LEVERANS 1-2 DAGAR  |  FRI FRAKT 600 KR  |  LAGERSHOP

Hållbar våtrakning

En hållbar våtrakning

Söker du en mer hållbar våtrakning? Då har du kommit rätt. Redan bara genom att byta från att raka dig med säkerhetshyvel istället för en engångsrakhyvel eller flerbladssystemhyvel har du tagit ett stort steg mot en hållbar och klimatsmart våtrakning. Att dessutom välja en rakkräm på plasttub eller i burk istället för en sprayflaska tar dig ännu ett steg längre. Men för dig som vill gå ännu ett steg längre finns här några ytterligare åtgärder för att uppnå en ännu mer hållbar våtrakning redan idag.

Källsortera dina dubbelrakblad

Kanske det enklaste och mest grundläggande du kan göra för att göra din våtrakning ännu mer hållbar är att källsortera dina dubbelrakblad. Dubbelrakblad tillverkas av metall, till skillnad från flerbladsystem eller engångshyvlar som innehåller både plast och metall.

Vår rekommendation är att du använder en lagom stor metallburk där du samlar dina använda dubbelrakblad. När burken är full, återvinner du den genom att lämna den till metallåtervinningen. Det gör att dubbelrakbladen kan återanvändas till exempelvis nya dubbelrakblad.

Det är viktigt att du använder en metallburk för att förhindra att bladen kan skada dig eller någon annan.

Använda en refilltvål

Genom att använda en refilltvål kan du bidra till en mer hållbar rakning på flera sätt.

En refilltvål minskar exempelvis behovet av plast eftersom den inte har samma mängd plast som en raktvål som kommer i en plastburk. Det gör att mindre produktion av plast behövs och orsakar också mindre utsläpp av plast i miljön, vilket är två mycket goda skäl att välja en refilltvål.

En refilltvål är också betydligt billigare än en raktvål i skål.

Refilltvålarna till de flesta raktvålar som kommer i en rakskål kan enkelt bytas ut om du vill prova på en annan doft än den du har för tillfället, utan att behöva köpa en helt ny raktvål i skål med en annan doft.

Eftersom refilltvålar generellt sett kommer i en mindre och lättare förpackning än raktvålar i skål går det åt mindre förpackningsmaterial samt färre antal transporter för dem.

Det finns alltså gott om hållbara skäl för att använda en refilltvål för en mer hållbar våtrakning.

Använd en rakskål i porslin eller metall

Vi erbjuder ett flertal fina refilltvålar som i många fall också har en matchande rakskål i porslin, trä eller metall där tvålen som följer med kan bytas ut mot en refill när den är använd.

Samtidigt vill vi verkligen rekommendera det hållbara valet att använda en helt egen rakskål i exempelvis porslin eller metall, något som vi också erbjuder.

En rakskål i porslin eller metall har plats nog för de flesta refilltvålar vi säljer, vilket gör det enkelt för dig att byta och blanda tvål efter eget önskemål. Genom att köpa en rakskål i porslin eller metall kan du också vara säker på att den kommer hålla väldigt länge och ge dig många härliga våtrakningsupplevelser.

För att inte tala om känslan den för med sig. En nästan meditativ känsla att skapa ditt raklödder med hjälp av rakskålen, rakborsten och refilltvål. Naturligtvis är rakskålen även ett utmärkt sätt att skapa ditt raklödder med rakkräm på tub.”

Ta väl hand om dina rakverktyg och raktillbehör

Se till att alltid förvara dina rakverktyg, såsom säkerhetshyvlar och rakborstar, i ett passande ställ. Det gör att de håller längre och risken för onödigt slitage minskar.

Ett exempel på detta kan vara att inte förvara din rakborste hängande lodrätt upp och ner i ett ställ. Det gör att vatten kan tränga in i knuten på borsthuvudet och orsaka onödiga skador, vilket i sin tur kan göra att du behöver köpa en ny rakborste och därigenom orsaka onödiga utsläpp och annat.

Detsamma gäller även för din säkerhetshyvel. Genom att förvara den på ett ordentligt sätt kan du lättare undvika onödiga skador och slitage på den.

Använd en rakkniv för en hållbar våtrakning

Ett stort steg att ta, men även något som kan göra en stor skillnad för klimatet. Antagligen det mest klimatsmarta och hållbara sättet att raka sig, med en klassisk rakkniv.

Till skillnad även från rakverktyg som säkerhetshyvlar och shavetter kräver inte en rakkniv förbrukningsvaror som dubbelrakblad eller shavetteblad. Däremot krävs mycket underhåll för att hålla rakbladets skärpa vass.

Även om både shavetter och säkerhetshyvlar har en väldigt lång livslängd, har rakknivar det också, kanske till och med ännu längre. Rakknivar tillverkas också av mycket hållbara material som gör att en rakkniv ska hålla livet ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fri Frakt

På alla ordrar över 600kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa