LEVERANS 1-2 DAGAR  |  FRAKTFRITT  700 KR   |  LAGERSHOP & RÅDGIVNING

skärsår vid våtrakningen

Hjälp! Jag fick skärsår vid våtrakningen!

Råkat ut för skärsår vid våtrakningen? Förhoppningsvis står du inte just nu med ett blödande sår i ansiktet, och skulle det vara ännu värre, måste du iväg till ett viktigt möte, en viktig föreläsning eller en viktig dejt. Du skulle ju bara raka dig innan, men där står du nu, med ett skärsår i ansiktet och vet inte alls vad du ska göra. 

Lugn, det finns hjälp att få, och dessutom går det att förebygga. Låt oss hjälpa dig till en säkrare och mer behaglig våtrakning utan jobbiga skärsår. Nej, allt kommer inte att fungera för alla, och allt kommer inte att behövas, åtminstone inte på samma gång. Men vad ska du då göra? Låt oss ta det i tur och ordning för att undvika skärsår vid våtrakningen.

Byt rakblad ofta!

Varför byter du strumpor varje dag? För att hålla fötterna rena och fräscha. Dessutom mår de bra av det. Byter du tandborste ofta för att du vet att det är bra för tänderna? Bra, det med. Därför är det också viktigt att byta rakblad ofta, för att din hud och ditt skägg mår bra av det. Så enkelt är det. Så byt rakblad ofta och undvik skärsår vid våtrakningen!

Varför mår då huden bra av det? Om du använder ett rakblad som är slött, som inte rakar på det sätt du önskar, finns risken att du kommer ha betydligt mer tryck på rakhyveln än vad du behöver. Du ska faktiskt inte behöva särskilt mycket tryck på rakhyveln – den ska göra jobbet åt dig. Ett större tryck på rakhyveln och rakbladet gör att risken för skador, som skärsår, ökar.

Ett skarpt, vasst rakblad kommer också att ha lättare att skära av skäggstrået på en gång utan att du behöver raka samma ställe igen, vilket ytterligare minskar risken för skärsår vid våtrakningen.

Använd en pre-shave

Rakning innebär ett hårt slitage på din hud och du kan få skärsår vid våtrakningen. När rakhyveln möter huden vill du ha god friktion för att den ska glida enkelt och minska risken för skärsår. Det mest grundläggande, eller snarare, det obligatoriska du ska göra för att undvika skärsår är att alltid raka dig med raktvål eller raklödder som du skapat ett rakskum av och applicerat på området där du rakar dig. Raka dig aldrig om du inte har rakskum på huden som skyddar den!

För att få ett extra skydd för huden och återfukta den, vilket kan minska risken för skärsår ytterligare, kan du använda en pre-shave. En pre-shave appliceras på huden innan du applicerar rakkräm eller raktvål och behöver bara appliceras en gång. Pre-shave krämen ger ett ökat skydd genom att skydda huden och återfukta den.

Pre-shave finns i flera olika varianter, som fast tvål, rakolja eller rakkräm (lotion). Du behöver inte använda en stor mängd och du behöver bara applicera där du har tänkt raka dig. Ett enkelt sätt att undvika skärsår vid våtrakningen.

Hjälp! Jag fick skärsår vid våtrakningen ändå!

Men okej, du har fått skärsår vid våtrakningen trots att du har nya, fräscha och vassa dubbelrakblad samt att du har använt en pre-shave. Vad ska du göra nu? Använd en gammal beprövad metod med naturliga ingredienser som använts i generationer: alunstift eller alunsten.

Även om det kan verka som hokus pokus, är alunstift och alunsten inte magi när det gäller att motverka skärsår i ansiktet. Men det kan nästan verka så.

Varför är då alunsten eller alunstift ett perfekt val för att läka och förhindra skärsår i ansiktet?

Jag vill veta mer

För dig som får skärsår vid våtrakningen och vill veta mer om vad du kan göra före, under eller efter våtrakningen har vi en guide även till det. 

Läs mer: Undvik rakproblem

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fri Frakt

På alla ordrar över 700kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa