LEVERANS 1-2 DAGAR  |  FRAKTFRITT  700 KR   |  LAGERSHOP & RÅDGIVNING

Grooming för sommaren

Grooming för sommaren

På samma sätt som att huden reagera på kallare väder och mår då bäst av extra fukt och fetare produkter, så har huden på sommaren andra behov för att bibehålla optimal kondition. Därför är det viktigt att anpassa grooming-rutinen efter årstid och väder och det är högtid att klicka hem några nya sommarfavoriter. Vi ger dig tips och råd om hur du anpassar din look och dagliga rutin till det varmare klimatet!

Rengör huden dagligen!

Förhoppningsvis är detta redan ett steg i din dagliga rutin men det är extra viktigt på sommaren då du svettas mer och huden blir mer oljig vilket ökar risken för att smuts och bakterier får fäste.

Peela en gång i veckan

Det kan ta emot att skrubba bort brännan när man äntligen fått lite färg men helt ärligt så är det inte smickrande för någon med en halvtorr solbränna. Peela ansiktet en gång i veckan för en fräschare och mer hållbar färg, och glöm såklart inte SPF!

Välj en oljefri ansiktskräm 

Känns din vanliga ansiktskräm plötsligt fet och tung? På sommaren mår huden bättre av en lite lättare kräm då behovet av fukt inte är lika stort.

Prova en rakkräm med uppfriskande känsla

Rakkräm med ingredienser som eukalyptus och aloe vera har en kylande och uppfriskande effekt vilket är mycket behagligt när det är varmt ute. Dessa ingredienser är även lugnande och läkande vilket är extra bra för hud som varit ute i solen.

Läs mer: Rakkräm med doft av aloe vera

Läs mer: Rakkräm med doft av eukalyptus

Läs mer: Raktvål med doft av aloe vera

Läs mer: Raktvål med doft av eukalyptus

Testa en after shave med kylande effekt

När termometern når över 25grader och solen gassar känns det riktigt skönt med en svalkande after shave. Byt ut after shave som är oljig och fet prova en som kyler ner huden, det kommer även motverka hudrodnad efter rakningen.

Läs mer: Alla våra after shaves

Välj en svalare skäggfrisyr

Det är inte ovanligt att män rakar skallen inför sommaren, varför? Jo, för att det är behagligt i värmen. Har du funderat på att prova en ny skäggfrisyr så är det helt rätt läge testa en lite mer trimmad variant så här års. Det kommer kännas skönt och fräscht när värmen stiger!

Investera i en sommardoft

Byt ut din tunga, kryddiga doft mot en friskare och fräschare på sommaren. Varför inte välja en ny inför semestern eller resan? Det kommer göra att du alltid kopplar härliga minnen till doften.

Läs mer: Blommiga dofter

Läs mer: Citrus dofter

Bättra på skäggfärgen

Solblekt hår i all ära men trivs du inte med slingor i skägget går det utmärkt att bättra på färgen men skäggfärg. Det ger snabbt ett mer definierat skägg som ser välvårdat ut.

Läs mer: Skägg och mustaschfärg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fri Frakt

På alla ordrar över 700kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa