LEVERANS 1-2 DAGAR  |  FRI FRAKT 600 KR  |  LAGERSHOP

SKÄGGVÅRDSGUIDE

För att ditt skägg ska se snyggt och välmående ut behövs skäggvård. Hur mycket som behövs är både upp till dig och ditt skägg. En del skägg kan behöva lite mer, andra lite mindre. Men oavsett tycker vi att ditt skägg förtjänar kärlek och omvårdnad. Därför vill vi tipsa om och guida dig med vår guide till skäggvård hur ditt skägg blir snyggt och välmående. 

Hudvård för höstskägget, skäggvård

Varför ska du ägna dig åt skäggvård?

Ditt ansikte är något som helst ska vara ditt andra personers blickar dras till. Har du ansiktsbehåring i ditt ansikte är kan det därför vara bra om det ser snyggt och välvårdat ut, det ger ett trevligt intryck. Särskilt om ditt skägg är ett dominerande eller kraftfullt inslag i ditt ansikte är skäggvård en extra viktig del. 

Läs mer

Verktygen du behöver för skäggvård

Det första, och för många kanske egentligen enda verktyg de behöver för skäggvård är en rakborste. Det kan antingen vara en liten rakborste eller en större rakborste. En mindre rakborste är lätt att ta med sig överallt under dagen om skägget behöver borstas genom mer än en gång. 

Läs mer

De mest grundläggande produkterna du behöver

Tillsammans med skäggverktyg som en skäggborste, en skäggsax, mustaschkam och skäggkam kan du behöva en eller flera produkter för att vårda ditt skägg och huden under den. 

På samma sätt som med verktyg ska du alltid utgå ifrån dina behov och önskemål först och främst. Även om vi gärna vill guida till de produkter du kan tänkas behöva. 

De två mest grundläggande produkter du behöver för ditt skägg är skäggolja och skäggbalsam. Båda produkterna har liknande användningsområden och egenskaper. De kan användas var för sig eller tillsammans. 

Skäggolja

Vi talar ofta och gärna om den nästan övernaturliga kraft som skäggolja besitter, det där med övernaturliga krafter är kanske inte helt sant. Men skäggolja är en fantastisk produkt som passar för alla skäggtyper, oavsett om du har skägg stubb eller lång kraftig skäggväxt. 

Läs mer

Hur ska jag använda skäggoljan?

Se till att dina händer är rena och torra. Samma sak gäller för ditt skägg, det ska vara torrt och rent för bästa resultat av din skäggvård.

Läs mer

Viken skäggolja vi rekommenderar?

Det finns en mycket stor mängd olika skäggoljor idag på marknaden, men vilken är bäst och vilken passar mig? Vi har några favoriter vi gärna vill rekommendera lite extra. Allt för att du ska få en härlig skäggvård.

Depot

Depot skäggolja är en av våra favoriter och den som vi rekommenderar om någon frågar oss. Varför vi rekommenderar den? Svaret är enkelt, det är en utmärkt skäggolja med klassiska tidlösa maskulina dofter som passar alla. Depot har även en fantastisk skäggolja som även kan användas som pre-shave oil eller rakolja innan våtrakningen. Utöver skäggolja erbjuder Depot även flera andra produkter för skäggvård.

The Bluebeards Revenge och Fitjar

The Bluebeards Revenge och Fitjar är två andra skäggoljor vi mer än gärna rekommenderar till kunder som efterfrågar produkter för skäggvård. Båda varumärkena håller mycket hög klass och deras produkter har tidlösa mycket maskulina dofter. I båda fallen finns också flera andra produkter för skäggvård inte minst och klassisk våtrakning. 

Skäggbalsam

Har du ett lite längre skägg kan du utöver skäggoljan gärna med fördel använda ett skäggbalsam. Skäggbalsam har en liknande effekt som skäggoljan i att det är återfuktande och stärker skägget. Dessutom kan skäggbalsam ge ännu mera volym och glans åt skägget. Utmärkt om du har ett längre kraftigare skägg. 

Läs mer

Hur ska jag använda skäggbalsam?

Precis som med skäggolja är det viktigt att skägget och händerna är rena och torra när du applicerar skäggbalsam.

Läs mer

Vilket skäggbalsam vi rekommenderar?

När det gäller skäggbalsam rekommenderar vi gärna Zingari Man härliga utbud av skäggbalsam. Här finns en bred palett av både klassiska tidlösa dofter och lite mera moderna. Dofterna finns också dessutom som skäggolja, som raktvål och aftershave. Oavsett om du vill ägna dig åt skäggvård eller klassisk våtrakning finns här alltså något för dig. 

Fördjupning inom skäggvård

Utöver den grundläggande skäggvården med skäggverktyg och produkter som skäggolja och skäggbalsam finns det även ett flertal andra produkter som kan användas i en mer fördjupad skäggvård. 

Läs mer

Skäggtvätt

Skäggtvätt kommer i flera olika former, det finns som fast tvål, i flytande form på flaska och som våtservett. Som våtservett är det mycket praktiskt och enkelt att ha med sig överallt för att vid behov kunna tvätta av och återfukta skägget snabbt och enkelt. 

Hur ska jag använda skäggtvätt?

Använd skäggtvätt i samband med att du duschar, badar eller tvättar ansiktet. 

Läs mer

Viken skäggtvätt vi rekommenderar?

Mühle, Depot och Fitjar

Mühle erbjuder ett komplett sortiment av produkter för skäggvård, bland annat ett härligt skäggschampo. I sortimentet finns också skäggolja, skäggbalsam och skäggvax (som också kan användas för mustaschen).

Även Depot har ett skäggschampo, här finns också skäggservetter och allt annat som behövs för en vårdande skäggvård.

Fitjar är ett av våra favoritmärken inom skäggvård och klassisk våtrakning. Deras produkter inom skäggtvätt finns i samma härliga dofter som de har bland annat skäggolja i. Kort sagt det du behöver för en härlig väldoftande skäggvårdsupplevelse varje gång.

Mustaschvax

Mustaschvax är ett måste för dig som vill vårda din mustasch och låta den ha en praktfull stillig form varje dag. 

Läs mer

Mustaschvax vi rekommenderar

Fri Frakt

På alla ordrar över 600kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa