golddachs borstar är handbundna, oklippta och innehåller grävlingshår för en bra rakning med hög kvalitet och lyxig känsla. Borstarna kommer i tre olika varianter och kvaliteter.

Pure badger är den vanligaste varianten bland rakborstar i stort och håret kommer från grävlingens mage, sidor och ben. Håren är mörka och lite hårda och sträva vilket ger en lätt peelingeffekt som tar bort död hud och lyfter skäggstråna.

Fine badger består av ljusa hårstrån och är lite tunnare och längre. Borstarna blir mjukare och mer följsamma. Silvertip badger är den finaste varianten av grävlingshår. Som namnet antyder är yttersta delen av stråna ljusare än resten och håret kommer från grävlingens hals och nacke. Det är ett mycket fint och mjukt hår som binder vatten extra bra och enkelt får upp ett härligt lödder av raktvålen. Den här typen av borste anses vara den finaste och lyxigaste varianten med bäst kvalitet. En bra borste ska hålla i många år och hur man hanterar den är avgörande för dess livslängd.

Pfeilring Golddachs borstrengöring är skonsam mot borststråna och hjälper till att förlänga livstiden. När det gäller rakverktyg erbjuder de alla tillgängliga varianter för våtrakning. De har flerbladshyvlar, säkerhetshyvlar, shavetter och klassiska rakknivar. Behärskar man tekniken med rakkniv får man en otroligt nära och skonsam rakning med oslagbart resultat. Shavette och säkerhetshyvel är bra alternativ för den som fortfarande vill ha en mycket nära rakning men vill använda ett annat verktyg.

Shavette liknar rakknivar i designen men har utbytbara blad och man slipper slipa knivbladet. En säkerhetshyvel ser i stället mer ut som en vanlig rakhyvel och den har utbytbara blad med lång hållbarhet. Flerbladshyvlarna är enkla att använda och passar alla.

För de små skärsåren som kan uppkomma har Pfeilring Golddachs lösningen med ett alunstift. Stiftet innehåller alun som är antiseptiskt och förhindrar inflammationer. Det är också blodstoppande och får snabbt stopp på blödningen. Alun drar ihop huden och hindrar därmed blödningen omedelbart. Det lugnar dessutom huden och kan hjälpa till att få bukt med rakutslag och rödhet. För att återställa pH-värdet i huden och lugna den efter rakning har de ett after shave-vatten. För styling har de ett högkvalitativt mustaschvax med doft av citrus och vanilj.

De är också kända för sina mycket bra manikyr- och pedikyrverktyg. De arbetar bara i material av absolut oslagbar kvalitet och erbjuder allt från nagelklippare, nagel- och nagelbandssaxar till pincetter och filar för både händer och fötter. Även dessa produkter är handgjorda och har livstids garanti. De erbjuder manikyrset i flera olika format och har bland annat praktiska reseset.