LEVERANS 1-2 DAGAR  |  FRI FRAKT 600 KR  |  LAGERSHOP

Nybörjare våtrakning

Kom igång som nybörjare inom våtrakning

Nybörjare inom våtrakning? Känner du att år 2024 är det perfekta året för att börja? Det är ett sätt att raka sig som är både billigt och klimatsmart. Men det kan vara överväldigande att välja bland alla olika rakverktyg och produkter som kan hjälpa dig att uppnå en riktigt bra våtrakning. Det är helt enkelt så mycket att hålla reda på! Men, ta det lugnt och andas – vi är här för att hjälpa dig. Vi kommer att guida dig genom hela processen och se till att år 2024 blir det år då du blir en expert på våtrakning. Med vår hjälp kommer du att ha den perfekta upplevelsen varje gång du rakar dig, från det att du är nybörjare till van.

Vad behöver jag?

För att komma igång med våtrakning som nybörjare behöver du bara tre produkter utöver vatten för att skölja ansiktet och din rakutrustning med. Det första du behöver är en säkerhetshyvel. Du behöver också dubbelrakblad och en rakkräm för att få den rätta känslan. Använd dubbelrakbladet tillsammans med säkerhetshyveln och applicera sedan rakkräm på det område du önskar raka. Sedan är det bara att börja raka! 

Genom att använda dessa enkla, grundläggande steg kommer du att uppleva en smidig och effektiv rakning varje gång. Glöm inte att se till att byta ut dina dubbelrakblad regelbundet och att välja en rakkräm som passar din hudtyp. Lycka till!

Rekommendera en bra säkerhetshyvel för en nybörjare

Det finns några viktiga saker att tänka på när det gäller säkerhetshyvlar. Detta gäller oavsett om du är nybörjare eler van. För det första bör den ha en stängd kam för att skydda huden från bladet. Detta gör att du kan använda hyveln utan att oroa dig för att skära dig. Vidare är det viktigt att välja en säkerhetshyvel som känns stadig och bra i handen. På så sätt kan du vara säker på att du har full kontroll över hyveln och undvika olyckor. Det finns många olika varianter att välja mellan, så välj en som passar dig och dina behov. Kom också ihåg att byta ut bladen regelbundet för att säkerställa maximal effektivitet och säkerhet.

Rekommendera ett bra dubbelrakblad tack

Att hitta rätt dubbelrakblad för dina behov kan vara en knepig uppgift. Särskilt om du är nybörjare inom våtrakning. Men oroa dig inte, det finns en enkel tumregel att följa. Rakbladens aggressivitet mäts på en skala från 1 till 5, där 1 är minst aggressivt och 5 är mest aggressivt. Om du är ny inom våtrakning, kan det vara bra att börja med ett dubbelrakblad som är nivå 3. Sedan kan du prova dig fram för att hitta det perfekta rakbladet för dig. För att göra det enklare för dig har vi tagit fram flera olika paket med dubbelrakblad som du kan prova. Så om du är osäker på vilket rakblad som passar dig bäst, ta det lugnt och prova dig fram tills du hittar den perfekta passformen.

Rekommendera en bra rakkräm tack

En toppenbra rakkräm för dig som är nybörjare inom våtrakning är verkligen en fråga om personlig smak. Självklart kommer det gälla även ju mer van du blir. Doften spelar framförallt en stor roll. Vissa gillar en mer intensiv doft, medan andra vill ha det mildare. Ibland behövs en rakborste för att få rakkrämen att funka som den ska, men det finns också riktigt bra rakkrämer som fungerar bra även utan rakborsten. Vad som funkar bäst för dig beror på vad du gillar och vilken typ av rakning du söker. Det är enkelt att testa och experimentera med olika rakkrämer med olika dofter för att hitta din favorit!

Hur kommer jag sedan igång?

1. Ta din tid och undvik att stressa. Börja inte med våtrakning när du är stressad, särskilt inte på morgonen innan du ska iväg till jobbet eller skolan. Välj en tidpunkt när du har gott om tid.
2. Förvänta dig att skära dig i början, men det är inget att oroa sig över. Använd gärna ett alunstift eller en alunsten för att snabbt stoppa blödningen.
3. Var försiktig eller undvik att raka områden där huden är extra känslig eller redan skadad, eftersom rakning kan förvärra det.
4. Efter rakningen kan det vara bra att använda en återfuktande aftershave-balm för att mjukgöra och återfukta huden.
5. Använd alltid din egen rakhyvel och byt ut bladet om du märker att det blir för slött.

Känner du dig fortfarande osäker? Kom förbi oss på Kommendörsgatan 38 i Stockholm så hjälper vi dig, nybörjare som van till en härligare våtrakning. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fri Frakt

På alla ordrar över 600kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa