Loading cart contents...
Varukorg Kassa
Totalt:

TIMOR

Timor är ett varumärke som ägs och produceras av Giesen & Forsthoff i Tyskland. Varumärket är en stor global exportör av kvalitetsprodukter inom rakning, hårstyling och manikyr och är kända världen över för att producera klassiska rakprodukter som rakhyvlar, rakknivar och dubbeleggade rakblad av högsta standard och kvalitet. Giesen & Forsthoff grundades av Paul Giesen och Eugen Forsthoff i den tyska stålstaden Solingen år 1920 som från början tillverkade bestick. 1945 lämnade en av grundarna, Forsthoff, företaget. Det som återstår är det välkända namnet Giesen. Familjen har sedan dess varit hos bolagets styrelse och leder nu företaget i tredje generationen. Ända sedan starten har varumärket stått för hög kvalitet och standard.

Företagets huvudkontor i Solingen har ständigt utökats och moderniserats. Även produktsortimentet anpassas ofta efter kundernas krav och önskemål. De är ett av de få företag i världen som har den precision och kompetens som krävs för att producera rakhyvlar i världsklass.

Timor Butterfly Razor, en så kallad “safety razor”, är ett vackert och traditionellt rakverktyg som är snygg att ha framme på badrumshyllan. Rakhyveln sägs ha sitt ursprung från tidigt på 1900-talet. Att raka sig med en säkerhetshyvel är optimal för en nybörjare eftersom den minskar risken för irritation och skärsår. Rakhyveln beskrivs som ett hantverk och har en härlig tyngd vilken ger dig en nära rakning med full kontroll. Det behövs inte mycket tryck, rakhyveln glider lätt över huden och minskar risken för irriterad hud. Denna rakhyvel kommer i tre utförande och finns både i matt och glansig krom eller i antracit.

En annan omtyckt produkt är Timors säkerhetshyvel som finns både ett vackert och snyggt handtag i olivträ eller valnöts trä. Säkerhetshyvel från Timor har snygga nickeldetaljer och utbytbart huvud. Handtaget är extra långt och ger därför ett extra bra och behagligt grepp för män med stora händer. Rakhyveln levereras i en snygg svart ask där två huvuden följer med till hyveln – ett med öppen och en med stängd kam samt ett rakblad.

Timor erbjuder också en riktigt elegant säkerhetshyvel i rostfritt stål och krom. Den erbjuder ett välbalanserat handtag som ger en bekvämt och stadigt grepp. Även denna rakhyvel har ett extra långt handtag, hela 10 cm, och passar därför dig med större händer. Denna snygga säkerhetsrakhyvel levereras med ett paket med 10 rakblad och är tillverkad i Tyskland av gediget stål.

Timors strigel är en handhållen strigel gjord av kohud. För en lättare finslipning är baksidan av kanvas. Detta gör att rakkniven får en längre hållbarhet och inte behöver vässas lika ofta. Att lära sig använda en strigel kräver tålamod och en del träning. Många vana användare föredrar två olika striglar. På så sätt kan de använda flera olika strigelpastor som har olika grovhet. Timor erbjuder även en strigel med ett greppvänligt handtag. Detta är en ideal kompanjon för din rakkniv.

Timor Dubbelrakblad tillverkas i Solingen, Tyskland. Rakbladen, som är tillverkade i rostfritt stål har en lång hållbarhet eftersom de är ishärdade. Bladens teflonbeläggning tillåter en smidig och tät rakning vilket ger en behaglig rakupplevelse. Dessa dubbelrakblad passar till alla traditionella dubbelbladshyvlar och levereras i en praktiskt behållare med 10 rakblad i varje förpackning. För längre hållbarhet ska bladan sköljas och skakas torra efter varje rakning.