Loading cart contents...
Varukorg Kassa
Totalt:

ARKO MEN

Arko Men är ett turkiskt varumärke som tillverkas av Evyap, en av världens största tillverkare av tvål och hygienprodukter. Arko Men har ett stort utbud av hudvårdsprodukter och de säljer till exempel fortfarande den klassiska raktvålen som de lanserade år 1957. Utöver detta har de också rakskum, rakkräm och rakhyvlar samt after shave-produkter som balsam, lotion, kräm och cologne.

astra

ASTRA

De dubbeleggade rakbladen från Astra tillverkas i Ryssland och är populära över hela världen. Rakbladen passar till alla säkerhetshyvlar av standardmodell och är tåliga, vassa och håller mycket bra. Astra gick ihop med Gillette år 1996 och år 2005 blev de en del av Procter & Gamble, ofta bara P&G.

AZBANE

Azbane tillverkar personliga hygienartiklar med störst fokus på bland annat skäggolja, mustaschvax, schampon och krämer. Kvaliteten ligger i fokus efter kundens önskemål och de använder sig utav de finaste råvarorna och rena oljor.

Baxter of California

BAXTER OF CALIFORNIA

Baxter of California är ett amerikanskt rak- och hudvårdsmärke som grundades år 1965 av Baxter Finley. Företaget har ända sedan starten utvecklat produkter som är helt anpassade för män och de olika behov som finns med tanke på hudtyp och skägg. Baxter of California har ett  brett utbud av produkter för håret, ansiktet, kroppen och skägget.

Bergums Såpkokeri

Bergums såpkokeri

Bergums såpkokeri är ett litet företag från Norge som tillverkar raktvål efter traditionella metoder. Tvålen är fri från konserveringsmedel och innehåller bara naturliga ingredienser för att vara så skonsam som möjligt mot huden. Det behövs en mycket liten mängd tvål för att få ett tjockt och bra skum och huden blir mjuk och återfuktad efter användning.

Bic

BIC

Bic är en av världens största tillverkare av rakhyvlar, pennor och tändare. Företaget grundades i Frankrike år 1945 av Marcel Bich och Edouard Buffard. År 1975 lanserade de sin första engångshyvel och idag tillverkar de engångshyvlar och systemhyvlar för både män och kvinnor. Alla produkter har bra hållbarhet och klarar många rakningar.

CELLA

Cella är ett italienskt företag som började sin tillverkning av rakkräm år 1899. Företaget ägs av Nicky Chini S.r.l och produkterna tillverkas i Italien. Rakkrämen med doft av mandel är en klassiker i raksammanhang och tillverkas efter samma recept som för över 100 år sedan. Huden blir mjuk och len efter användning och rakningen nära och skonsam.

DORCO

Dorco grundades år 1955 i Sydkorea och är den ledande tillverkaren av rakverktyg på den asiatiska rakmarknaden. De är också mycket stora i USA och Kanada och produkterna säljs i omkring 100 länder. De tillverkar systemhyvlar, engångshyvlar och dubbeleggade rakblad till säkerhetshyvlar och produkterna är kända för sin kvalitet och hållbarhet.

DOVO

DOVO grundades år 1906 och är ett familjeföretag med bas i stålstaden Solingen i Tyskland. De tillverkar en mängd olika rakprodukter som rakknivar, rakborstar och raktvål och även manikyr- och pedikyrinstrument samt saxar för professionellt bruk på frisersalonger. Deras rakknivar är välkända för sin höga kvalitet och används över hel världen.

Dr Dittmar

DR DITTMAR

Dr. Dittmar är ett familjeägt företag från Tyskland som grundades år 1978. De är en av Europas främsta tillverkare av groomingprodukter för män och levererar alltid varor av högsta kvalitet. De är experter på verktyg och accessoarer för att forma mustascher och i sortimentet finns bland annat deras klassiska mustaschvax, kammar av horn och trä, striglar och raktvål.

D.R. HARRIS

D.R. Harris är ett familjeföretag som grundades år 1790 i London. Företaget har sedan starten tillverkat cologne och hudvårdsprodukter och varorna är lika populära nu som för 200 år sedan. Idag erbjuder de flera olika doftserier där man bland annat hittar raktvål, cologne, deodorant och after shave. De tillverkar också lotion, schampo och rakaccessoarer som rakhyvelshandtag, rakställ och rakborstar

ERASMIC

Erasmic är ett brittiskt företag som sedan år 1994 ägs av Keyline Brands Limited. Företaget  började som en tvåltillverkare under 1800-talets slut och idag gör de många olika rakprodukter och raktillbehör av hög kvalitet. Till exempel har de en rakborste av svinborst och till den både raktvål, rakkräm och rakstift.

erbe solingen

ERBE SOLINGEN

Erbe Solingen är ett märke som endast erbjuder de allra bästa produkterna inom manikyrinstrument, pedikyrinstrument och rakverktyg. Produkterna är mycket populära på salonger tack vare den fantastiska kvaliteten och den långa hållbarheten. Erbe Solingens produkter tillverkas av Becker-Manicure i stålstaden Solingen i Tyskland. De erbjuder till exempel en mängd olika manikyr- och pedikyrinstrument samt rakknivar och säkerhetshyvlar.

FEATHER

Feather är ett japanskt märke som har tillverkat säkerhetshyvlar och rakblad sedan år 1932. Förutom säkerhetshyvlar och blad till dessa producerar de också olika typer av rakknivar och stylingverktyg för salonger och barberare. Produkterna är av mycket hög kvalitet och rakbladen är kända för att vara mycket vassa och hållbara.

fitjar islands

FITJAR

Fitjar är ett företag med sin bas på den norska västkusten som gjort sig känt för rakprodukter av hög kvalitet och med fantastiska dofter. Företaget som startades 2002 i just Fitjar erbjuder naturliga produkter som alla tillverkas för hand i små skalor med tvåltillverkaren Jorunn i spetsen. Deras härliga raktvålar, rakkrämer och after shaves är inspirerade av det friska klimat och landskap som Norge erbjuder.

GILLETTE

Gillette grundades år 1901 av King Camp Gillette. Det är ett av de absolut största företagen inom rakbranschen och sedan år 2005 tillhör de Procter & Gamble. Gillette har varit med och format rakvärlden ända sedan starten för mer än 100 år sedan då de lanserade sin första säkerhetshyvel. Deras systemhyvlar Mach3 och Fusion har dominerat marknaden under hela 2000-talet.

HJM

HJM är ett tyskt företag med ett brett utbud av rakprodukter av hög kvalitet. De är kända för sina prisvärda varor och erbjuder rakborstar av grävlingshår, vildsvinshår och syntetiskt hår. Produkterna har en snygg och tidlös design och passar både vana användare och nybörjare. De har även praktiska rakställ och skonsam raktvål.

Just for men

JUST FOR MEN

Just for Men erbjuder hårfärg och skägg- och mustaschfärg för män. Produkterna finns i många olika nyanser och passar både för de som vill förstärka sin hårfärg och de som vill dölja sitt gråa hår. Deras färgningsprodukter riktar in sig på de gråa hårstråna och är speciellt framtagna för att ge ett så hållbart och naturligt resultat som möjligt.

MERKUR

Rakmärket Merkur grundades år 1896 i Solingen i Tyskland. Grundare var Emil Hermes och företaget blev genast populärt tack vare sina hållbara dubbeleggade rakblad till säkerhetshyvlar. År 1996 tog DOVO över företaget och alla produkter tillverkas nu under samma tak. Merkur har ett mycket stort utbud av säkerhetshyvlar och erbjuder vassa rakblad av högsta kvalitet.

MITCHELL’S WOOL FAT SOAP

Mitchell’s Wool Fat Soap är tvål- och hudprodukter gjorda av lanolin från fårull som gör huden extra mjuk. Företaget grundades av Fred Mitchell och produktionen började på 1930-talet. Produkterna innehåller bara naturliga ingredienser och är gjorda efter samma recept som från starten. Tack vare det mjukgörande lanolinet passar produkterna perfekt för de med känslig och torr hud.

moser

MOSER

Moser är specialister på hårklippningsmaskiner, trimrar och andra skönhetsprodukter som hårtorkar och plattänger. De har funnits i över 65 år och har mycket lång erfarenhet av att tillverka förstklassiga klippmaskiner. Produkterna definieras av hög prestanda, fantastisk precision och snygg design. Moser är ett tyskt märke som har all sin tillverkning i Unterkirnach i Schwarzwald.

Mr Bear Family

MR BEAR FAMILY

Mr Bear Family är ett svenskt företag som har riktat in sig på styling och vård av skägg och mustasch. Flaggskeppet är deras mustaschvax som har tillverkats sedan starten men de erbjuder också skäggolja, rakolja, skäggbalsam och skäggtvätt. I sina lokaler i Göteborg tillverkar de allt för hand och produkterna kommer i tre olika doftserier.

muhle

MÜHLE

Mühle är en av de världsledande tillverkarna av rakverktyg och rakaccessoarer. Det tyska märket grundades år 1945 och exporterar sina produkter över hela världen. De har ett brett sortiment av rakborstar, rakhyvlar och hudvårdsprodukter. De tillverkar rakborstar i finaste grävlingshår och är kända för sina snygga och tidlösa modeller som finns i många varianter.

OMEGA

Omega är ett italienskt varumärke som tillverkas av Pennellificio Omega Spa. Alla produkter tillverkas i Italien och är kända för sin höga kvalitet. Omega är mycket omtyckt för sina fantastiska rakborstar och de producerar även andra produkter med samma höga standard. Till exempel erbjuder de rakkräm och raktvål som både underlättar rakningen och lämnar huden mjuk och återfuktad.

OSMA LABORATORIES

Osma Laboratories grundades år 1957 och är Frankrikes enda tillverkare av alunsten. Alun har en blodstoppande effekt och används ofta för att stoppa blödande sår efter rakning. Osma Laboratories tillverkar bland annat rakprodukter och många av dem är baserade på just alun. De erbjuder raktvål med alun och alunstift och dessutom har de även produkter som rakolja och after shave-balsam.

PERMA-SHARP

Perma-Sharp erbjuder vassa och effektiva rakblad med lång hållbarhet. Rakbladen tillverkas i Sankt Petersburg i Ryssland av Procter & Gamble. Procter & Gamble är mycket stora inom skönhetsindustrin och äger många andra stora märken som Oral-B, Braun och Gillette. Perma-Sharp tillverkar både singelblad och dubbeleggade rakblad som passar alla säkerhetshyvlar av standardmodell.

personna

PERSONNA

Personna är ett av världens äldsta rakmärken. Det amerikanska företaget grundades redan år 1875 av bröderna Fredrik och Otto Kampfe i New York. Personna har lång erfarenhet av rakprodukter och erbjuder ett brett sortiment av raksystem, engångshyvlar och dubbeleggade rakblad. De rostfria rakbladen håller mycket hög kvalitet och ger en nära, skonsam och effektiv rakning.

Pfeilring Golddachs

PFEILRING GOLDDACHS

Pfeilring Golddachs är ett tyskt företag som tillverkar rakhyvlar, raktillbehör och manikyrverktyg av olika slag. Produkterna är tillverkade för hand och alla verktyg har livstidsgaranti. De erbjuder bland annat rakknivar, shavetter, säkerhetshyvlar, rakborstar och raktvål. Pfeilring Golddachs är känt för sin fantastiska kvalitet och tillverkar bara de bästa rakprodukterna, oavsett om det gäller rakknivar eller ansiktsvatten.

POLSILVER

Polsilver tillverkar några av världens mest populära dubbeleggade rakblad till säkerhetshyvlar. Alla blad tillverkas i Sankt Petersburg i Ryssland och håller högsta kvalitet och passar de flesta säkerhetshyvlar. Deras rakblad Super Iridium är mycket populära och de är vassa och effektiva samtidigt som de ger en nära, behaglig och skonsam rakning.

Proraso

PRORASO

Proraso är ett klassiskt rakmärke som grundades redan år 1948 i Italien. De erbjuder fyra olika rakserier som riktar sig till de med känslig hy, normal hy, tjockt skägg eller de som vill ha extra återfuktning. Bland annat finns det rakkräm, raktvål och after shave-lotion att välja bland och alla produkter innehåller naturliga och miljövänliga ingredienser.

RAPIRA

Rapiras produkter tillverkas av det ryska företaget  OJS Company Mostochlegmash. Mostochlegmash grundades redan år 1903 och har lång erfarenhet av rakindustrin. Alla produkter tillverkas i Moskva och de använder endast högkvalitativt stål som bland annat kommer från Sverige. Rakbladen är populära världen över tack vare sin hållbarhet, skärpa och precision.

SALTY BEARD

Salty Beard är ett svenskt märke med exklusiva skäggoljor som är framtagna ihop med barberaren Per-Anders Rolofsson (Aka Senor Habanero). Produkterna från Salty Beard är tillverkade av ekologiska oljor som arbetar återfuktande och skyddande för hud och hår. Oljorna ger ett skydd mot väder och vind. Stay Salty!

SHARK

Shark erbjuder effektiva och hållbara rakhyvlar och rakblad gjorda av det bästa stålet från länder som Storbritannien, Sverige och Japan. Produkterna tillverkas av Lord Precision Industries som grundades år 1930 i Alexandria i Egypten. Shark har ett stort utbud av produkter och gör både dubbeleggade rakblad och singelrakblad, engångshyvlar och systemhyvlar.

SIMPSONS

Simpsons grundades av Alexander Simpson i London år 1919. De tillverkar handgjorda rakborstar med en av de absolut bästa kvaliteterna i världen. År 2008 köpte Progess Vulfix upp Simpsons och de har bibehållit den fantastiska kvaliteten genom att tillverka produkterna enligt samma tradition som när företaget startades. Simpsons erbjuder en fulländad rakning med rakolja, rakkräm och after shave-balsam.

SUL FILO DEL RASOIO

Sul Filo Del Rasoio produceras i Italien av Ludovico Martelli S.r.l som även äger det klassiska rakmärket Proraso. De skapar innovativa produkter för rakning som inte kräver någon rakborste. Namnet kan översättas till “på rakhyvelns kant” och anspelar på de nyskapande produkterna de tar fram. Sul Filo Del Rasoio erbjuder bland annat rakkräm, rakgel och after shave.

SUPER-MAX

Super-Max är ett innovativt företag som tillverkar rakprodukter för både kvinnor och män. De har varit först med en rad produkter och till exempel lanserade de världens första tre- och fyrbladiga engångshyvlar. De tillverkar såväl engångshyvlar, systemhyvlar och dubbeleggade rakblad till säkerhetshyvlar som hygien- och hudvårdsprodukter som rakskum, after shave och deodoranter.

TABAC ORIGINAL

Tabac Original är ett tyskt företag som ägs av Mäurer & Wirtz. Historien började år 1951 när de lanserade en populär och lyxig parfymerad tvål. Tabac Originals doft är omtyckt och doftar bland annat av kryddig peppar, trä, mysk och lavendel. Med tiden har den klassiska serien utvidgats och idag erbjuds till exempel cologne, after shave-balsam, raktvål och rakstift.

tailor of old bond street

TAYLOR OF  BOND STREET

Taylor of Bond Street är ett familjeägt företag som startades år 1854 i London. Deras fräscha dofter tilltalade Londonborna och företagets produkter blev snabbt populära hos stadens societet. De har ett mycket brett utbud av rakprodukter som rakkräm, raktvål, rakborstar och after shave och kroppsvårdsprodukter som deodoranter, duschtvål och fuktighetskräm. Produkterna innehåller naturliga ingredienser och finns i många olika dofter.

TENAX

Tenax är en komplett produktserie för hela din hårvårdsrutin och som håller din frisyr felfri.
Två pomader som garanterar fast stadga och mjukhet, en hårkräm för maximal glans, en hårgel med extra stagda för frisyrer som kräver extra stabilitet och ett uppfriskande mentholschampo.

Thawas

THAWAS

Thawas tillverkar engångsstickor med alun som stoppar blödning av skärsår efter rakning. Alun är naturligt blodstoppande och har därför alltid varit populärt att använda vid raksår. Alunstickorna är enkla att använda och är ett smidigt alternativ till ett alunstift eller en alunsten. De är hygieniska och perfekta att ha med sig på resan.

The Bluebeards Revenge

THE BLUEBEARDS REVENGE

The Handmade Soap Company grundades av Donagh Quigley och Gemma McGowan på Irland år 2010. Precis som namnet avslöjar började allt med egen tvåltillverkning. Företaget har växt snabbt och erbjuder nu även rakprodukter som raktvål, after shave och mustaschvax. Alla produkter är gjorda av naturliga ingredienser och är därmed snälla mot huden och passar även de med känslig hud.

THE HANDMADE SOAP COMPANY

The Handmade Soap Company grundades av Donagh Quigley och Gemma McGowan på Irland år 2010. Precis som namnet avslöjar började allt med egen tvåltillverkning. Företaget har växt snabbt och erbjuder nu även rakprodukter som raktvål, after shave och mustaschvax. Alla produkter är gjorda av naturliga ingredienser och är därmed snälla mot huden och passar även de med känslig hud.

TIMOR

Timor ägs och produceras av Giesen & Forsthoff i Tyskland. Giesen & Forsthoff grundades år 1920 av Paul Giesen och Eugen Forsthoff i den tyska stålstaden Solingen. Produkterna exporteras över hela världen och Timor är känt för sina varor av mycket hög kvalitet. De tillverkar bland annat manikyrinstrument, säkerhetshyvlar och dubbeleggade rakblad.

trig

TRIG

Rakblad av märket Trig tillverkas av Treet Corporation Limited i Pakistan. Treet Corporation Limited som grundades år 1954 är en av Pakistans äldsta och största företagskoncerner och de är den enda tillverkaren av rakblad och rakhyvlar i landet. Trig erbjuder dubbeleggade rakblad av mycket hög kvalitet och produkterna är populära världen över.

TREET

Treet är den enda tillverkaren av rakblad i Pakistan och de började sin produktion år 1954. De vill erbjuda alla en bra rakupplevelse och har därför en rad olika modeller av engångshyvlar och rakblad. Deras dubbeleggade rakblad passar alla säkerhetshyvlar och har en lång hållbarhet tack vare det högkvalitativa stålet och speciella legeringar.

VULFIX

Vulfix har tillverkat rakborstar i över 60 år och är en av de äldsta tillverkarna. Produktionen sker på Isle of Man och de använder samma tradition och teknik som de alltid gjort. Företagets fokus ligger på att skapa rakborstar av hög kvalitet som passar alla. De erbjuder också en lyxig rakkräm i flera olika dofter och raktvål och rakborsthållare.

wahl

WAHL

Wahl är ett av de världsledande märkena inom elektriska groomingverktyg. Företaget grundades år 1919 då de lanserade sin första hårklippningsmaskin. Det är ett amerikanskt märke som allt sedan starten har erbjudit högkvalitativa trimrar och klippmaskiner för skägg och hår. Många produkter är speciellt framtagna för barberare och frisörer och med Wahls produkter kan man få salongskvalitet hemma.

WILKINSON SWORD

Det populära rakmärket Wilkinson Sword grundades så tidigt som år 1772 i London. Företaget började som en vapentillverkare av högsta klass och blev med tiden även känt för sina högkvalitativa rakblad. Idag producerar de rakhyvlar för både män och kvinnor, dubbeleggade rakblad och hudvårdsprodukter som raktvål, rakgel och after shave-balsam.

ZORRIK

Zorrik är en del av det stora rakföretaget Super-Max. Super-Max grundades år 1949 och har sitt huvudkontor i Dubai. De är en av världens absolut största tillverkare av rakblad och exporterar sina produkter till omkring 150 länder. Zorrik erbjuder rakblad och rakhyvlar av god kvalitet och deras dubbeleggade rakblad i rostfritt stål är populära över hela världen.