LEVERANS 1-2 DAGAR  |  FRI FRAKT 600 KR  |  LAGERSHOP

Rakning i duschen

Rakning i duschen eller handfatet, vad väljer du?

Är du trött på att stå vid handfatet och raka dig varje dag? Varför inte prova att rakning i duschen istället? Men är det verkligen så enkelt som att byta plats för rakningen? Vi har tagit reda på fördelar och nackdelar med båda alternativen för att hjälpa dig att välja den mest praktiska metoden som fungerar för dig. Vi har även tips på vilka rakprodukter du bör använda för att få bästa möjliga resultat. Så om du vill slippa stressen vid handfatet och ta den dagliga rakningen till en ny nivå, fortsätt läsa för att upptäcka vad som fungerar bäst för dig, rakning i duschen eller handfatet, valet är ditt.

Varför rakning i duschen?

Rakning i duschen är ett smart sätt att underlätta din morgonrutin på flera sätt. Förutom att det sparar tid, gör även vattnet och ångorna i duschen att huden alltid är fuktig, vilket gör det lättare att raka utan att skada huden. Dessutom öppnas porerna i huden av ångan, vilket gör att håret mjukas upp och rakningen blir enklare.

En annan fördel med att raka i duschen är att det är enkelt att skölja bort raklödder direkt efter rakningen. Gör det gärna med något kallare vatten som stänger porerna på ett effektivt sätt. 

För personer som lider av hudbesvär som kan rakning i duschen faktiskt hjälpa till att minska dessa problem. Genom att öppna porerna och mjuka upp hårstråna kan man undvika irritation som kan förvärra dessa hudproblem. Därför är det alltid en bra idé att börja med en riktigt varm dusch innan rakningen. 

Även om du rakar dig i handfatet är det alltid rekommenderat att ta en varm dusch innan du rakar dig. 

Sammanfattningsvis kan vi dra slutsatsen att rakning i duschen är en bekväm och effektiv metod som både spar tid och är skonsam mot huden. Det är värt att prova för att se om det passar dig och din hudtyp.

Nackdelar med rakning i duschen

Att raka sig i duschen kan vara bekvämt, men det finns även några nackdelar som kan göra upplevelsen mindre tillfredsställande. 

För det första måste du ha en spegel i duschen som inte immar igen, vilket kan vara en utmaning. 

Dessutom behöver du förvara alla de saker som behövs vid klassisk våtrakning, såsom säkerhetshyvel, rakborste, rakskål med mera i duschen. Detta gör det trångt och svårt att röra sig.

En annan nackdel är att det kan vara svårt att få till ett ordentligt raklödder. Det är vanligtvis svårt att skapa tillräckligt med friktion när det är mycket vatten som rinner. Detta kan leda till en ojämn rakning och ökad risk för skärsår eller hudirritation.

Tänk även på att stora mängder skäggstrån kan orsaka stopp i avloppsbrunnen. Därför bör du alltid göra rent runt avloppet efter att du har rakat dig i duschen. Det ser dessutom betydligt trevligare ut. 

Bäst i test vinnare, rakning i duschen, engångshyvlar, flerbladsystem

Hur gör man då?

För att rakningen i duschen ska bli så bra som möjligt finns det några steg att följa.

Börja med att få upp tillräckligt med ånga i duschen och låt vattnet rinna över ansiktet en stund för att mjuka upp huden och öppna upp porerna. Använd gärna en ansiktstvätt eller liknande produkt som är avsedd för att återfukta och tvätta av den känsliga huden i ansiktet. Det tar bort smuts och andra rester samtidigt som det återfuktar huden på ett effektivt sätt. 

Därefter är det dags att applicera rakkräm eller något annat rakprodukter i ansiktet. Använd gärna en rakborste för att täcka huden med produkten och hjälpa till att lyfta upp skäggstråna. Vill du ha ett enklare sätt? Använd exempelvis en rakkräm på tub eller en rakkräm som inte kräver en rakborste. En rakgel eller ett rakstift kan också appliceras enkelt utan att behöva ha med rakborsten in i duschen. En rakgel är rekommenderat särskilt om du vill enbart raka kantlinjerna och konturerna på skägget. 

När det är dags att raka, gör det lugnt och metodiskt och använd gärna en spegel för att se vad du gör. Använd små korta drag och raka i skäggets växtriktning första gången. Se till att ha ett stadigt grepp om rakhyveln när du rakar dig och ta det lugnt. 

När du är klar med rakningen kan du skölja av ansiktet med kallare vatten för att stänga porerna och eliminera tvål- och skäggrester. Givetvis kan du även använda en aftershave vilket återfuktar huden. 

Genom att följa dessa steg kan du få en härlig rakning i duschen.

Rakning vid handfatet

Varför rakning i handfatet?

Att välja mellan att raka sig vid handfatet eller i duschen är en personlig preferens. Om du letar efter effektivitet, kan rakning i duschen vara det bästa alternativet för dig eftersom varmt vatten kan hjälpa till att hålla porerna öppna och göra din hud mjukare. Men om du vill ha lite mera organisation och dessutom känner att du har mer tid på dig, är rakning vid handfatet att föredrag. 

Om du vill ha mer utrymme för att organisera alla dina verktyg och produkter för rakning och även en spegel framför dig, kan rakning i handfatet vara ett bättre alternativ än i duschen. Detta eftersom det helt enkelt oftast finns bättre och enklare möjligheter att förvara allt som du behöver och eller vill ha vid din våtrakning. 

Att raka sig vid handfatet betyder också att du inte behöver oroa dig för att tvätta av alla hårstrån och andra rester i duschen efteråt. Men se gärna till att hålla handfatet rent ändå och tänk på att även här kan skäggstrån fastna exempelvis i vattenlåset. 

Detta sparar inte bara tid utan även håller din dusch renare. Dessutom kan du ha möjlighet att använda en högre kvalitet av produkter för rakning, då de ofta kan förvaras på lättåtkomliga ställen vid handfatet.

Vill du få känslan av ånga i ansiktet innan du rakar dig vid handfatet som en barberare. Fukta en handduk. krama ur den ordentligt, kör den i micron i 30 sekunder eller på annat sätt hetta upp den något. Tryck den försiktigt mot ansiktet. Se till att inte bränna dig. 

Medan rakning i handfatet inte kan ge samma effekt på din hud som rakning i duschen, är det fortfarande ett utmärkt alternativ för personer som söker ett mer organiserat och bekvämt sätt att raka sig.

Tips på produkter anpassade för rakning i duschen

Att raka sig i duschen är både smidigt och effektivt. För att göra processen ännu enklare finns det några produkter som kan underlätta för dig.

En rakkräm eller rakgel är viktigt för att ge ett jämnt och snyggt resultat. Det finns också en rakkräm som inte kräver någon rakborste vilket gör den idealisk för att använda i duschen då det är svårt att hålla en borste ren i en fuktig miljö.

En rakspegel är också ett viktigt verktyg under rakningen i duschen. Det kan vara svårt att se alla delar av ansiktet, och en rakspegel gör att man enkelt kan se vad man gör och undvika missar.

En rakskål och rakställ är också användbara för att hålla alla rakningstillbehör på ett ställe och samtidigt undvika att de förstörs i duschen.

Sammanfattningsvis är de produkter som rekommenderas för rakning i duschen: en rakkräm som inte kräver rakborste, en rakspegel för bättre överblick, en rakskål och rakställ för enkel och praktisk förvaring av verktygen.

Förstås kan dessa verktyg och tillbehör även göra din rakning vid handfatet till en ännu större och härligare upplevelse. 

Rakkräm på tub

En rakkräm på tub är ett utmärkt alternativ vid våtrakning i duschen av flera anledningar. För det första är en tub mycket lättare att förvara och hantera jämfört med raklödder i burk eller tvål. En tub tar upp minimal plats i duschen och kan enkelt placeras på en hylla eller hållare för bekväm tillgång. Dessutom är rakkräm på tub enkel att dosera och applicera på huden, vilket minimerar spill och sparar dig tid och energi. Sammanfattningsvis är en rakkräm på tub ett praktiskt och effektivt val för våtrakning som både sparar utrymme och ger bättre resultat.

Nyfiken på våra rakkrämer? Kom gärna förbi vår lagershop på Kommendörsgatan 38 i Stockholm och lukta. 

Tillbehör som gör det enklare

För den som vill förenkla sin rakning i duschen eller vid handfatet finns det flera tillbehör att välja mellan.

Ett ställ för säkerhetshyveln kan hjälpa till att hålla reda på rakhyveln och minska risken för skador.

En rakspegel kan göra det lättare att se skäggstråna och få till en jämn rakning.

Så om du vill förenkla din rakning och uppleva en bättre rakningsupplevelse, finns det många olika tillbehör att välja mellan! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fri Frakt

På alla ordrar över 600kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa