LEVERANS 1-2 DAGAR  |  FRI FRAKT 600 KR  |  LAGERSHOP

Bästa raktvålarna hösten 2023 Raktvål

Raktvål för miljöns skull

Det är inte bara säkerhetshyvlarna och dubbelrakbladen som är klimatsmarta på grund av deras återvinningsbara egenskaper. Även raktvålar i burk är ett klimatsmart val. Det här valet har dock inte fått samma uppmärksamhet som det förtjänar. Låt oss därför belysa varför raktvål i skål är ett mycket mer klimatsmart val än rakskum på sprayflaska. 

Sprayburkar, en miljöbov!

Rakskum på sprayflaska innebär användning av aerosolburkar som kräver drivgaser för att fungera. Dessa burkar är inte bara svårare, för att inte säga omöjliga att återvinna jämfört med behållare som bara innehåller exempelvis metall, trä, porslin eller plast; de kan också bidra till ökad växthusgasutsläpp under tillverkningsprocessen.

Dessutom innehåller sprayburkarna ofta en blandning av kemikalier som, när de inte hanteras korrekt, kan vara skadliga för miljön vid avfallshantering. Något som naturligtvis inte är bra heller. Dessutom räcker de inte särskilt länge vilket leder till en ökad konsumtion och fler transporter. 

Fråga dig själv detta: Är detta något du skulle vilja ha i ditt ansikte? Svaret är antagligen inte, det borde åtminstone vara ett entydigt nej! 

Säg hej till det klimatsmarta alternativet!

Tvål för rakning som säljs i skål eller utan förpackning minskar behovet av miljöfarliga förpackningar och de miljöpåverkande gaserna som används i aerosolburkar. En fast tvål för rakning kan enkelt förpackas i återvinningsbart och eller återavändningsbart material som plast, metall, trä eller porslin. Detta minskar drastiskt avfall och koldioxidavtryck jämfört med aerosol drivna förpackningar som sprayburkar.

Även en plastburk kan efter användning göras rent och sedan sorteras som plastförpackning och återvinnas. Kanske till att bli nya plastförpackningar för tvål eller andra produkter. 

Funderat på vad du har i ansiktet?

Tillverkningen av rakskum på sprayflaska kräver en stor mängd energi och involverar ofta en stor mängd syntetiska kemikalier som bidrar till produktens konsistens, doft och hållbarhet. Dessa kemikalier kan ha en negativ påverkan på miljön när de hamnar i avloppsvattnet. För att inte tala om effekten de kan ha på din hud. 

Tvål för rakning tillverkas till större delen med naturliga ingredienser som är skonsammare mot både huden och miljön. Många tvålar är berikade med ingredienser som bidrar till en mjukare rakning och mindre hudirritation, samtidigt som de är nedbrytbara. Valet borde därför vara glasklart.  

Vad innehåller egentligen raktvål på burk?

Kokosnötsolja exempelvis är en naturlig olja som ger tvålen dess rengörande egenskaper och kan bidra till att skapa ett rikt skum. En annan vanlig ingrediens är Jojobaolja, som utvinns från fröna av jojobabusken. Den absorberas lätt av huden och bidrar till att återfukta och mjukgöra utan att lämna en fet känsla. En annan vanlig ingrediens är talg. Talg har utmärkta smörjande egenskaper, vilket innebär att det hjälper till att minska friktionen mellan huden och rakbladet.

Glöm inte refillen!

Att köpa en tvål som också kan användas med refillförpackning istället för rakskum på sprayflaska är ytterligare en klimatsmart lösning. Genom att välja tvål som erbjuder refill undviker du inte bara onödigt avfall från förpackningar utan bidrar också till en minskning av de resurser som krävs för att producera nya förpackningar.

Häng med i det cirkulära användandet!

Genom att välja refill, stödjer du en mer cirkulär användning av produkter som användas, återanvänds och slutligen återvinns. Detta i motsats till den “använd och släng”-mentalitet som är vanlig med produkter som rakskum på sprayburk. Refillraktvål signalerar ett åtagande att prioritera hållbarhet och tänka klimatsmart.

Några av våra favoriter

Nedan pratar vi om några av våra favoriter inom tvål för rakning som erbjuder både tvål på burk och en möjlighet till att använda en refillförpackning med dem.

Mühle

Mühle är en mycket uppskattad tillverkare av bland annat tvål som erbjuder hela sitt sortiment av raktvål i burk tillsammans med refillförpackningar. Samtliga av Mühles tvålar i burk kan användas med alla Mühles refilltvålar. Därför är de ett mycket bra klimatsmart val. Mühles raktvålar i burk finns med flera härliga klassiska och moderna dofter och fås antingen i en vacker mörk träskål eller en porslinsskål. 

D.R Harris

D.R Harris är en anrik brittisk tillverkare av bland annat tvål där miljö och hållbarhet är en mycket viktig del av deras tillverkning. De erbjuder tvålar i vackra mörka och ljusa träskålar tillsammans med refilltvålar som passar för båda sorterna. D.R Harris har ett stort utbud av klassiska och moderna dofter som passar alla. Alla refilltvålar passar för alla träburkar som kan användas gång på gång. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fri Frakt

På alla ordrar över 600kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa