LEVERANS 1-2 DAGAR  |  FRI FRAKT 600 KR  |  LAGERSHOP

Förstklassig våtrakning och skäggvård hemma

En förstklassig våtrakning hemma i 10 steg

Tänk dig en helgmorgon? Eller bara en ledig morgon? En sådan morgon när du har lite tid över. Varför inte ta en stund för dig själv? Ge dig själv en härlig förstklassig våtrakning och eller skäggvård hemma. Det blir som om du blir din egen barberare hemma. Med fördelen att den är öppen när du vill. För att du ska få den där förstklassiga våtrakningen hemma är det några saker du behöver. 

Rakverktygen

Din säkerhetshyvel i all ära men varför inte våga prova på en shavette? En nästintill underhållsfri variant av en rakkniv för en nära förstklassig våtrakning med lite träning. Används med speciella shavetteblad eller dubbelrakblad.

Varför inte unna dig en riktigt skön rakborste, en mjuk härlig upplevelse som kommer massera ditt ansikte på ett skönt sätt. Skapa ett härligt skummande raklödder och ge dig en meditativ känsla när du rakar dig?

Shavette

En shavette används med utbytbara blad, antingen speciella shavetteblad. Samtidigt krävs det lite mer träning för att använda en shavette än en säkerhetshyvel. Men ta god tid på dig och njut av den förstklassiga våtrakningen och känslan av att vara en del av en tradition.

Silvertip badger / fibre rakborste

Förr var en vacker rakborste en status symbol i varje mans badrum. Något vi tycker även ska gälla idag. Varför inte ha en rakborste för speciella tillfällen som helgen, lediga dagar eller andra högtider? När du vill ha en förstklassig våtrakning. Då är Silvertip badger eller Silvertip fibre det rätta valet. Dessa borstar som är otroligt mjuka och har en superb absorptionsförmåga. 

Raktillbehören för en förstklassig våtrakning

Det som verkligen enligt oss åtminstone kan lyfta och ge dig en förstklassig våtrakning hemma när du vill är raktillbehören.  

Du behöver en rakhandduk precis som en barberare använder för att mjuka upp och fukta huden i ansiktet innan våtrakningen. Det första steget till en riktigt härlig förstklassig våtrakning på helgen, lediga dagar och speciella tillfällen. 

En bra rakspegel med förstoring gör det enklare att tydligt se skägget och ansiktet för att du ska kunna raka dig ordentligt.  Ska du dessutom träna på att raka dig med shavette kan den vara ett bra hjälpmedel för en förstklassig våtrakning. 

En rakskål eller rakmugg i porslin eller metall. Det är en härlig nästan meditativ känsla att skapa sitt raklödder från en liten klick rakkräm eller en raktvål i en rakskål eller rakmugg. Ett definitivt måste om du vill ha en förstklassig våtrakning hemma. 

Gör en varm rakhandduk

Det finns ett flertal sätt att göra en varm handduk för en förstklassig våtrakning hemma. 

För att verkligen få den där lyxiga känslan av en förstklassig våtrakning som hos barberaren hemma bör du börja med att hälla några droppar rakolja eller skäggolja, gärna med doft av eukaltyptus eller mentol i handduken och arbeta in det. Detta för att få en härlig doft. 

En metod som är enkel men som kan ta lite tid är att helt enkelt lägga handduken i ett rent handfat och spola varmt vatten. Något som kan kräva rätt mycket varmt vatten men kan förstås göras i badrummet där du rakar dig. Se sedan till att krama ur handduken ordentligt innan du använder den. Den ska vara fuktig inte blöt för bästa resultat. 

En ytterligare metod är att lägga en fuktig handduk i mikrovågsugnen i 30 sekunder. Något som kan kräva lite mera arbete även om resultatet kan komma något snabbare. Det är också viktigt att hålla koll under tiden för att inga olyckor ska ske och att det är nära till mikrovågsugnen från badrummet eller där du rakar dig. 

Sist men inte minst för en förstklassig våtrakning med handduk. Lägg handduken i en värmetålig behållare och häll varmt vatten över, gärna från vattenkokaren. Återigen något som kräver lite förberedelser. Dessutom bör du vänta lite innan du vrider ur handduken för att inte bränna dig. 

Så gör du din förstklassiga våtrakning i 10 steg

Äntligen dags för din förstklassiga våtrakning. I början kommer det ta en liten stund. Men låt det göra det. Eller för all del låt det alltid göra det. Njut av detta. 

  1. Se till att ha allt förberett och enkelt till hands. Behöver du exempelvis en varm rakhandduk se till att ha förberett den. När du väl börjar med din förstklassiga våtrakning vill du inte behöva störas av något. Kom ihåg att detta är din stund för avkoppling och kontemplation. 
  2. Även om du har tagit en lång varm dusch innan tycker vi ändå att du ska unna ditt ansikte och skägget känslan av en varm handduk. Kanske har det gått en stund mellan att du kom ut ur duschen och du ska raka dig. Eller om du vill raka dig vid ett annat tillfälle är en ren varm handduk ett måste för en förstklassig våtrakning.
  3. Börja resan mot en förstklassig våtrakning med att applicera en pre-shave. Vilken du väljer är upp till dig. Pre-shave finns antingen som lotion, olja, eller fast tvål.  Syftet med en pre-shave är att återfukta och mjuka upp huden samt skäggstråna innan våtrakningen. Du behöver inte skölja av den men se till att låta den dra in något i huden. Under tiden kan du exempelvis göra klart för nästa steg och städa undan det du har använt. 
  4. Medan du låter din pre-shave dra in kan du exempelvis förbereda ditt raklödder genom att fukta din rakborste under ljummet vatten. Det ska inte vara för varmt eller för kallt. Borsten ska vara fuktig men inte blöt när du använder den. Skapa ditt raklödder på det sätt du önskar. 
  5. Det första av de två viktigaste delarna i din förstklassiga våtrakning, att massera in ditt raklödder. Använd små roterande rörelser och ta god tid på dig. 
  6. Precis som med pre-shave ska raklödder dra in något för bästa effekt och en skön förstklassig våtrakning. Se till att förbereda inför nästa steg.  
  7. Det viktigaste steget på hela din förstklassiga våtrakning, själva rakningen. Ta det nu lugnt och försiktigt, särskilt om du använder shavette. Det finns just nu inget annat måste än att vara i stunden. 
  8. Vid behov kan du upprepa steg 5 till 7. Varför inte göra det? Du ska ändå ha en förstklassig våtrakning. 
  9. När du är klar kan du gärna applicera lite after shave balm som återfuktar huden och är en perfekt avslutning för en förstklassig våtrakning. 
  10. Vill du verkligen få känslan av att vara hos en klassisk barberare kan du också använda en liten mängd after shave splash för den rätta känslan i en förstklassig våtrakning. En aftershave splash innehåller däremot alkohol. Har du känslig hud bör du undvika det.
När du sedan är klar är det bara att rengöra och städa undan. Sedan vänta tills du kan ge dig själv en förstklassig våtrakning igen. 

Produkterna du kan behöva för en förstklassig våtrakning

En härlig pre-shave till att börja med. Mjukar upp och återfuktar huden, den perfekta början på din förstklassiga våtrakning. 

Hela vårt sortiment av pre-shave 

En rakkräm eller raktvål. Vilket du föredrar är upp till dig. Letar du efter en riktigt klassisk doft är bland annat barbershop, bay rum och sandalwood (sandelträ) klassiska tidlösa dofter perfekt för våtrakning. För en lyxig känsla välj gärna en raktvål eller kräm i en vacker trä- eller metallskål.

Hela vårt sortiment av rakkräm och raktvål

Avsluta med en aftershave balm eller lotion som återfuktar huden efteråt. Flera rakkrämer och raktvålar har matchande after shaves med liknande dofter. 

Hela vårt sortiment av aftershave balm

Vill du få in den klassiska känslan av att ha besökt en barberare kan du också använda lite aftershave splash. Den innehåller alkohol och har en antiseptisk effekt. Kan vara uttorkande på känslig hud. 

Hela vårt utbud av aftershave splash

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fri Frakt

På alla ordrar över 600kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa