LEVERANS 1-2 DAGAR  |  FRAKTFRITT  700 KR   |  LAGERSHOP & RÅDGIVNING

Westman shaving

Månadens varumärke: Westman Shaving

Den här månaden tycker vi det är kul att kunna presentera ett av våra nyaste varumärken bland raktvål och after shave, Westman Shaving. 

Westman shaving kommer från Portugal och har varit med sedan 2014. Ända sedan starten har man och är ett mycket populärt märke av raktvål och after shave både bland entusiaster och nybörjare inom klassisk våtrakning. 

En del i framgången är antagligen att här kan man visserligen bygga sin bas i det klassiska och tidlösa inom våtrakning. Framförallt när det gäller dofterna. Men också utmana det klassiska och pröva något nytt och annorlunda. Nästan alla dofterna är en blandning av det tidlösa och moderna, det klassiska och och det nya. Allt för att skapa vad som ska kännas som en unik våtrakning.     

Produkterna tillverkas för hand i Portugal.

Raktvålen kommer i en plastburk som kan återvinnas eller återanvändas efter användning. After shaven kommer i en glasflaska med plastkork. 

Westman shaving - innehåll

Raktvålarna innehåller alla nöttalg. En klassisk ingrediens inom tvåltillverkning. Detta på grund av sina goda egenskaper för att skapa ett bra glid och dessutom vara mycket återfuktande. I övrigt innehåller raktvålarna till allra största del naturliga ingredienser. Raktvål med talg producerar ett tjockt krämigt härligt raklödder som ger ett utmärkt skydd och friktion mellan det vassa rakbladet eller rakkniven och huden.

After shaven innehåller alkohol samt en viss mängd trollhassel. Det senare också känt för sin naturliga återfuktande effekt.

Westman shaving - dofter

De fem olika dofterna i Westman shaving kollektion känns alla unika genom att de både är klassiska och nyskapande på samma gång. De olika dofterna är också olika i karaktär. Vi vet att du kommer hitta minst en eller två favoriter, kanske alla fem. Mest för att alla fem dofterna från Westman shaving är fantastiska om vi får säga det själva. 

Adamastor

Westman shaving Adamastor är kor sagt en ordentlig tydlig marin doft. Passar extra bra för dig som älskar sjöliv, båtar, hav, saltvatten och en horisont långt borta. 

Här finns doft av söt rababer, melon och gräs. Men vart är då havet frågar du dig? Havet kommer i form av doften av havssalt. Dessutom finns här dofterna av våt jord och vetiver. Kort sagt några klassiska dofter men även en hel del nya moderna dofter. 

Namnet  Adamastor är hämtat från en mytologisk figur som också fått symbolisera Godahoppsudden på den afrikanska sydspetsen och de portugisiska sjömän som försökte komma runt den och besegra havet där. Adamastor är en symbol för det vilda havet och de utmaningar som havet utsatte sjömän för. Även om du inte kommer uppleva sådana vilda och spännande äventyr tror vi att det här är en doft du kommer gilla ändå. 

Figuren Adamastor skapades av den portugisiske nationalskalden och författarenLuís de Camões i sitt verk Lusiaderna. Verket berättar om Vasco da Gama sökande efter en väg till Indien. 

Doften finns både som raktvål och som after shave. 

Alma

Westman shaving Alma är doften för dig som älskar söta frukter och väldoftande blommor. En fantastisk doft för sommaren och när du vill känna sommaren oavsett årstid. Vem vill egentligen inte känna sommarens dofter i ansiktet året om? Särskilt under det långa vintermörkret. 

Här är det passionsfrukter och rosor som är i centrum för doften. Här finns också den typsika doften av mysk som på ett elegant sätt bryter av. Men är samtidigt inte lika vågad som i andra sammanhang. De klassiska och tidlösa dofterna oud och cederträ finns här också, mestadels i bakgrunden men kan kännas då och då som en trygghet för dig. 

Alma kommer från det latinska animu vilket betyder det som ger liv. Alma i sig är en översättning av själ. En klassisk våtrakning kan vara en själslig nästan andlig upplevelse. Något som den verkligen blir med den här raktvålen och eller after shave.

Klassisk våtrakning med raktvål och rakborste är tycker vi åtminstone nästan en andlig upplevelse. Framförallt biten att med rakborsten och raktvålen skapa det raklödder du önskar. Vi tycker att du ska ge dig själv lite tid åt rakningen varje gång. Ta en stund för dig själv, kontemplera kanske över dagen som är förestående. Eller vad som har hänt. Vart du är nu. Då tror vi att den här doften kommer vara perfekt.

Gerês

Westman shaving Gerês är på samma gång en tidlös klassisk som ett kontemporärt experiment som är fantastiskt året om. En symfoni av mossigt trä, med jordiga och söta dofter. 

Grunden för doften är ekmossa, tanken från början var en mycket traditionell doft. En doft som skulle ta en med rätt ut i naturen, till skogen, till vildmarken, till de höga bergen. 

Här finns en lång kavalkad av olika trädofter, järnek och ek, björk, en och gran. Tankar som ska föra en till djupa gröna härliga skogar som börjar vid bergens fot och som klättrar sig upp för bergen. 

Namnet Gerês kommer från Gerêsbergen och är berg av granit i norra Portugal på gränsen till Spanien.  Här finns ett fantastiskt landskap med en otrolig fauna. Det här hit Westman shaving will ta dig varje gång du rakar dig med Gerês raktvål eller använder after shaven med samma doft. 

Gerêsbergen är belägna i Peneda-Gerês nationalpark. Bergen består av massiva granitmassiv. Här finns också höga vattenfall och ett rikt och på flera sätt unikt naturliv. 

Frågan borde egentligen inte vara när den här doften passar, för det tror vi att den gör året om. Men något säger oss att detta är en perfekt doft för vårens första varma dagar, när man längtar ut i skogen och marken igen. Eller på hösten när det börjar bli något svalare. Samtidigt varför inte under sommaren när träden ger lite behaglig svalka. Självklart också under vintern när man drömmer sig bort till allt detta. Kort sagt, den passar året om. 

Ribalta

I Westman shaving Ribalta möts det gamla och det nya kanske mer tydligt än i någon annan av deras dofter. Tydliga tidlösa dofter tillsammans med kontemporära experiment.

Alltsammans börjar med en fantastisk frisk citrusdoft, där finns också lite lime, en del bergamot, neroli och det spännande tillskottet violer som kommer in och skakar om. Därefter följer den lite mera kryddiga delen, kardenumma, peppar och Frankincense. Dessa framträder framförallt medan du skapar ditt raklödder. Avslutningsvis finns här bärnsten och sandelträ. De två sista är det som fogar samman alltsammans i slutet. 

Ribalta översätt blir rampljus. Där är lime- och citrusfrukten i början de första bländande strålarna. Därefter övergår den sakta men säkert till ett mer mjukare mörkare ljus samtidigt som doften blir allt mer komplex. Både en doft för dig som älskar rampljuset och för dig som föredrar att stå utanför det. 

Doften finns både som raktvål och som after shave. 

Vi tror inte att man behöver stå i rampljuset eller ha en vilja att stå i rampljuset för att använda den här doften. Men vi tror också att den kan hjälpa dig att hamna där. Kanske inte helt och hållet bara den men den kan säkert ge dig en liten hjälp på vägen mot rampljuset om du önskar det. 

Utopia

Utopia är kraften, den kraft som finns en i en starkt träig doft. Men där ingen doft i sig är på något sätt dominerande. Alla dofterna är mjuka men tillsammans bildar de en kraftfull enhet.

 Dofterna av tobak och Benzoin harts eller kåda är två av de mest framstående. De som doftar mest i detta. I bakgrunden till detta finns de klassiska dofterna ceder och vetiver. De får även sällskap och stöd av oud som ger en bärnstens liknande doft. Lätt över alltsammans, för att ge harmoni och bryta av de tunga kraftiga dofterna med en viss sötma finns här vanilj. Resultatet blir en varm och helt unik doft. En doft som passar en mörk mystisk gentleman och alla andra. 

Utopia, eller utopi är ett yttersta ideal, exempelvis i ett samhälle eller som här i en doft. Det här är verkligen på samma gång både det bästa av de klassiska dofterna tillsammans med mer moderna inslag.  

En doft som passar året om, men som kanske gör sig allra bäst på hösten och vintern när man önskar något mer kraftfullare, fylligare, djupare och mörkare. Eller varför inte en varm het sommarnatt eller på våren när du längtar efter de varma heta sommarnätterna. 

Doften finns både som raktvål och som after shave. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fri Frakt

På alla ordrar över 700kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa