LEVERANS 1-2 DAGAR  |  FRAKTFRITT  700 KR   |  LAGERSHOP & RÅDGIVNING

Skäggolja

3 goda skäl att inte glömma skäggolja!

Dessutom hur du ska använda den och när du ska göra det. 

Det finns mycket man glömmer här i livet, det är mycket man kan glömma här i livet. Men frågar man oss är det en sak man aldrig ska glömma, det är skäggolja! Vi har mött massor med människor som säger att när de väl börjar, när de själva känner den fantastiska känslan som oljan ger ditt skägg slutar man inte. 

Det spelar ingen roll om du är ung eller gammal, om du har lite skäggstubb, kanske till och med vara fjun eller ett långt kraftigt helskägg. Med lite skäggolja kommer ditt skägg och ansikte se både friskare och mer livfullare ut. Det är klart, vill du ha ett skägg som ser torrt och stelt ut kan du sluta läsa nu. Men vill du inte ha det läser du givetvis vidare.  Även om vi inte kan ge alla svar i det här inlägget kan vi kanske hjälpa dig en bit framåt. 

Vi går genom varför man ska ha en skäggolja, hur man använder den och hur ofta man bör använda oljan. 

Men låt oss först ge 3 goda skäl att använda skäggolja 

1. Gör skägget mjukare och ger mer lyster

Skäggstrån kan ofta vara lite hårdare och styvare än håret på ditt huvud. Med lite skäggolja återfuktas både skäggstråna och huden under det. Något som gör att skägget känns betydligt mjukare. Dessutom får skägget mera lyster och kommer se fylligare ut. 

2. Ger en skön doft åt skägget

Skäggoljor finns i ett flertal olika dofter. Därför vet vi att det finns en som kommer passa dig utmärkt. I vårt utbud finns både klassiska dofter som exempelvis trä, läder och vanilj eller något nyare dofter som kardemumma och ingefära. 

3. Återfuktar också huden

Även den känsliga huden under skäggstråna återfuktas och mår bra av att bli behandlad med skäggolja. Även om du bara har kort skäggstubb är det viktigt att återfukta huden. Särskilt efter att den har kommit i kontakt med vatten. Exempelvis om du har duschat eller badat. 

Men hur ska man då använda skäggolja? Hur ofta ska man göra det? Vad bör man tänka på innan? Allt detta svarar på här under.

The Male Tools Co Depot 505 Conditioning beard oil

Hur ska man använda skäggolja?

Den ska användas i första hand på rent och torrt skägg. Ju mer fukt det är i skägget och huden desto svårare har oljan att tränga in i skäggstråna och porerna där den gör nytta. Det är också viktigt att använda en lagom mängd. Bara ett par droppar räcker väldigt långt. Det finns ingen orsak att överdosera. Ta hellre lite för lite än för mycket först. Applicera sedan mera vid behov. För mycket olja kan ge ett fett intryck av ditt skägg. 

I början kan det vara bra att ta lite mindre än vad du tänker det. Då får du möjlighet att på ett enkelt sätt applicera utan att du får onödigt mycket på händerna eller i skägget. Något som kan få skägget att se allt för fett och oljigt ut. 

Börja gärna med att ta en varm dusch. Det öppnar upp porerna i huden och gör det lättare för oljan att tränga in. 

Du kan också fukta huden och eller skägget med en varm fuktig handduk. Det är också på det sättet som barberaren förbereder skägget. Se sedan till att det mesta av fukten är borta. Borsta och kamma gärna skägget också för att få bort smuts och annat som kan ha fastnat i skägget.  

Här hittar du hela vårt utbud av skäggverktyg exempelvis skäggborstar

Ta någon till några droppar i handflatan och gnid in det något för att det ska bli enklare att fördela i skägget. Arbeta sedan in jämt över hela skägget. Du kan också med fördel använda en skäggborste och eller en skäggkam för att ännu mer finfördela oljan. 

Video som visar hur man kan använda skäggolja

Utöka din skäggvårdsrutin med skäggbalsam

Att använda skäggolja är en utmärkt början om du vill skapa en enkel skäggvårdsrutin. En flaska skäggolja och en skäggborste är egentligen allt du behöver för att komma igång. Dessutom något du kan klara dig väldigt länge på också. 

Nästa steg som vi rekomenderar är att skaffa ett skäggbalsam. Särskilt om du har ett längre och eller kraftigare skägg kan detta vara en bra idé. Skäggbalsam har liknande egenskaper som oljan och ger om ännu mera lyster och volym åt skägget. Något som förstås kan vara välkommet om du vill ha ett riktigt kraftigt helskägg. Kan användas lika ofta som du använder oljan. Men tänk på att använda skäggolja innan du använder skäggbalsam för bästa effekt. 

Här hittar du hela vårt utbud av skäggbalsam 

Rent skägg med skäggschampo

Även om du bara har stubb kan ett skäggschampo verkligen vara bra både för ditt skägg och huden under skägget. Det rengör ordentligt på djupet och tar bort sådant som kan skada skägget. 

Enklast är att använda skäggschampo i samband med att du duschar eller på annat sätt tvättar dig. Se till att skölja av skägget på passande sätt. massera in en lagom mängd skäggschampo. Kom ihåg att syftet är att tvätta huden under skägget lika mycket som själva skägget. Skölj sedan av skäggschampot.

Här hittar du hela vårt utbud av skäggschampo

Hur ofta ska man använda skäggolja?

Skäggolja kan användas dagligen, till och med upp till två gånger per dag, morgon och kväll eller vid behov. 

Har du ett väldigt glest eller kort skägg kan det räcka med att bara använda oljan varannan dag. 

Det finns sällan orsak att använda den mer än en eller två gånger per dag.  Det riskerar att göra huden allt för fet och skägget också. Något som kan ge ett mindre fördelaktigt utseende på skägget. 

Märker du att din hud på något sätt reagerar på oljan på ett sätt som är obehagligt ska du naturligtvis sluta använda den på en gång. 

Varumärken skäggolja

Vilken skäggolja är bäst? Vilken ska jag välja?

Det finns massor med bra skäggoljor från olika varumärken världen över. En del tillverkas i något större mängd och andra i mindre mängd. Men vilken du än väljer är vi säkra på att du kommer vara nöjd med just ditt val. 

I grunden är nästan alla oljor lika. De innehåller ett antal olika oljor, eventuellt andra ingredienser och självklart doftessenser. De olika oljorna är nästan uteslutande vegetabiliska och ett flertal av produkterna är helt veganska.  Solrosolja, jojobaolja och arganolja är tre vanliga naturliga oljor som kan förekomma. Det kan också förekomma oljor från mandlar och nötter. 

Nedanför presenterar vi tre olika varumärken som alla gör väldigt fina oljor som vi är säkra på kommer att passa både dig och ditt skägg utmärkt. Dessutom har vi ännu flera att välja på. Du hittar dem en bit längre ner. 

Depot skäggoljor

Depot. The Male Tools Co. är ett modernt och nyskapande varumärke som erbjuder ett flertal olika dofter. Produkterna kan användas för skäggvård antingen i samband med rakning eller inte alls. Dessutom kan produkterna användas innan våtrakningen för att återfukta skägget och huden. Här finns dofter som exempelvis den kryddiga ingefära och kardemumma, den lena vaniljdoften eller varför inte den klassiska doften av läder och trä. 

Depot tools erbjuder utöver oljor även skäggschampo och skäggbalsam. Kort sagt allt du behöver för en komplett skäggvärdsrutin som doftar gott. Rekommenderas av ett flertal barberare. 

Fitjar skäggoljor

I sortimentet från Fitjar finns ett flertal fina oljor som alla ingår i de olika doftserierna. Präglas givetvis liksom alla andra produkter från varumärket av mycket hög kvalité. Tillverkningen sker i Norge i liten skala och nästan helt och hållet av naturliga vegetabiliska ingredienser. Allt för att kunna hålla en hög kvalité. Havn, en stor favorit doftar av ceder och ljung. eller den kryddiga Slåtterøy. Fjellheim är en annan härlig doft av ceder och enris. 

I sortimentet från Fitjar finns utöver oljorna även skäggschampo i matchande dofter. Produkterna tillverkas i små mängder för att säkerställa hög kvalité. Dofterna är inspirerade från det landskap med glaciärer, fjordar och hav där Fitjar tillverkar sina produkter på den norska kusten.

Produkterna i kategorin från Fitjar är veganska.

Proraso skäggoljor

Proraso har ett flertal oljor bland sina produkter. Många kan också matchas med andra hud- och skäggvårdande produkter som exempelvis after shave, cologne med mera. Passar perfekt för dig som vill pröva på att använda en skäggolja för första gången. 

Liksom många andra erbjuder också Proraso skäggschampo och skäggbalsam för en härlig skäggvårdsrutin. Produkterna från Proraso är kända för sin härliga doft. En italiensk klassisker i många generationer. 

Flera populära skäggoljor

Hela vårt sortiment av skäggoljor

I sortimentet finns skäggoljor från bland annat Mr Bear Family, Depot, The Bluebeards Revenge, Fitjar, Mühle och ett flertal andra varumärken. Finns i flera olika dofter. Produkterna är nästan uteslutande tillverkade av naturliga vegetabiliska ingredienser. 

Mühle har ett par olika oljor varav den ena är en ren arganolja. Den fungerar utmärkt att använda i skägget men kan även användas på andra sätt för att återfukta exempelvis ansiktet före och efter rakning. Det naturliga innehållet gör att produkterna är mycket snälla mot huden. 

Utöver oljorna erbjuder också Mühle både skäggschampo och skäggbalsam. Produkterna är liksom allt annat från Mühle framtagna mycket noggrant. Mühle erbjuder också ett stort sortiment inom våtrakning. 

Mr Bear Family oljor är något av deras specialité. Produkterna är tillverkade i liten mängd med naturliga ingredienser. Särskilt den limiterade utgåvan Wildfire är en mycket stor favorit bland många. Med en doft av lägereld. Tillverkas i Sverige. Naturligtvis finns här också klassiska dofter av citrus, skog och blomsterängar. 

Självklart har Mr Bear Family även skäggschampo och skäggbalsam i matchande dofter. I sortimentet finns också både skäggborstar, skäggkammar och skäggsaxar. Vill du göra din mustasch extra fin finns här även mustaschvax. Doftar verkligen av svensk urskog. 

The Bluebeards Revenge oljor är något av en favorit. Det är av den enkla anledningen att de är väldigt bra, både lätta att dosera och doftar gott. Kan också matchas exempelvis med en cologne för en ännu härligare doft. 

Även det klassiska brittiska företaget D.R Harris erbjuder en fin olja. Liksom alla andra produkter från D.R Harris håller den en mycket hög kvalité och är gjord på i stort sätt uteslutande naturliga organiska ingredienser. I sortimentet finns också givetvis ett mustaschvax. Här finns också ett stort utbud av after shave och cologne. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fri Frakt

På alla ordrar över 700kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa