LEVERANS 1-2 DAGAR  |  FRI FRAKT 600 KR  |  LAGERSHOP

Fitjar Island banner

Månadens varumärke: Fitjar Islands

Fitjar Island är ett av våra egna absoluta favoriter bland varumärken. Produkterna från Fitjar Islands tillverkas på ön Stord i den sydvästa delen av den norska kusten mellan Bergen och Haugesund. Här finns även Selbjørnsfjorden. Landskapet här är det typiska fjordlandskapet med höga berg som faller ner i fjordarna. Inspirationen till Fitjar Islands olika produktserier kommer givetvis också härifrån, både vad gäller namn och dofter. 

Nästan alla produkter från Fitjar Islands är helt och hållet veganska med naturliga organiska ingredienser och inget testas på djur. Allt för att du som konsument ska kunna få en helt naturlig och härlig känsla när du använder produkterna. I sortimentet finns givetvis rakkräm och raktvål. Men här finns också två typer av after shaves, skäggschampo, en härlig pre-shave tvål och skäggolja.  Dessutom rakborste, rakskålar och ansiktstvätt!

Fitjar Islands doftserier

Fitjar Islands erbjuder ett flertal fina doftserier där dofterna är inspirerade av miljön runt omkring Fitjar på den norska sydvästkusten. Dofterna är klassiska, tidlösa, mycket maskulina och passar för alla. De är också enkla och okomplicerade. Består nästan uteslutande av ett par noggrant utvalda dofter som matchar varandra. 

Fitjar Islands Havn

Enkelt översatt blir Fitjar Islands serie Havn till Hamn. Men serien Havn vill man återskapa känslan av att komma hem till sin hamn och lugnet efter en lång hård dag eller flerat till sjöss. Produkterna är milda till sin natur men har ett vilt och frisläppt inre. Havn är också namnet på centrumet i Fitjar, det är här det mesta utgår ifrån och är den naturliga samlingspunkten. 

I Fitjar Islands Havn finns dofterna av härligt cedeträ som med sin mjuka runda träiga doft är en verklig tidlös klassiker bland dofter som hör till klassisk våtrakning. Den blandas med doften av ljung som är mild och och inte på något sätt påträngande. Doften ska föra tankarna till drivved som spolats i land en härlig fridfull morgon. Här finns också lite av kamomill och lavendel. 

I serien finns en härlig raktvål på burk, som även finns som refilltvål. Refilltvålen passar förövrigt utmärkt i någon av de vackra specialdesignade rakskålarna från Fitjar. Här finns också en härlig after shave moisturizer. För all din skäggvård finns skäggschampo och skäggolja från Fitjar Islands Havn.

Fitjar Islands Fjellheim

Serien Fjellheim från Fitjar Islands hämtar sin inspiration från fjällens sluttningar som sluttar brant neråt i fjordarna runt omkring Fitjar. Doften ska vara som att rulla sig i härliga enbärsburkar längs fjällsidorna tillsammans med doften av nyhugget grantimmer. Anpassat för bergsbestigaren, oavsett om denne är i vildmarken eller i storstaden.  Namnet Fjellheim betyder också hemmet i berget. Vilket det är oavsett vart du än är.

Även Fitjar Islands Fjellheim har en riktigt klassisk maskulin doft med sina enbärsbuskar och doften av nyhugget virke. En doft som passar året om, så väl sommar, höst, vinter och vår. För det finns alltid ett berg någonstans att bestiga. Om inte annat berget som är en ny dag. En perfekt början på dagen är därför våtrakning eller skäggvård med Fitjar Island Fjellheim. 

Även här finns självklart en raktvål, både i egen skål och som refill. Här finns också rakkräm, både i stor burk och mindre burk, perfekt för resan. After shave moisturiser och cooling gel. Självklart också skäggolja och skäggschampo som klarar av den skäggvård du behöver. 

Fitjar Islands Folgefonn

Fitjar Island Folgefonn hämtar sitt namn och inspiration från en av Norges största glaciärer. När man använder seriens produkter ska det verkligen kännas som en lätt kittlande svalkande skön känsla som man kan få av en sval kall vind från en glaciär en lugn morgon. Doften och känslan är den av uppfriskande menthol och eukalyptus. Kort sagt en lika klassisk tidlös härlig doft som alla andra från Fitjar Islands. Här finns också en viss doft av granskott. Kan möjligen kännas lite för stickande för dig med väldigt känslig hud. 

En doft som gör sig lika bra året om, men kanske allra bäst på sommaren när den svalkande känslan från myntan och eukaltyptus kan kännas härligt frisk och uppiggande varesig det handlar om klassisk våtrakning eller skäggvård. 

Finns i samma produkter som de övriga serierna.  Oavsett om det handlar om klassisk våtrakning eller härlig skäggvård finns här produkter som kommer passa dig perfekt. 

Fitjar Island Slåtterøy

Fitjar Islands Slåtterøy är doften för dig med en orädd själ som ständigt är på jakt efter nya äventyr, nya upplevelser inte minst på exotiska platser runt om i världen. Oavsett om det handlar om att ta sig till sjöss eller över land. Namnet Slåtterøy kommer från den fyr som är belägen inte långt från Fitjar. 

Här bland Fitjar Island Slåtterøy produkter blandas doften av exotiska träslag tillsammans med doften av kryddiga citrusfrukter. En doft som ska väcka minnen till liv om forna tiden, när sjöfarare reste över jorden och kom hem med mystiska exotiska varor och gåvor. Gillar du den klassiska doften bay rum kommer du att älska den här. För det är här inspirationen finns. I toppen finns uppfriskande härliga toner av citroner och limefrukter, sedan i botten kommer de mer exotiska trätonerna. Kanske är det denna du ger bort till din älskade efter en längre resa. 

Produktserien är liksom de flesta andra nästan helt vegansk.

Övrigt från Fitjar Island

Utöver de olika produktserierna erbjuder vi också ett flertal andra trevliga produkter från Fitjar Islands. 

Ett utmärkt exempel på detta är de vackra rakskålarna i tre olika färger. Passar perfekt naturligtvis till refilltvålen från Fitjar Islands eller de flesta andra refilltvålar också. Kommer med ett praktiskt lock. Dessa skålar förgyller verkligen varje badrum som de placeras i. Skålarna som är tillverkade av porslin är designade av den norska konsthantverkaren Rita Lysebo Egren. 

Fitjar Vegan rakborste är fantastisk härlig rakborste från Fitjar Islands med syntetiska borst och ett handtag i svart hård plast. Detta är en rakborste av mycket hög kvalité som kommer ge dig en fantastisk känsla varje gång du använder den. Fungerar självklart perfekt oavsett om du använder den med rakkräm eller raktvål från Fitjar. Naturligtvis fungerar den även med andra varumärken.

Fitjar Islands stubble softener pre-shave tvål är en personlig favorit igen och en pre-shave i fast tvålform. Tvålen som appliceras innan rakkrämen eller raktvålen på ansiktet återfuktar huden och hjälper också till att skydda den genom att skapa ytterligare friktion mellan det vassa rakbladet och huden under våtrakningen. Behöver inte sköljas av. Om du behöver raka dig mer än en gång behöver du inte applicera ny pre-shave. Fri från doft och kan därför förstås kombineras med alla doftserierna. 

Fitjar Islands Facial cleansing ansiktstvål är en tvål speciellt framtagen för den känsliga huden i ansiktet. Perfekt att använda exempelvis innan rakning eller skäggvård för att tvätta av ansiktet och göra det redo för våtrakning eller skäggvård. Innehåller getmjölk, sheasmör, olivolja och kokosfett. Alla med mycket goda hudvårdande egenskaper. Doftar härligt maskulint av cederträ, kamomill och lavendel. Tillsammans med exempelvis skäggschampo och skäggolja en perfekt trio för din dagliga skäggvård.  

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fri Frakt

På alla ordrar över 600kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa