LEVERANS 1-2 DAGAR  |  FRAKTFRITT  700 KR   |  LAGERSHOP & RÅDGIVNING

RAKGUIDE

Välkommen till vår rakguide. Här hjälper vi dig genom hela processen med våtrakning. Guiden är främst inriktad på våtrakning med säkerhetshyvel men innehåller även information för dig som vill raka dig med shavette eller rakkniv. Denna guide ger dig en överblick med det som du behöver för att kunna genomföra en våtrakning. En del moment är något mer viktiga än andra att genomföra. Det viktigaste är att du gör de moment som passar dig.
Nybörjare våtrakning med säkerhetshyvel och rakborste, aggressiv säkerhetshyvel

Hur kommer jag igång med våtrakning?

Du behöver ett antal rakverktyg och hudvårdsprodukter för våtrakning. Vilka dessa är kommer vi gå genom under första delen i vår rakguide. Det finns också ett antal som kan vara trevligt att ha. Men dessa är inget måste.

Läs mer

Säkerhetshyvel (safety razor)

Du behöver först och främst en säkerhetshyvel. Det viktigaste rakverktyget för klassisk våtrakning, åtminstone för de flesta. Det är ett relativt enkelt sätt att börja med våtrakning.

Läs mer

Dubbelrakblad

Ett paket dubbelrakblad som du använder tillsammans med säkerhetshyveln. Ett klimatsmart och ekonomiskt sätt att raka sig. Dessutom ett traditionellt sett att raka sig på. Har du väl börjat kommer du inte ångra dig. 

Läs mer

Rakborste

En rakborste är en minst lika viktigt detalj som säkerhetshyveln och dubbelrakbladet. Det blir helt enkelt inte riktig klassisk våtrakning utan en rakborste. Tradition och njutning tillsammans, det kan inte bli bättre. 

Läs mer

Rakkräm / Raktvål

Rakkräm eller raktvål bör alltid användas vid våtrakning. Det skyddar huden och ger en härlig känsla. Raktvål numera är inte bara en doft utan idag finns raktvålar med alla tänkbara dofter och några till.

Läs mer
Pre-shave and aftershave

Våtrakning med säkerhetshyvel - Förberedelser

Se till att ansiktet är rent. Förbered antingen med en dusch eller en varm handduk. Använd också gärna en pre-shave produkt. Ta gärna tid på dig, stressa inte utan gör rakningen till din stund, det förtjänar du.

Läs mer
rakborsteguiden

Våtrakning med säkerhetshyvel - Skapa ditt raklödder

När ansiktet är rent är det dags att skapa ditt raklödder. Detta kan du göra efter att du har förberett ditt ansikte på själva våtrakningen. Skapandet av raklödder är också ytterligare en stund för inre kontemplation.

Läs mer
Undvik rakproblem

Under våtrakningen

Nu är det dags för själva våtrakningen. Både den roligaste och svåraste delen av rakningen! Liksom de föregående stegen är det viktigt att ta det försiktigt.​
Läs mer
Skäggvård i höst

Avsluta din våtrakning på bästa sätt

När du är nöjd med din våtrakning bör du avsluta den på bästa sätt. Gärna med en aftershave. Skulle du råka ut för skärsår bör du applicera ett alunstift eller alunsten med en gång.

Läs mer
Våtrakning rakkniv

Våtrakning med rakkniv och shavette

Kanske har du hållit på med våtrakning en stund och vill ta nästa steg, eller vill du gå in för fullt på en gång? Då kan du göra något av detta.  

Läs mer
Våtrakning med rakkniv

Före, under och efter våtrakning med shavette eller rakkniv

Våtrakning med rakkniv eller shavette är inte lika farligt som det låter. Det krävs bara lite mer tid och tålamod än våtrakning med säkerhetshyvel. 

Läs mer
Fri Frakt

På alla ordrar över 700kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa