Loading cart contents...
Varukorg Kassa
Totalt:

Proraso

Proraso är ett av de ledande företagen inom rakprodukter. De har en lång historia bakom sig och erfarenhet som sträcker sig över flera decennier.

Proraso

Företaget grundades redan 1908 av Ludovico Martelli i Florens. Då inriktade de sig på kosmetik och det var först 1948 som försäljningen tog fart på allvar i och med att sonen Piero Martelli lanserade sin Pre Shave Cream. Den nya rakkrämen blev en omedelbar succé och revolutionerade rakningen för alla män. Krämen appliceras på fuktig hud innan till exempel raktvål eller rakskum. Den går in i huden och förbereder skägget genom att mjuka upp skäggstråna. Detta ger en mycket nära rakning som dessutom är skonsam för huden. Efter den här succén övergick man till att endast jobba med olika produkter för rakning. Huvudkontoret ligger fortfarande i Florens och Proraso anses vara Italiens äldsta företag inom rakning och kosmetik. Det är ett av de populäraste märkena i Italien och en del av de italienska männens vardag. På många håll i världen har märket uppnått kultstatus tack vare varornas kvalitet, varumärkets starka namn och den långa erfarenheten av branschen.

Under årens lopp har utseendet på förpackningarna ändrats och kommit i nya varianter, men innehållet och den unika formulan har förblivit i princip likadan under alla dessa år. Redan från det att den första rakprodukten lanserades har produkterna innehållit många naturliga ingredienser. Proraso fäster stor vikt vid att värna om miljön och därför har de alltid månat om att innehållet ska vara så naturligt som möjligt. Alla ingredienser är noggrant undersökta och genomgångna för att de ska vara skonsamma, miljövänliga och samtidigt ge ett så bra resultat som möjligt. Det enda de med tiden har ändrat när det gäller innehållet är att fler och fler ingredienser har blivit naturliga och mer vänliga mot miljön.

Prorasos produkter är populära bland barberare och de används ofta på salonger. Det finns fyra serier som identifieras genom sina färger grönt, rött, vitt och blått. Utöver detta finns det fristående varor som skäggbalsam, skäggolja, mustaschvax och en särskild olja för varm och intensiv behandling av skägg.

Alla serier är speciellt framtagna för att passa en specifik hudtyp eller vissa specifika problem som uppstår vid rakning.

Den gröna serien var den som stod för Prorasos genombrått år 1948. Den passar alla hudtyper och har det bredaste utbudet. Här finns naturligtvis den klassiska Pre Shave Balm men även raktvål, rakskum, rakkräm, after shave-lotion och en reparerande gel mot små skärsår. Alla varor har en frisk doft av eukalyptus och mentol och är uppfriskande och sköna för huden.

Den vita serien passar för män med känslig hy. Den motverkar röd och irriterad hud, ett vanligt problem efter rakning, och doftar fräscht av lime och äpple. Även här finns rakkräm, raktvål, rakskum och after shave-lotion.

Den röda serien är gjord för män med kraftig skäggväxt. Här finns rakkräm, raktvål och rakskum som mjukar upp skägget och gör det lättare att raka och alla produkter doftar av sandelträ. I den blå serien finns produkter som raktvål, rakskum och after shave-balsam. Den här serien är speciellt framtagen för att återfukta och skydda huden så mycket som möjligt och den doftar kryddigt av bland annat mysk.