LEVERANS 1-2 DAGAR  |  FRAKTFRITT  700 KR   |  LAGERSHOP & RÅDGIVNING

Så undviker du misstagen vid våtrakning

De vanligaste rakmissarna hos män.

Oavsett om du är en ny våtrakare eller en rutinerad är det lätt hänt att man slarvar med grunderna ibland. De kan vara en stressig morgon eller helt enkelt lathet eller okunskap. Dock är de dessa steg som gör hela skillnaden och är viktigast för att skapa den sköna ritual och oslagbara resultat som våtrakning ger. Här har vi listat de vanligaste misstagen hos män, läs och se så att du inte gör någon av dom!

Hoppar över förberedelserna

Förberedelsen är A och O för en lyckad rakning men det är lätt att man slarvar med den biten när man försovit sig på morgonen och ska iväg till jobbet. För att få en nära och skonsam rakning är det viktigt att först förbereda huden och mjuka upp skäggstråna. Ta en varm dusch eller låt ansiktet vila några minuter i en varm handduk så är ditt ansikte väl förberett inför rakningen. Personer med känslig hud kan använda några droppar rakolja och massera in i skägget.

Snålar med raktvålen

Eller den värsta synden, rakar direkt på huden! Många personer upplever att huden kan kännas irriterad eller öm efter rakning. Det kan även yttra sig som små ”brännmärken”, utslag eller röda prickar. För att undvika detta gäller det att vara noga med att använda en bra rakkräm eller raktvål som innehåller glycerin, och även använda rikligt av produkten.. Det räcker med ett tunt lager lödder för att skapa en bra glidyta. Vill du upprepa rakningen så gör om proceduren och ta nytt lödder i ansiktet och rakar med hyveln igen.

Rakar mothårs

Innåtväxande skäggstrån, inflammerade hårsäckar och rakfinnar beror oftast på att rakningen skett mothårs. Lär känna din skäggväxt så kommer du få en skönare rakning! Fukta ansiktet när du har några dagars skäggstubb och känn sedan med handen i vilka riktningar skägget växer. Tänk på att växtiktningen kan variera på olika delar av ansiktet, du kan behöva byta riktning på t.ex. halsen eller kinderna.

Trycker med hyveln

Vanligaste orsaken till skärsår beror är att man tryckt för hårt med hyveln på huden. Undvik skärsår genom att låta hyvelns vikt göra jobbet. Du ska inte trycka den mot huden! Var noga med att alltid dra rakbladet nedåt, drar du det i sidled är det lätt att få ett skärsår. Om olyckan ändå skulle vara framme så finns det snabb hjälp att få, t.ex. med ett alunstift eller en antiseptisk gel!

Slarvar med eftervården

All rakning med hyvel sliter på huden. Faktum är att varje gång du rakar dig tar hyveln med sig ett tunt lager av huden. Därför är det viktigt att alltid använda en vårdande after shave. De finns flera olika typer av after shave produkter, som lotion eller splash. Vilken som passar dig bäst beror på hudtyp och årstid, har du torrare hy eller på vintern passar en lotion bäst. För normal eller fetare hy och på sommaren brukar en splash vara skönast. För att minimera risken för hudirritation ytterliggare bör du öven skölja ansiktet i kallt vatten efter rakningen så lugnar du huden efter lödder och hyvel. Badda försiktigt med en ren och torr handduk (gnugga inte! då tar du bort hudens egna återfuktande oljor).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fri Frakt

På alla ordrar över 700kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa