Loading cart contents...
Varukorg Kassa
Totalt:

Wahl – Information & historia.

Wahl är den största tillverkaren av groomingprodukter som hårklippningsmaskiner, hår- och skäggtrimrar. Företaget grundades år 1919 i USA och gör produkter för såväl professionella frisörer och barberare som hemmabruk. Deras hållbara, precisa och snygga klippmaskiner används över hela världen och är mycket populära bland stylister.

wahl

Leo J Wahl grundade företaget år 1919 i Sterling, Illinois i USA. Samma år lanserade de en ny typ av elektrisk hårklippningsmaskin. Det var den första klippmaskinen där den drivande motorn var placerad i själva apparaten och inte som en separat del bredvid. Den nya, smidiga designen gjorde att produkten snabbt blev populär bland barberare i USA och redan året därpå hade den sålts i över 1000 exemplar. Ända sedan dess har Wahl varit världsledande i den här branschen. Den första hårklippningsmaskinen var bara den första i en lång rad av nya verktyg och innovationer, något som har kantat företagets historia och hjälpt dem till den ledande position de har idag.

 

Idag har Wahl tre huvudsakliga avdelningar: produkter för professionella stylister, hemmabruk och djur. De har alltid varit förstahandsvalet för frisörer och barberare över hela världen när det gäller hårklippare, trimrar och rakapparater. Alla produkter för professionell användning är gjorda i USA och har garanterat mycket hög kvalitet. De strävar efter att alltid erbjuda de bästa produkterna och att introducera nya, spännande verktyg för salongerna. All expertis de har samlat på sig genom åren som leverantör till salonger har de fört med sig in i de varor som är gjorda för att användas i hemmet. De erbjuder de allra bästa styling-, grooming- och massageprodukterna man kan tänka sig och man får enkelt salongskvalitet på sin klippning, rakning, massage med mera. De använder alltid den senaste tekniken och kombinerat med deras erfarenhet skapar det oslagbara varor som ger perfekt resultat varje gång. Klippmaskinerna för djur används av både djurägare som själva vill grooma sina husdjur och salonger som arbetar professionellt med detta varje dag. De erbjuder alla produkter som behövs för att ge djuren en bra behandling och förutom klippmaskiner erbjuder de bland annat balsam och borstar. För att ytterligare utöka sitt verksamhetsområde och bli ännu bättre köpte de år 1996 Moser Elektrogate och Ermila. Dessa varumärken säljer fortfarande produkter under sina egna namn och jobbar i stort sett inom samma områden som Wahl. Moser gör trimrar, rakapparater, hårklippningsmaskiner och djurklippningsmaskiner. Ermila jobbar i första hand med hårstylingsverktyg som hårklippare, hårtorkar och plattänger. Wahl har totalt cirka 2000 anställda över hela världen. De har sex tillverkningsfastigheter och elva säljkontor. Totalt exporterar de sina produkter till omkring 165 länder vilket gör dem till den världsledande tillverkaren och distributören av groomingprodukter.

 

Från början hette företaget Wahl Manufactoring Company men när Leo J Wahl köpte företaget från sin farbror år 1921 byttes namnet till det vi känner till idag, Wahl Clipper Corporation. Tack vare patentet Leo J Wahl fick för sin elektriska klippmaskin gick tillväxten för företaget väldigt snabbt och det kunde växa och utvecklas inom både detta och flera andra områden. Efterfrågan på produkterna var mycket stor från frisörer och barberare redan från början och under 50-talet började företaget exportera. I samband med detta öppnade de även en ny fabrik i Kanada. Under 60-talet kom ett antal revolutionerande nyheter. År 1965 lanserade de en klippmaskin med inbyggd sugfunktion som samlade upp allt hår. Inga hårstrån föll till golvet och det krävdes inte ens någon cape runt den som blev klippt, så effektiv och bra var den. År 1967 presenterade de den allra första sladdlösa klippmaskinen med laddningsbara batterier. Båda dessa varor riktade sig enbart till salonger och blev omedelbara succéer. År 1977 kom nästa nyhet, en näshårs- och ögonbrynstrimmer.

Det hade inte funnits något liknande tidigare och trimmern täckte ett stort behov bland män. Tack vare sin erfarenhet och grundlig research och forskning kom de med ännu en lyckad lansering på marknaden för groomingprodukter för män kallad Groomsman. Det var den första batteridrivna skägg- och mustaschtrimmern. Den här produkten öppnade upp en helt ny marknad och tack var den kunde företaget expandera och utöka sina lokaler ännu mer.

Än idag ligger Wahl i framkant när det gäller att ta fram nya varor och de har genom alla tider behållit den höga standard som byggt varumärket. De jobbar även inom andra områden och tillverkar klippmaskiner för djur och massageverktyg. Massageverksamheten har funnits i företaget sedan starten då detta var de allra första produkterna Leo J Wahl tillverkade och sålde. Det var dock först år 1975 som de började tillverka massageapparater för fötter och rygg i större utsträckning. Deras produkter är noga testade och framtagna för att vara så skonsamma och samtidigt effektiva som möjligt. Det går att få massage både med och utan värme och med och utan vibrationer. De gör även klippmaskiner till djur och dessa kan användas av både djursalonger och djurägare. Det är mycket tåliga maskiner som klarar alla sorters päls. För att göra djurserien komplett erbjuder de också bland annat schampo, kammar och borstar.

 

Det som driver företaget framåt är att de vill göra de bästa produkterna på marknaden. För Wahl är kundnöjdhet A och O och de vill ha den bästa kundservicen med 100 % nöjda kunder. De vill behålla sin ledande roll i branschen och genom innovation, erfarenhet och bra produkter lyckas de. De har ett omfattande undersöknings- och forskningsarbete och strävar efter att ta fram de produkter som konsumenterna vill ha. De erbjuder både klippmaskiner och trimrar med och utan sladd för att alla behov och tillfällen ska täckas. Med deras effektiva och precisa skägg- och mustaschtrimrar kan man enkelt få en perfekt ansning och formning av ansiktshåret. De är perfekta att göra skarpa linjer med, når ställen som annars är svåråtkomliga och är tysta och smidiga. Klippmaskinerna är utrustade med mycket skarpa och tåliga blad. De har extra starka kammar som gör att apparaterna klarar av att klippa även tjockt, frissigt och tovigt hår. Maskinerna går att ställa in i många olika längder och de är otroligt smidiga och enkla att använda. Med dessa produkter tar man enkelt salongen hem till sig.