LEVERANS 1-2 DAGAR  |  FRI FRAKT 600 KR  |  LAGERSHOP

Tvålbas

Vad är en tvålbas i raktvål?

En tvålbas i en raktvål är själva grunden i en raktvål. Till den tillförs oftast olika dofter för att tvålen ska dofta på ett visst sätt. De flesta tillverkare av det som kallas artisan soap, eller hantverkstvål använder sin egen tvålbas för att göra sina tvålar. Innehållet skiljer sig något mellan de olika tvålbaserna från de olika tillverkarna och tanken är att gå igenom ett antal av dem. 

En del tvålbaser innehåller animaliska produkter som exempelvis talg eller lanolinolja som utvinns av fårulll. Andra innehåller helt vegetabiliska och veganska ingredienser. 

Ariana & Evans K2e tvålbas

Ariana & Evans K2e tvålbas, eller Kaizen second edition (andra utgåvan) är baserad på de fyra huvudsakliga ingredienserna kokosolja, kokumsmör, talg (tallow) och lanolinolja. Dessa ingredienser utgör majoriteten av innehållet eftersom de alla har goda återfuktande egenskaper tillsammans med andra hudvårdande egenskaper. Dessutom ger de ett mycket härligt, rikt krämigt raklödder. 

Kokosoljan, en vegetabilisk produkt används på grund av sin höga fetthalt och goda återfuktande egenskaper, därför mycket vanlig i raktvålar.   

Kokumsmör, som kommer i formen av fast fruktjuice har en hög fetthalt. Det utvinns från början från det indiska fruktträdet med samma namn, Kokum. Trädet växer framförallt i den sydvästra delen av Indien. Precis som med kokosjan har den goda hudvårdande egenskaper. 

I kokumsmör finns också antioxidanter som ytterligare hjälper till att skydda huden. Dessutom finns antiinflammatoriska egenskaper som hjälper till att lugna irriterad hud. Något som kan vara mycket uppskattad inom våtrakning där huden utsätts för stor press.

Talg är ett av de mest använda ingredienserna inom rakprodukter. Det är en animalisk produkt som utvinns av underhudsfettet hos framförallt nötboskap. Talg finns även naturligt i den mänskliga huden. Därför har den mycket goda återfuktande egenskaper. Därför en mycket populär ingrediens inom rakningsprodukter. Ariana & Evans har även rakprodukter utan denna animaliska produkt. 

Lanolinolja utvinns ur fårull och är en naturlig olja. Eftersom lanolinoljan påminner mycket om den naturliga olja som finns i huden har den mycket goda hudvårdande egenskaper. Den kan också hjälpa till att skydda huden mot yttre påverkan.

) Ariana & Evans K2e tvålbas finns också bland annat jojobaolja, glycerin och sheasmör. Det gör att Ariana & Evans K2e bas passar för de allra flesta hudtyper, oavsett om du har känslig eller normal hud. Raktvålen har ett brett antal olika dofter, allt från klassiska tidlösa maskulina dofter till mer kontemporära och nyskapande maskulina dofter. 

Tvålbasen och Ariana & Evans raktvålar samt övriga produkter är mycket populära på grund av sin höga kvalité. Vi kan nästan garantera att du kommer hitta minst en doft du gillar. 

Ett par av favoriterna med K2e tvålbasen är bland annat London Gin Club, The Undersea, Peach & Cognac och Kaizen. Alla klassiska Ariana & Evans dofter. 

Flera tvålar gjorda på Ariana & Evans K2e bas

Ariana & Evans VR1 tvålbas

VR1 tvålbas från Ariana & Evans är deras helt veganska tvålbas tillverkad av vegetabiliska oljor och fetter. Den innehåller bland annat Babassuolja, ricinolja, kokosfett och sheasmör. Med Ariana & Evans VR1 tvålbas får du ett härligt mjukt, tjockt lödder som gör att ditt rakverktyg glider lätt över huden och minskar risken för irritation och skärsår. 

Babassuolja är en av huvudingredienserna i denna tvålbas. Oljan kommer från Babassupalmens frö och växer framförallt i Brasilien men kan förekomma på andra ställen i Sydamerika. Oljan har mycket goda hudvårdande egenskaper genom att återfukta och skydda huden. Den har dessutom en viss antibakteriell effekt. Passar särskilt bra för personer med fet och eller känslig hud.

Ricinolja utvinns av ricinfrön som växer över hela världen. Den har länge använts inom exempelvis produkter för rakning på grund av sina mycket goda antibakteriella och antiseptiska egenskaper. Det vill säga den kan på ett skonsamt och naturligt sätt skydda huden från spridning av bakterier och virus. Ricinolja kan också ha en viss effekt att stimulera återväxt och tillväxt av skäggstrån i ansiktet. 

Sheasmör ett ett vegetabiliskt fett med mycket hög fetthalt. En mycket vanlig och populär ingrediens inom produkter för klassisk våtrakning. Detta på grund av sin höga och goda återfuktande och skyddande effekt. Något som är väldigt viktigt vid våtrakning. 

Ariana & Evans VR1 tvålbas finns med flera olika härliga dofter, vilket gör att du enkelt kommer kunna hitta åtminstone en om inte flera favoriter. 

Tvålarna med VR1 tvålbasen kan i de allra flesta fall köpas med en matchande aftershave till ett rabatterat pris.  

Några av favoriterna med VR1 tvålbasen är Siam, Vida after dark, Cucumber and Melon och Bhang. 

Flera tvålar gjorda på Ariana & Evans VR1 bas

Zingari Man Sego tvålbas

Zingari Mans sego tvålbas är speciellt utformad för att erbjuda en rik och skyddande skummande upplevelse vid rakning. Tvålbasen är framställd med noggrant utvalda ingredienser för att ge en behaglig rakning och samtidigt vårda huden.

Den tvålbas som Zingari Man tvålar bygger på heter Sego. En tvålbas skapad för att ge ett rikt och skyddande lager av tvål i samband med våtrakning. Innehåller noggrant utvalda ingredienser, allt för att du ska få en vårdande och behaglig våtrakningsupplevelse. 

I Sego tvålbasen finns naturliga vegetabiliska oljor som tillsammans med fuktgivande ämnen skapar ett härligt skum och en skön känsla varje gång du ska raka dig. Den är både skonsam mot huden och skyddar huden även efter våtrakning. Fri från parabener, sulfater och andra ämnen som kan irritera huden.

En av huvudingredienserna i Sego tvålbasen är Kokosnötsolja. Den har goda återfuktande egenskaper och kan motverka uttorkning av huden. Något som är särskilt viktigt under varma och kalla månader. 

Glycerin som ger god fuktighet och hjälper till att ge tvålen ett härligt skum tillsammans med en rakborste varje gång du använder den.

Sheasmör som är en vanlig ingrediens i raktvålar. Det beror på dess höga halt av fett som hjälper till att både återfukta och bevara hudens naturliga fuktighet. 

Fler raktvålar gjorda på Zingari Man Sego tvålbas

Phoenix Artisan Accoutrements CK-6 bas

Phoenix Artisan Accoutrements CK-6 tvålbas räknas bland kännare och fans av hantverkstvål som en av de absolut bästa. Detta på grund av ett nästintill oslagbart bra glid på grund av god friktion mellan huden och rakverktyget som används. Dessutom med en mycket god doft. 

Många tvålbaser bygger på talg, en animalisk produkt. Detta på grund av att talg har mycket god förmåga att både vara återfuktande och skydddande för huden på ett naturligt sätt. Talg finns också naturligt i den mänskliga huden. Det är också ett klassiskt traditionellt beprövat med mycket goda resultat. 

Det som gör Phoenix Artisan Accoutrements CK-6 tvålbas är unik är att den består helt och hållet av vegetabiliska ingredienser som ger samma goda upplevelse som talg varje gång. Flera hävdar till och med att den är ännu bättre än talg-baserad raktvål. 

CK-6 innehåller alltså ett flertal vegetabiliska oljor. Exempelvis kokosnötsolja med god återfuktande effekt. Jojobaolja som påminner om hudens naturliga oljor, därför kan den lätt tas upp av huden, utan att huden känns fet efteråt. Avokadoolja som innehåller riktligt med vitaminer och fettsyror som är bra för huden. Mandelolja, hjälper till att förhindra uttorkning av huden. Tisteloljan som också den har flera goda hudvårdande egenskaper.

En unik ingrediens för CK-6 basen är Dragon’s blood resin. En växbaserad sav som kan ha en mycket god antiinflammatorisk och helande verkan på huden.

Chiafröextrakt med goda fettsyror och andra ämnen som är mycket bra och vårdande för huden. 

Fler raktvålar med Phoenix Artisan Accoutrements CK-6 tvålbas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fri Frakt

På alla ordrar över 600kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa