Loading cart contents...
Varukorg Kassa
Totalt:

Trig – Information & historia.

Rakbladen hos märket Trig tillverkas i Pakistan och det är ett av landets populäraste rakmärken. Ända sedan år 1954 har de varit ensamma i landet med att producera rakblad och rakhyvlar. De har en lång tradition och erbjuder produkter av hög kvalitet som passar alla användare.

trig

Trig erbjuder dubbeleggade rakblad av hög kvalitet. Treet Corporation Limited som står bakom märket började tillverka rakblad år 1954 och grundades två år innan, 1952. De har sitt säte i Pakistan och är en av landets största och äldsta koncerner. Grundare av företaget är sir Syed Maratib Ali. Treets historia började redan för omkring hundra år sedan, långt innan Pakistan blev en självständig stat år 1947. Innan självständigheten hade sir Syed Maratib Ali en lönsam jordbruksverksamhet. Han såg de dörrar som kunde öppnas i och med självständigheten och bestämde sig för att utöka sin verksamhet. Han gick från att arbeta med jordbruk till att arbeta med handel och industriella affärer. Strax efter år 1947 utvecklades verksamheten snabbt och blev av uteslutande industriell art. Treet Corporation Limited är en del av Treet Group som består av många olika enheter med olika inriktningar och verksamheter. De jobbar bland annat med hopsättning och försäljning av motorcyklar, tillverkning och försäljning av förpackningar, tillverkning och försäljning av tvål och tillverkning och försäljning av batterier.

 

Den första rakbladsfabriken öppnade år 1954 i Hyderabad i Pakistan och den andra öppnade år 1975 i Lahore och det är även där huvudkontoret ligger. De är kända för sina kvalitetsprodukter vilket är anledningen till att de är så stora idag. De exporterar till över 30 länder varav några är Kanada, Kina, Australien och Brasilien. De är de enda som tillverkar rakblad och rakhyvlar i Pakistan vilket har gjort dem väldigt stora där. De innehar en mycket stor andel av rakmarknaden i landet och även deras rakkniv är mycket populär, inte bara i Pakistan utan i hela Mellanöstern. Rakkniven är framtagen för att uppfylla alla krav barberare ställer på de verktyg de använder. De senaste fem åren har företaget ökat sin försäljning av engångshyvlar med 70 % och de fortsätter stadigt att utöka sin andel på marknaden. Idag är företaget ett börsnoterat aktiebolag och har varit det sedan år 1977.

Trig är känt för sina dubbeleggade rakblad och succén med den här typen av rakblad gjorde det möjligt för Treet Corporation Limited att söka sig vidare till nya och moderna tekniker och rakverktyg. I och med detta kunde de introducera en engångshyvel med fixerat huvud och fasta rakblad som inte är utbytbara. Denna hyvel tillverkas fortfarande och är väldigt populär. Engångshyvlar innebär att man inte kan byta ut bladen och därför måste slänga hela rakhyveln när de har blivit slöa. De skarpa bladen håller i regel för fler rakningar än bara en vilket gör begreppet engångshyvel något missvisande. Den första varianten av engångshyvel från företaget var gjord med ett blad och senare utvecklades produkten till att ha två. Nu finns de i många olika varianter och modeller och kan köpas i enstaka exemplar eller i flerpack. Dessa rakhyvlar med inbyggt rakblad och endast vass kant på en sida minskade risken för skador som skärsår.

 

Treet tillverkar många varianter av dubbeleggade rakblad till säkerhetshyvlar. Trig Silver Edge är ett av de absolut bästa bladen de erbjuder och det är gjort av mycket tåligt rostfritt stål. Bladen är kända för sin hållbarhet, den nära och skonsamma rakning de ger och det faktum att de är mycket prisvärda. De kommer i flera olika förpackningar och kan levereras om till exempel 10, 50 eller 100 blad.