LEVERANS 1-2 DAGAR  |  FRI FRAKT 600 KR  |  LAGERSHOP

Pre-shave-blogg

Du behöver en pre-shave

Känn på ditt skägg, i botten av det nära huden. Hur känns det?  Strävt och hårt? Inte det där mjuka sköna skägget du önskade att du hade. Då kan en pre-shave vara det du behöver till en skönare rakning varje dag.  

Vad är en pre-shave?

En pre-shave är en kräm, en lotion, en olja eller fast tvål vars uppgift är att återfukta huden innan rakning, en magi som måste upplevas. När du tvättar ansiktet och på olika sätt förbereder det för rakning kommer huden i kontakt med vatten. Vatten som sköljer bort viktiga skyddande oljor och fetter i huden. För att ge din hud det bästa skyddet under rakning använder du en pre-shave som skyddar huden genom att återfuktning. En pre-shave innehåller olika fetter, oljor och annat som är bra för huden och ska inte sköljas innan rakningen.

Hur ska jag använda en pre-shave?

En pre-shave används precis som namnet antyder innan rakningen för att återfukta och mjuka upp huden innan rakningen. 

Applicera en liten mängd av en pre-shave på huden som du tänker raka. Enklast är att använda fingrarna men du kan också i vissa fall använda en borste om du föredrar det. 

Det är viktigt att du inte sköljer bort din pre-shave innan du applicerar raklöddret för då förlorar du dess effekt. 

Vilka olika pre-shaves finns?

Pre-shaves finns i några olika varianter, som lotion, oil, soap och gel.

Pre-shave lotion

En pre-shave lotion är oftast en något tjockare krämare produkt som kommer på burk eller flaska. Perfekt för den som tycker att en olja är för rinnig och kladdig. Har också oftast en något mera markerad doft än vad oljan har. Appliceras på samma sätt innan rakningen och ska inte sköljas av. Låt den gärna sitta i lite innan du applicerar rakkrämen ovanpå.

Depot No. 402 Pre & Post Shave Emollient Fluid är en pre-shave lotion som även kan användas som en after shave lotion. Alltså perfekt när du vill använda ett litet antal produkter. Innehåller i stort sätt helt och hållet naturliga ingredienser. 

D.R. Harris Arlington Pre-shave lotion är en klassisk pre-shave lotion från det klassiska och anrika D.R Harris. Ingår i deras storsäljande Arlington serie som en är en serie våtrakningsprodukter med klassisk maskulin doft. 

Proraso pre-shave kräm var en av de första pre-shave produkterna som kom ut på marknaden. Finns i fyra härliga dofter som gör det enkelt för dig att hitta just din doft. Kan matchas med rakkräm eller raktvål och after shave för en komplett härligt doftande rakupplevelse. 

Hela vårt utbud av pre-shave lotion

Pre-shave oil

En pre-shave oil, eller rakolja är den tunnaste av dessa, det är i korthet en eller flera ihopblandade oljor som används för att återfukta huden. Arganolja är en viktig ingrediens som ska finnas i en pre-shave oil, antingen tillsammans med andra eller helt ren arganolja. Även mandelolja är en bra olja.

Depot No. 403 Pre-Shave & Softening Beard Oil finns i de härliga dofterna färsk svartpeppar och söta mandlar. Två fina rakoljor som även kan användas som skäggoljor. Alltså både bra för våtrakning och skäggvård. 

Taylor of Old Bond Street rakolja som finns i tre olika dofter är en verkligt klassisk brittisk rakolja. Passar perfekt tillsammans med rakkrämen från Taylor of old Bond street för dig som vill dofta som en äkta brittisk gentleman. 

The bluebeards revenge rakolja är en modern rakolja som är gjord på i stort sätt bara naturliga oljor. Har en mycket trevlig doft och känns härligt uppfriskande och modern. 

Pre-shave soap

En pre-shave soap är perfekt om du vill ha ett fastare tvål alternativ till lotions och oils. Här är det fast tvål som gäller, men liksom de andra självklart framtagen för att skapa ett skyddande återfuktande lager innan rakningen. Oftast också med mindre doft generellt än oils och lotions. Mycket dryg också.

Det har sagts om Phoenix Artisan A. Ice Cube 2.0 Pre shave tvål att den är bäst, precis som att raktvålen från samma företag också är bäst. Det är hur som helst en otroligt bra produkt som räcker länge. Fri från doft. 

Fitjar Stubble Softener pre-shave tvål är en fantastisk tvål, gjord på de finaste och mest naturliga ingredienserna. Fast utan doft vilket gör att den passar till vilken raktvål eller rakkräm du än väljer. En personlig favorit hos oss. 

Vilken pre-shave ska du välja?

Vilken du ska välja är upp till dig och vad du tycker passar. Enklast är att prova sig fram tills att du hittar rätt. Ett flertal av produkterna går utmärkt att kombinera tillsammans med en rakkräm eller raktvål. Det finns också pre-shaves som passar dig med extra känslig hud. Känner du att det blir väldigt många produkter kan du naturligtvis använda din skäggolja, som vi utgår från att du har som en pre-shave, nästan samma magi som en riktig pre-shave.

Här hittar du alla våra pre-shaves

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fri Frakt

På alla ordrar över 600kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa