...
Varukorg

LEVERANS 1-2 DAGAR  |  FRI FRAKT 600 KR  |  KUNDTJÄNST

TRIMMER GUIDEN

I Trimmer guiden vill vi guida dig, vägleda dig när det gäller val av trimmer för ditt hår och ditt skägg. Det finns idag ett flertal olika modeller att välja på. Något som kan göra det svårt för dig att veta vilken som passar. Därför finns trimmer guiden, för att du enkelt ska hitta den trimmer som passar dig. 

Det viktigaste med trimmer guiden är att se detta enbart som en guide, en vägledning, inte ett absolut facit på hur något är. I slutändan är det alltid upp till dig att tycka och känna vad som passar. 

Vi ska i trimmer guiden titta närmare på några olika trimmers och se i vilka sammanhang de passar bäst. 

Trimmerguide

Trimmer guiden hår- och skäggtrimmer översikt

Dessa trimmers för hår- och skägg är alla bra allround trimmers som passar för nästan alla behov. Här finns alla klipplängder  från 25 mm ner till 0,5 mm. Kort sagt längder som passar i stort sätt alla. Vilken som passar dig avgör förstås du. 

Vill du ha lite längre skägg eller hår och kanske orkar eller hinner trimma skägget allt för ofta kan exempelvis 25 mm vara ett utmärkt alternativ. Då räcker det med att du trimmar skägget någon gång i månaden till varannan månad för att det ska hålla en ungefärlig önskad längd. 

Vill du ha ett kortare skägg eller stubb ska du förstås titta på de något kortare längderna. Med dessa kan du behöva raka dig något oftare, några gånger till någon gång i veckan. Förstås avgör ditt behov och din skägg- eller hårväxt hur ofta du behöver raka dig. 

Det är återigen viktigt att påpeka att det alltid handlar om dig och din skägg- eller hårväxt hur ofta du behöver trimma eller raka dig. Alla tider här är beräknade på ett ungefärligt genomsnitt. Det viktigaste alltid är att du är nöjd med resultatet som du får när du rakar eller trimmar håret eller skägget. 

Du kanske frågar dig själv varför och när du ska använda en trimmer? En trimmer är ett utmärkt och enkelt sätt att hålla skägget och eller håret i snyggt skick på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt hemma. Däremot i början kan det vara bra att ta hjälp av någon för att se till att resultatet blir bra. Börja gärna försiktigt, var noggrann och ta tid på dig. 

Frågor och svar om hår- och skäggtrimmer

Är det någon egentlig skillnad på en hår- och en skäggtrimmer?

I praktiken är skillnaden mycket liten.

Produkterna under kategorin hårtrimmer är generellt till för att kunna klippa och trimma större och tjockare mängd av hår än en skäggtrimmer. Det blir helt enkelt enklare att snabbt och smidigt klippa och eller trimma håret på huvudet där du kan ha en större mängd hår. Har du ett större kraftigare skägg kan en hårtrimmer vara något enklare att använda först. 

Produkterna i kategorin skäggtrimmer är generellt tänkt att kunna klippa och trimma kortare och mindre kraftigt hår, exempelvis skägg. En annan fördel här är att dessa också är något mindre och lättare att hantera och styra. Något som underlättar för att få till snygga konturer och linjer. Detta fungerar givetvis också för att göra samma sak på huvudet. Kanske vill du skapa snygga linjer runt öronen, i nacken och på sidorna. Då är en trimmer ett bra verktyg. 

Rakapparaterna då? 

En rakapparat är ett utmärkt verktyg dels för att kunna raka dig snabbt och lätt på morgonen men också för att göra de sista finjusteringarna på skägget och eller i håret. Ta bort fjun i nacken, runt öronen och på sidorna där till och med en skäggtrimmer kan ha svårt att komma åt de mest korta och besvärliga hårstårna. 

Behövs både en hår- och en skäggtrimmer?

Allt är förstås upp till dig och dina behov och krav. Vad du känner och tycker att du behöver för att få det hår och eller skägg som du vill ha.

De allra flesta produkterna i kategorin hårtrimmer kommer kunna göra ett bra jobb även i ansiktet och skägget. Samma sak gäller förstås tvärtom. För dig som bara vill hålla håret och eller skägget trimmat fungerar den ena eller andra utmärkt. 

Vill du sedan kunna styla och på olika sätt forma ditt hår och eller ditt skägg på väldigt specifika sätt kan det vara lämpligt att även skaffa en hår- eller skäggtrimmer beroende på vad du har innan. Det gäller också naturligtvis för rakapparater. 

Trimmer för hår och skägg 45 mm - 1,5 mm eller längre hår och helskägg

I den här delen av trimmer guiden tittar vi på trimmers för längd mellan 45 mm till 1,5 mm. För dig som vill ha ett kortsnaggat hår eller skägg men som inte är helt och hållet renrakat. Kanske vill du ha ett härligt kort lättskött skägg eller stubb som ändå täcker hela ansiktet och halsen. 25 mm ger dig verkligen ett snyggt helskägg men som inte på något sätt är långt och kräver all det underhåll och skötsel ett längre skägg kan behöva. 25 mm hår är perfekt för dig som vill ha ett mycket kort lättskött hår men som inte alls ser rakat ut eller på något sätt kalt. 1,5 mm ger dig en ordentlig skäggstubb som kommer vara lätt att sköta om. 1,5 mm hår ger en fin tunn hårmatta som är nästan helt rakat men där håret ändå syns. 

Väldigt allround som passar de flesta. För att få till riktigt fina övergångar, snygga linjer och rensa bort hår i nacken kan den gärna kompletteras med en hår- och skäggtrimmer som har ungefär 0.3 mm i trimlängd. 

Wahl Detailier är en trimmer som passar perfekt just för att kunna skapa snygga detaljer, linjer, övergångar och annat i håret. Det gör den med tre kammar på 45 mm, 3 mm och 1,5 mm. Passar alltså utmärkt för den som önskar en något längre längd på sitt hår med hjälp av trimmer. Det extra breda bladet gör det också väldigt enkelt att få just de där övergångarna, linjerna och allt annat du vill ha för att kunna stylea ditt hår på rätt sätt. Drivs med sladd vilket gör att du aldrig behöver vara orolig för att den ska sluta fungera under klippningen. 

Wahl Cordless Legend Hair Clipper är ett perfekt val i den här kategorin. Med möjlighet att klippa från 25 mm till 1,5 mm på huvudet och i ansiktet. Eftersom den är sladdlös är den enkel att hantera. Du behöver inte hålla på med någon sladd som kan vara i vägen. Kommer med 8 olika kammar. Men Wahl Cordless Legend Hair Clipper kan inte sköljas av utan måste torkas av. Det här är kort sagt en mycket bra allround trimmer för dig som vill ha kortare skägg eller hår till stubb. Wahl Cordless Legend Hair Clipper är helt trådlös och laddas med kabel. En full laddning räcker i 100 minuter. Kan förstås även användas tillsammans med kabel. 

Wahl Balding Clipper har en extra stark motor vilket gör att den enkelt klarar även det mest tjocka och kraftiga håret på huvudet eller i skägget. Samtidigt som du får en mycket nära rakning. Perfekt för att raka snabbt och enkelt även de tuffaste skäggen. Förstås ett utmärkt och självklart val när du vill raka huvudet helt och hållet. 

Passar utmärkt för dig som önskar ett något längre trimmat skägg eller hår och som bara vill behöva trimma det en gång i månaden till varannan månad.  Förstås kan du vid behov raka dig mer eller mindre ofta. 

 

Trimmer för hår och skägg 12/13 mm - 3 mm något kortare hår och helskägg

Den här delen av trimmer guiden fokuserar på kort hår och skägg någonstans runt 12-13 mm till 3 mm. Det vill säga perfekt om du vill ha en kraftig skäggstubb eller mycket kort snaggat hår men där både håret och skägget ska vara tydligt markerat men inte på något sätt långt.  För dig som rakar dig någon gång i veckan till varannan vecka eller en gång i månaden och vill ha ett kort stubb eller bara hålla sitt skägg i trim är detta perfekt. 

Kort sagt är hår- och skäggtrimmers i den här längden antagligen den som är mest allround, som passar de flesta som vill ha allt från ett vältrimmat helskägg till en kort men ändå markerad stubb. Vill du göra riktigt snygga övergångar, toningar, snygga konturer och linjer? Komplettera med en som har 0-0,3 mm trimlängd. 

Ett exempel på en sådan trimmer är Wahl Super Taper Cordless. Den har 4 olika kammar och erbjuder klipplängd från 13 till 3 mm. Kan klippa upp till 100 minuter och har en laddtid på 120 minuter. Passar bra för dig som enkelt vill snagga håret eller skägget, alltid hålla det kort men ändå ha lite längd på håret.  Rakar du dig veckovis eller varannan vecka är alltså detta en perfekt trimmer för dig.  Passar också utmärkt när det gäller att styla håret eller skägget, särskilt att få en snygg fade, en övergång mellan håret och huden. Moser Chromstyle Pro hår- och skäggtrimmer är trådlös. En full laddning räcker i 90 minuter. Kan förstås användas med kabel.

För dig som föredrar en trimmer helt med sladd och i snygg krom finns Wahl Chrome Super taper. Den har en extra stark motor och fyra kammar i längderna 3,6,10 och 13 mm). Kort sagt perfekt för att trimma kortare hår och helskägg precis som de andra två i den här kategorin. Den stora fördelen med att ha en trimmer med sladd är förstås att du aldrig behöver vara orolig för att batteriet inte ska räcka. Du kan förstås också med den här med tumgreppet finjustera längden för att få den exakta längden du önskar och dessutom skapa snygga övergångar. 

Ett annat exempel är Moser Chromestyle Pro även den med fyra olika kammar som klipper och trimmar i längderna 12, 9,6 och 3 mm. En trådlös trimmer som förstås också kan användas med kabel. Passar perfekt när du vill ha något längre stubb eller hår i ansiktet eller på huvudet. Med en rakning en gång i månaden eller en gång varannan månad bör du kunna hålla skägget i gott skick. 

Passar perfekt för dig som vill ha ett något kortare trimmat skägg eller hår som bara vill behöva trimma det en gång i månanden ungefär. 

Trimmer för hår och skägg 8 - 0,5 mm eller mycket kort eller stubb

I den här delen av trimmer guiden tittar vi på trimmers för någonstans runt 8 mm till 0,5 mm. Det vill säga det kommer finnas hår kvar på huvudet eller i skägget. Dessa är alltså en mycket bra allround trimmer som kommer klara både hår och skägg.  Ett skägg som är runt 8 mm innebär en kraftig stubb på gränsen till helskägg. Perfekt för dig som rakar dig kanske 1-2 gånger i veckan för att hålla skägget kort och lättskött. Vill du raka dig varje dag eller varannan dag men ändå ha kvar lite skäggstubb kan 0,5 mm vara rätt val för dig.   

Wahl Magic Clip Cordless är just en sådan trimmer som klarar det mesta. Ger ett naturligt resultat snabbt med 8 olika kammar. Har en klipptid på 90 minuter. För dig som vill ha en trimmer både för håret och skägget är detta ett utmärkt val. En trimmer som passar för dig som vill ha ett kort skägg och som rakar sig kanske 1-2 gånger i veckan om inte oftare. Wahl Magic Clip Cordless hår- och skäggtrimmer är helt trådlös.

Passar utmärkt för dig som vill ha ett kort snaggat hår eller skägg och raka det ungefär varannan vecka. Vill du kan du även komplettera med en hår- och skäggtrimmer som har 0.3 mm eller lägre trimlängd för att få de riktigt snygga och skarpa linjerna, konturerna, övergångarna och fasningarna. 

Trimmer 0.3 mm kort stubb till nästan renrakat

Hår och skäggtrimmer med trimlängd på 0.3 mm eller neråt passar dig som vill eller behöver trimma eller raka sig dagligen eller varannan dag. Även ett utmärkt verktyg för att göra små justeringar och slutliga ändringar. Exempelvis att raka rent och eller skapa snygga konturer och linjer. Kan användas antingen separat eller tillsammans med en annan trimmer beroende på önskemål. 

Wahl 5 Star Finale är är en hår- och skäggtrimmer som är gjord exakt för detta ändamål. Att exempelvis skapa en snygg utfasning, en övergång mellan håret och huden i ansiktet eller på huvudet. Snygga till och jämna ut kanter och ta bort hår i nacken exempelvis. Perfekt när du har trimmat håret och önskar att snygga till runt exempelvis öronen eller i nacken. Naturligtvis passar Wahl 5 Star Finale utmärkt som rakapparat när du snabbt och enkelt behöver raka ansiktet. 

Moser Chromini pro är även det ett perfekt verktyg med en trimlängd på 0.3 mm som fixar till och gör snyggt det sista som linjer, övergångar, toningar och annat i håret. Kan med fördel användas tillsammans med en annan trimmer för att få det där snygga resultatet du vill ha. 

 

Fri Frakt

På alla ordrar över 600kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa

10% Rabatt
Bli medlem i vårt nyhetsbrev idag och erhåll 10% rabatt på ditt första köp!
    Bli medlem
    Jag godkänner Villkoren