LEVERANS 1-2 DAGAR  |  FRI FRAKT 600 KR  |  LAGERSHOP

Haslinger raktvål

Månadens varumärke: Haslinger

Haslinger är är en tillverkare av raktvål med en lång och anrik historia. Man har tillverkat bland annat raktvål sedan 1890-talet. Något som alltid har varit viktigt är att tillverka produkter som är skonsamma både för huden och för klimatet. Till detta erbjuds en rik och fantastisk doftvärld av både klassiska och kontemporära dofter. Vilket gör det enkelt för dig att hitta åtminstone en favorit.  

Raktvålarna säljs antingen som raktvål med en praktisk plåtburk som efter att den medföljande tvålen är slut kan fyllas på med refilltvål. Alla refilltvålar passar för alla plåtburkar. Dessutom passar refilltvålen de flesta andra rakskålar och rakmuggar.  

Haslinger raktvål görs på en glycerinbaserad tvålbas. Detta eftersom glycerin har många fördelar och är en mycket populär tvålbas. Glycerin i sig har en mycket god förmåga att bevara fukt i huden, därför kan den minska hudbesvär som torr eller irriterad hud. En glycerin baserad tvålbas är också mjukare än andra och dessutom lättare att arbeta. Det gör att tvålbasen och tvålen lätt kan skapa ett härligt, rikt och krämigt skum med en rakborste. Glycerin är också i sig helt doft- och luktfritt. Därför kan den användas med andra dofter utan problem. 

Laolinolja som utvinns av fårull förekommer i flera av tvålarna. I övrigt består raktvålarna nästan helt och hållet av vegetabiliska ingredienser. Raktvålarna är milt parfymerade.

Haslinger underbara doftvärld

Här finns en doftvärld av klassiska, subtila dofter som är lätta att älska och återkomma till. Dessutom dofter som känns lika självklara idag som i morgon. Här finns lite träigare dofter, lite kryddigare och lite sötare. Dessutom dofter av havet, av blommor och allt annat härligt. 

Alla raktvålar är också gjorda på till allra största delen naturliga ingredienser. I tvålarna förekommer jordnötsolja och lanolin, ett naturligt ämne som utvinns från fårull. Basen i tvålarna är en glycerinbaserad bas. 

Calendula (Ringelblumen)

Calendula tvål är ett fantastiskt tillskott till din hudvårdsrutin. Denna tvål är gjord med ringblommor som har en behaglig doft och har använts länge för att hjälpa till att sluta och skydda mindre sår och skrubbsår. Tvålen innehåller mandelolja, som är känt för sina fuktgivande egenskaper som hjälper till att hålla huden smidig och näringsrik. Det är lämpligt för alla, men det är särskilt idealiskt för dem med känslig hud som behöver extra omsorg.

Den milda, underbara doften av denna tvål lägger till en perfekt stämning för vår- och sommarsäsongerna, med den blommiga doften av ringblommor som blandar sig exceptionellt väl med trä och jordiska dofter. Sammanfattningsvis är Calendula tvål en utmärkt option för alla som vill hålla sin hud frisk, näringsrik och med en fräsch doft.

Sandalwood (Sandelholtz)

Sandelträ (Sandelholtz) är raktvål med den klassiska maskulina doften av sandelträ. Raktvålen har en rik, lugnande doft av sandelträ. Precis som de övriga raktvålarna är den tillverkad av naturliga ingredienser. Sandelträolja sägs också ha goda antibakteriella egenskaper vilket gör att den passar utmärkt för personer med känslig hud. Innehåller också bivax som skyddar och återfuktar huden vid rakning. 

Raktvålen och doften är ett utmärkt val året runt när du vill ha känslan och doften av en klassisk maskulin våtrakning. Passar utmärkt tillsammans med de flesta andra dofter. Särskilt söta dofter, gärna vanilj är en utmärkt klassisk kombination tillsammans med sandelträ.

En raktvål av sandelträ tycker vi alltid bör finnas hos någon som ägnar sig åt våtrakning. Det är en mycket klassisk, maskulin, värmande doft som alltid kommer kännas rätt, oavsett om du använde den igår, idag eller i morgon.

 

Honey (Honig)

Honey (Honig) är en härlig raktvål med en söt doft av honung. Raktvålen har en mycket god återfuktande och lugnande effekt på huden under och efter våtrakning. Dessutom kan honungsextraktet skydda huden mot yttre påverkan och ha en viss effekt att minska ålderstecken i huden. Raktvålen innehåller också lanolinolja, en naturlig olja som utvinns ur fårull. Lanolinolja hjälper också till att skydda huden under rakningen. Allt detta sammantaget gör att raktvålen passar för de allra flesta hudtyper. 

Detta är en självklar favorit tycker vi på sommaren inte minst. Eller varför inte när du längtar dit. Kan gärna paras tillsammans med en doft av trä eller jord. Om du vill ha något ännu kraftigare kan en något rökare doft passa utmärkt tillsammans med denna. 

    

Seaweed (Meeresalgen)

Seaweed (Meeresalgen) är en härligt havsdoftande raktvål som innehåller bland annat alger. Den ger en mjuk och len rakning med en mild doft. På grund av dess rika innehåll av mineraler och antioxidanter hjälper alger till att skydda huden och kan göra den mer välmående. Detta genom att återfukta och mjukgöra huden medan du rakar dig. Algerna hjälper också till att ge huden ett skydd mot yttre påverkan. Något som bland annat kan minska risken för åldertecken i huden. Raktvålen innehåller också glycerin som ytterligare hjälper till att skydda och bevara huden. Dessutom ger glycerin ett extra härligt skum.

Passar utmärkt med de flesta dofter, inte minst träiga och jordiga dofter gör den sig bra tillsammans med. En kombination som gör sig väldigt bra framförallt när det börjar bli lite varmare och under de varmare månaderna. Ett annat tips kan vara en något kryddigare doft. Något som passar både under de varmare månaderna och när det börjar bli något kyligare igen mot hösten.     

Aloe vera

Aloe vera är en mycket klassisk doft, en av de mest klassiska och populäraste som finns. Detta inte minst på grund av aloe vera otroligt goda egenskaper att återfukta och skydda huden exempelvis i samband med rakning. Detta tillsammans med en mycket mild enkel doft gör att den är otroligt tidlös. Anledningen till detta är mycket enkel. Aloe vera har traditionellt under lång tid använts för sina naturliga läkande egenskaper för huden. Dessutom gör den huden extra mjuk och återfuktad. Även efter rakningen kan aloe vera skydda huden mot yttre påfrestningar, något som kan få huden att se äldre ut. 

Passar utmärkt året om, framförallt årets kallare månader. Aloe vera är en väldigt neutral subtil doft och passar därför bra tillsammans med det mesta.  En raktvål vi rekommenderar att man alltid har hemma. Särskilt under månaderna på året när det är som kallast och varmast. Då utsätts huden för stora påfrestningar vilket kan leda till hudbesvär av olika slag. 

Sheepmilk and lanolin (Shafmilch)

Det som är unikt med den här raktvålen är att den till största delen är gjord på fårmjölk. Den har en mycket subtil enkel doft som gör att den känns fräsch och tidlös. Fårmjölk innehåller en stor mängd naturliga vitaminer och mineraler som har en positiv effekt på huden. Detta eftersom vitaminerna och mineralerna kan lugna huden. Raktvålen innehåller också laktos, fett och proteiner som är mjukgörande och närande för huden. Hjälper till att återställa den naturliga fuktigheten i huden och skyddar den. Rekommenderas framförallt för personer med torr och irriterad hud. Men givetvis kan den användas av andra hudtyper också.

En tvål och en doft som rekommenderas för de allra flesta att ha som sin enda eller en av flera raktvålar. Inte minst på grund av dess mycket goda hudvårdande egenskaper. Något som kan vara väl behövligt, särskilt under årets varmaste och kallaste månader när huden utsätts för mycket påfrestning utifrån. 

Sage (Salbei)

Sage (Salbei) är en kryddig salvia doftande tvål. Liksom de andra raktvålarna i Haslingers serie har den här mycket goda återfuktande och mjukgörande egenskaper. Salvia-oljan är också naturligt antiseptisk och minskar risken för spridning av bakterier och virus exempelvis om du skulle skära dig under rakningen. Tvålen får ett härligt skum eftersom den innehåller glycerin. Tillverkad till absolut största delen på helt naturliga ingredienser. 

En doft som passar året om och kan användas tillsammans med de flesta andra dofter. Särskilt väl passar doften tillsammans med lite träiga och jordaktiga dofter. En klassisk kombination, särskilt på hösten och vintern. Den kan också användas tillsammans med något blommigare dofter, kanske under våren och sommaren. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fri Frakt

På alla ordrar över 600kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa