LEVERANS 1-2 DAGAR  |  FRI FRAKT 600 KR  |  LAGERSHOP

Våtrakning för kvinnor

Våtrakning för kvinnor

Att våtrakning blir allt mer populärt bland män har nog få undgått men nu har även kvinnor fått upp ögonen för fördelarna med våtrakning. Vi blir allt oftare kontakta av kvinnor som är nyfikna på våtrakning och därför har vi samlat matnyttig info om våtrakning, dess fördelar och hur även kvinnor kan använda sig av denna fantastiska rakningsmetod i denna artikel.

Varför våtrakning?

Fördelarna med våtrakning för kvinnor är de samma som för män: våtrakning minskar risken för hudirritation och utslag och självklart ger det ett oslagbart r      esultat med längre hållbarhet än annan rakning. Det är mer ekonomiskt och dessutom är det mer miljövänligt än engångsrakhyvlar.

Hur gör man?

Förberedelser

För att få en nära och skonsam rakning är det viktigt att först förbereda huden och mjuka upp hårstråna. Ta gärna ett varmt bad eller dusch innan rakningen. Exfoliera huden med en skrubb eller peeling. Har du mycket känslig hud kan det vara en fördel att använda en pre-shave oil för att skapa ett extra skyddande lager mot huden.
Vid traditionell våtrakning är det viktigt att använda rikligt med vatten även under själva rakningen för att skapa så lite friktion som möjligt mellan rakbladet och huden, en fördel är därför att göra proceduren i badet eller duschen.

Under tiden du förbereder huden för rakningen kan du låta din rakborste stå och dra i varmt vatten.

Raklöddret

När du förberett huden och hårstråna med varmt vatten är det dags att skapa ditt raklödder. Det finns många olika tekniker och detta är endast några exempel på hur du kan gå tillväga. Se till att din raktvål eller rakkräm innehåller glycerin för en låg friktion med hyveln. Det gäller att få löddret så fuktigt som möjligt genom att addera vatten droppvis under tiden du tillverkar det.

Raktvål: Skaka överflödigt vatten ur borsten, den ska vara fuktig men inte rinna. Vispa sedan borsten med ett lätt tryck över tvålen 10-15 sekunder. Se till att borsten är ”laddad” med det skum som skapas och den är redo för användning. Vispa sedan upp löddret i din rakskål eller massera upp det direkt på benet med cirkelformade rörelser.

Rakkräm: Skaka överflödigt vatten ur borsten, den ska vara fuktig men inte rinna. Tag en klick rakkräm, motsvarande en mandels storlek, på sidan av borsten eller i din rakskål, och vispa upp ett tjockt och luftigt skum. Du kan även skapa löddret direkt på benet genom att mjukt föra borsten i cirkelformade rörelser.

Löddret är färdigt när det inte längre har några stora bubblor, då är du redo för börja din rakning. Se till att löddret täcker benet med ett jämt – men inte för tjockt – lager.

Rakningen

Fatta din rakhyvel och låt hyveln vila lätt mot huden. Tryck inte hyveln mot huden, då kan du skära dig, utan låt hyvelns vikt göra jobbet. Den optimala vinkeln är 30 grader, då kommer hyveln så nära huden som möjligt med minimalt tryck. Med små korta drag rakar du sedan medhårs i hårstrånas växtrikning. Huden på benen är tjockare än i ansiktet och om du inte har mycket känslig hud kan du prova att raka mothårs om du föredrar detta. Vi rekommenderar dock ej detta på känsliga områden som till exempel biknilinjen. Byt sida på hyveln mellan varje drag och skölj däremellan för att alltid raka med ett rent blad. Se till att alltid använda ett vasst blad så minskar risken att du slinter.

För att få en så nära rakning som möjligt ska du försöka plana ut huden för att skapa så släta partier som möjligt att raka.

När du är klar sköljer du av huden, proceduren kan upprepas vid behov.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fri Frakt

På alla ordrar över 600kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa