LEVERANS 1-2 DAGAR  |  FRI FRAKT 600 KR  |  LAGERSHOP

Stirling Soap Company

Månadens varumärke: Stirling Soap Company

Stirling Soap company started efter en inspirerande tur till Skottland med en vision: Att kunna erbjuda en naturlig raktvål som är skonsam och snäll mot huden men som inte kostar stora summor pengar. Som skulle vara riktig äkta tvål och inte bara en massa kemikalier i en fabrik.  Denna vision har Stirling Soap Company verkligen lyckats med och idag har man ett otroligt brett sortiment av raktvålar som passar alla. Det här är också raktvål som både passar traditionalisten lika väl som den som föredrar mer kontemporärt, nyskapande, till och med avantgardistiskt.  

De tre huvudingredienserna i Stirling Soap companys raktvålar är talg, lanolin och shea smör. Talg är ett animaliskt fett som finns naturligt i huden hos djur och människor. Det har länge använts som en ingrediens i raktvål på grund av dess goda naturliga återfuktande och återfettande egenskaper. Lanolin är ett fett som kommer från ull och är liksom talg en naturlig produkt med goda återfuktande egenskaper. Sheasmör är ett vegetabiliskt fett som utvinns ur sheanötter. Även det sedan länge traditionellt använt i bland annat raktvål för dess goda egenskaper. 

En viktig ingrediens som förekommer både i Stirling Soap Company after shave balm och splash är Trollhassel. Det är en naturligt växande planta som traditionellt sett använts i naturmedicin under lång tid mot exempelvis hudirritation och liknande besvär. Ytterligare en viktig ingrediens i både after shave balm och after shave splash från Stirling Soap Company är aloe vera. Liksom trollhassel har det traditionellt använts länge som naturmedicin mot olika typer av hudbesvär. 

Stirling Soap Company - en värld av dofter

Stirling Soap Company är verkligen värld av olika dofter, allt från klassiska, typiska manliga dofter som funnits och varit omtyckta i generationer till moderna dofter. Här finns också dofter och sorter som passar alla, oavsett om du är en friluftsälskande människa som går långa vandringar varje dag eller om ditt hem är ditt kontor. 

Stirling Soap Company - Baker street

Baker Street – Denna doft är förstås inspirerad av Sherlock Holmes och doftar härligt av enbär, bergamot, jasmin och patchouli. Passar perfekt för dig som älskar mysterier, dimmiga gator och London. Finns som raktvål, after shave balm och splash.  

Baker street är en mycket klassisk maskulin doft som passar de flesta och året runt. Men kanske framförallt gör sig den här doften bäst på våren och hösten. När vädret är lite mer ostadigt. Doften beskrivs också som lätt pudrig. 

Stirling Soap Company - Barbershop

Barbershop – Denna doft tar dig med till en klassisk barberarsalong hemma varje dag. En härlig doft som kommer kunna ge många härliga fantasier. Finns som raktvål, after shave balm och after shave splash. 

För många är den här inte bara en doft, det är nostalgiska minnen. Som när din far tog med dig till en barberare för första gången. Du kom in och tog in alla dofterna. Det är vad man har gjort här, fast på burk eller flaska. 

Stirling Soap Company - Christmas Eve

Christmas Eve – Detta är förstås jul i form av raktvål eller after shave, doft av tall, en, mistel, mistel, vanilj, kryddor. För dig som vill ha jul året runt. Finns som raktvål och after shave splash. 

Julens självklara doft men varför inte ta med den hela vintern och kanske en bit in på våren. Börja på hösten rent utav, särskilt om du älskar julen. Men här finns också mycket mer. Här finns en klassisk maskulin tidslös doft men som också är nytänkande och våghalsig.  

Stirling Soap Company - Deep blue sea

 Trä och blommor, vanilj, mynta och citron. För dig som älskar det böljande blå havet och som alltid vill vara på det. Som vill väcka den inre sjömannen i dig. Finns som raktvål och after shave splash. 

Det är svårare att säga om det blir mer manligt och klassiskt än det här. För här finns nämligen i stort sätt alla de klassiska maskulina dofterna. Träet framförallt, men också blommor. Den mjuka vaniljen tillsammans med den uppfriskande citronen och myntan. Kort sagt en doft du vill dyka ner i varje dag.  Denna härliga doft har inspirerats av Bleu de Chanel

Stirling Soap Company - Electric Sheep

För dig som vågar sticka ut, med en härlig kontemporär doft av citron och eukalyptus. Passar framförallt den våghalsige men förstås alla andra också. Finns som både Splash och raktvål. 

Självklart en doft för sommaren med sina uppfriskande toner. Men lika mycket för vintern när man kan behöva känna det friska och fräscha från citroner och eukalyptus.

Stirling Soap Company - Executive man

Executive man – En enastående och oslagbar kombination av trä och blommor, lika tidlös som kontemporär, alltid en vinnare oavsett årstid eller tid på dygnet. Raktvål, after shave balm och splash finns.

Du kanske inte är en vinnare, än. Kanske kommer du antagligen inte med den här raktvålen eller after shaven bli en vinnare heller. Men du kan åtminstone då dofta som en och det är början på den väg som ska ta dig till att bli em bli en vinnare. Om en skräddarsydd kostym skulle vara en doft, skulle det vara denna. Inspirerad avCreed Aventus. 

Stirling Soap Company - Haverford

Haverford – Kanske den mest klassiska maskulina doften av alla från Stirling Soap Company, möjligen med en tvist. Här finns gott om blommor, vanilj och tobak, något mera kontemporär än klassisk även om den är en nutida klassiker. Finns som raktvål. 

Blommor, vanilj och tobak? Kan det verkligen gå ihop? Ja absolut och det är en favorit. Det väldoftande från blommorna, den mjuka vaniljen och tobaken som kapslar in alltsammans i en härlig doft. Kan inte inte bli bättre. Här har man hämtat inspiration från Tom Ford’s Tobacco Vanille. 

Stirling Soap Company - Mountain man

Mountain man – Titeln säger allt, detta är för dig som trivs bäst i bergen, eller vill känna dig som om du gör det. En klassisk mix av bergamot, apelsin, grönt te, svarta vinbär, sandelträ. Finns som raktvål, after shave splash och balm. 

Det finns dofter för män och kvinnor som älskar sjön och havet, för de som älskar att vara i skogen, för de som älskar blomsterängar. Sedan finns det denna för oss som älskar att vandra i bergen. Beundra dess skönhet och storhet. Sägs vara inspirerad av Creed Silver Mountain Water cologne.

Stirling Soap Company - Orange chill

Orange chill – Sommarens vinnande doft? Eller för dig som älskar sommar året om? Vem gör inte det? Solmogna apelsiner blandade med kylande mynta gör detta till något som verkligen måste upplevas. Det görs i form av raktvål, after shave balm och splash. 

Som sagt, detta är kanske den mest somriga av dofter från Stirling Soap Company. Men just därför passar den hela året. Särskilt på vintern när du kan behöva doften av solmogna apelsiner för att minnas sommaren.

Stirling Soap Company - Sandpiper

Sandpiper – Detta är kryddor, kryddor och åter kryddor. Klassiskt maskulint och härligt, men på samma gång kontemporärt. En favorit vilket är lätt att förstå. Att den finns som raktvål, aftershave balm och after shave splash gör det hela inte sämre. 

Denna doft som hämtar inspiration från YSL La Nuit de l’Homme har kallats både sofistikerad och fräsch. Samtidigt väldigt maskulin. Här finns kryddor som kardemumma och och lavendel, här finns också cederträ och bergamot. 

Stirling Soap Company - Sharp dressed man

Sharp dressed man – För en välklädd man oavsett klädsel eller stil krävs en bra ordentlig raktvål. En raktvål som dessutom doftar välklädd man, träiga och blommiga toner tillsammans med lite mysk bara för att. 

Inspirationen här kommer från Green Irish Tweed och Cary Grant. Utan tvekan en av historiens mest välklädda män. En doft för den gamla och den nya tidens män. Oavsett vad han bär eller när han bär det. 

Stirling Soap Company - Triumph

Triumph – För riktiga vinnare oavsett vad det handlar om. En lika klassisk som kontemporär härlig after shave splash med doft av hav, blommor, citrus och naturligtvis lagerblad för känslan av en lagerkrans i håret. 

För den som segrar, för eller senare. Oavsett var eller hur segern kommer är detta ändå en doft för en segrare. Inspirerad av Paco Rabanne’s Invictus.

Frågor om Stirling Soap Company?

Funderar du på vilken av Stirling Soap Company raktvålar, after shave balm eller after shave splash som passar dig? Kontakta oss gärna på info@shavingroom.se så hjälper vi dig rätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fri Frakt

På alla ordrar över 600kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa