LEVERANS 1-2 DAGAR  |  FRI FRAKT 600 KR  |  LAGERSHOP

trimmer guiden

Flera hår- och skäggtrimmer i lager

Vi har fyllt på ordentligt nu i vårt lager av i sortimentet hår- och skäggtrimmer. Ett flertal olika sladdlösa och med sladd finns att välja bland. De hår- och skäggtrimmer vi säljer kommer från Wahl och Moser. Båda märkena lovar hög kvalité och används av barberare världen över. Här finns hår- och skäggtrimmer som passar alla hår- och skäggtyper och vad du önskar göra med skägget eller håret. I nedanstående text går vi genom vilken eller vilka av de hår- och skäggtrimmers vi erbjuder som kan passa dina behov bäst. 

Vi kommer fokusera till största delen på skägg och skäggtrimmer i detta inlägg. Men de allra flesta av produkterna går givetvis att använda på huvudet och andra kroppsdelar också.  

Varför ska jag ha en trimmer?

Det korta enkla svaret varför du ska ha en trimmer är förstås varför inte? Men låt oss vara lite mera utvecklande. Med en skäggtrimmer är det enkelt att hålla håret och skägget snyggt. I snitt växer ett skägg ungefär 10-12 millimeter per månad, för vissa något mera, för andra något mindre, under en vecka blir det ca 3 millimeter.  På ett år blir det alltså någonstans runt 12 centimeter. Att trimma skägget kan hjälpa det att växa på ett bra och framförallt snyggt sätt. Du har också möjlighet att få till snygga konturer och kantlinjer som gör att ditt skägg ser välvårdat ut.  

Håret på huvudet växer ungefär tio millimeter per månad. Ungefär lika mycket som skägget växer, i en del fall något mera än skägget. En sak som kan vara bra att tänka på om och när du ska raka håret är att gärna ta hjälp av någon för att kunna se ordentligt. Dessutom ta det försiktigt. Ett misstag i skägget kan vara lättare att rätta till än ett misstag i håret. 

 

När är det bäst att trimma skägget?

Se till att skägget är rent och torrt när du trimmar det. Ta en dusch först eller tvätta skägget genom att fukta det ordentligt och se till att det är torrt. 

Om skägget är väldigt blött kan vatten skada din trimmer och den kan fastna i skägget. Undvik också att trimma skägg som har olika produkter i sig som skäggolja som kan förstöra din trimmer.  

Däremot efter att du har trimmat det kan du med fördel använda lite skäggolja och eller skäggbalsam för att återfukta skägget, ge det volym och lyster. Använd gärna en borste och eller en kam för att finfördela produkterna i skägget. 

Använder du en trimmer utan sladd se till att den är fulladdad innan du börjar raka dig eller se till att ha sladden nära till hands. Det kan också vara bra vid längre rakningar om trimmern börjar få slut på batterikraft. 

Vilken hår- och skäggtrimmer passar mig bäst?

I slutändan är det trots allt ditt eget personliga tycke och smak som avgör vilken trimmer som passar dig och ditt skägg bäst. Något som kan vara bra att titta på är vilka olika trimlängder olika trimmer kammar har. Med trimlängd menas avståndet som kammen bildar mellan huden och trimmern blad. Vill du exempelvis ha ett skägg som är ca 10 millimeter långt, drygt en veckas skäggväxt väljer du en trimlängd med den längden.  Vissa trimmer erbjuder också möjligheten att finjustera längden något. Vill du raka av i stort sätt allt skägg eller hår kan du förstås välja att inte använda någon kam. 

Nedan finns en video som beskriver Wahl olika kammar.

Jag har långt skägg, vill trimma det men behålla längden, vilken trimmer ska jag välja?

Wahl Legend är ett utmärkt val för dig som har ett något längre skägg där du vill behålla längden. Med Wahl legend har du möjlighet att spara lite över 2 månader av skäggväxt. Med Wahl Legend har du förstås också möjlighet att klippa skägget kortare för att kunna få snygga övergångar och utfasningar i skägget.

Wahl Legend har en klipptid på 100 minuter och kan laddas fullt på bara 60 minuter. Klipplängden är som sagt upp till 25 millimeter med kam. Men även ner till 1,5 millimeter  med kam. Utan kam är klipplängden ca 0.8 millimeter. Den har totalt åtta olika kammar och bör ej sköljas av. Wahl Legend har också möjlighet att finjustera längden ytterligare med ett enkelt tumgrepp för att du ska få den längd du önskar. Perfekt när du vill skapa snygga övergångar. Har också en extra stark motor för att orka genom de grövsta skäggen. Ger en snygg rufsig känsla. 

Ett alternativ till Wahl Legend är Moser Chrostyle Pro. Med fyra kammar kan den spara upp till 12 millimeter skägg, motsvarande ungefär en månads skäggväxt. Vilket gör att du kan behålla längden på ditt fina helskägg men ändå hålla det i bra trim. Naturligtvis kan skapa snygga utfasningar och övergångar med denna. Med skyddskam ner till 3 mm, motsvarande en veckas skäggväxt och utan kam 0,7 millimeter. Den är dessutom sladdlös vilket gör att den enkelt kommer åt överallt. 

Wahl Magic Clip med sladd har en extra kraftfull och snabb motor som därmed klarar av de hårdaste och tuffaste skäggen. Med skäggkam och trimlängd upp till 25 millimeter kan du spara upp till två månaders skägglängd. Förstås också en utmärkt trimmer för håret. Om den kan ge snygga övergångar och utfasningar mellan håret eller skägget och huden? Självklart kan den göra det också. Eftersom den drivs med ström via sladd behöver du aldrig heller bekymra dig över att batteriet ska ta slut. Kommer med åtta olika skäggkammar. Trimlängden kan också finjusteras med tumgreppet. 

Jag vill trimma mitt skägg ungefär varannan vecka till någon gång i månaden och då spara kanske en veckas skäggstubb , vilken trimmer ska jag välja?

Wahl Super Taper White Cordless Hair Clipper kommer vara ett bra val för dig, du sparar då upp till ca 3,5 millimeter skägg, motsvarande lite över en veckas skägg. Trimmern ger dig också möjlighet att skapa övergångar och utfasningar ner till 1 mm. Med Wahl Super taper white cordless hair clipper har det egentligen inte varit enklare att trimma skägget och på ett enkelt sätt få den längd du själv vill. Kan användas i upp till 90 minuter och har en laddtid på 120 minuter. Kan användas både med och utan sladd självfallet. Fördelen att använda den utan sladd är att det blir betydligt enklare att komma åt överallt. 

Ett utmärkt alternativ till Wahl Super Taper White Cordless Hair Clipper är Wahl Magic Clip Cordless skulle vara ett utmärkt val för dig. Den har möjlighet att spara upp till 3,5 millimeter skäggstubb. Perfekt för dig som vill ha ett något kraftigare skäggstubb men som inte vill eller hinner raka dig mer än någon gång varje månad men ändå kunna spara upp till drygt en veckas skäggstubb. 

Med åtta olika kammar, en stark motor, vassa skärblad och utan att behöva sladd är Wahl Magic clip cordless, en smidig och mycket bra trimmer som klarar de flesta skägg. Bladet på 40 millimeter gör det enkelt att snabbt kunna trimma skägget till önskad längd. Kan förstås också finjusteras med hjälp av tumgreppet för att du ska kunna få en ännu mera exakt klipplängd på skägget. Kan givetvis också användas för att trimma håret. 

Wahl Magic Clip har sladd.  För dig som vill ha ett något längre skägg, upp till 4,5 millimeter, motsvarande en och en halv veckas skäggväxt ät Wahl Balding clipper ett utmärkt val. Dessutom ett utmärkt val för dig som vill raka huvudet. Kan komma väldigt nära huden och ger ett mycket snyggt och jämt skägg eller hår. 

Jag vill ha något för att enkelt kunna göra snygga kantlinjer och få bort fjun, vilken passar mig

Wahl 5 Star Finale är ett utmärkt verktyg som både klarar av att göra det sista jobbet. Exempelvis ta bort fjun och hårstrån i nacken till att göra snygga kantlinjer runt öronen, halsen och ner längs kinderna. Kan givetvis också användas som rakapparat för att raka sig dagligen. Tack vare sin lilla storlek är den enkel och smidig att ta med. Tar inte heller stor plats. Drivs med batteri vilket gör det ännu lättare och bättre. Räcker upp till 90 minuters rakning vid fullt batteri. 

Wahl Detailer med extra bred trimmer som gör den utmärkt för att skapa snygga precisa detaljer på ett enkelt sätt. Har också trimlängd med kam upp till 4,7 millimeter. Kort sagt, ett precisionsverktyg som klarar av det mesta. Kan naturligtvis också användas för att trimma håret och få det snyggt. Eftersom den drivs med sladd behöver du aldrig vara orolig för att strömmen ska ta slut mitt under en rakning.

Moser ChroMini Pro som trimmar ner till 0.3 millimeter, är sladdlös och mycket behändig. Därför ett utmärkt verktyg när du vill göra rent från fjun i nacken exempelvis eller få till de där snygga konturerna och kanterna som du vill ha i ditt hår och skägg för att det ska se riktigt snyggt ut. Exempelvis mellan näsan och överläppen där det kan vara svårt att komma åt annars.  Kan också användas med distanskam med inställningar på 3 och 6 millimeter, motsvarande en eller två veckors skäggväxt. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fri Frakt

På alla ordrar över 600kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa