LEVERANS 1-2 DAGAR  |  FRAKTFRITT  700 KR   |  LAGERSHOP & RÅDGIVNING

Höstens dofter

Höstens dofter

Nu när hösten äntligen är här kan det vara trevligt med lite uppdatering eller bara omväxling bland dina raktvålar, rakkrämer, aftershaves och andra dofter. Vilken blir din favorit bland höstens dofter? Letar du efter en ny doft? Låt oss då ge några förslag på dofter som kommer passa perfekt i höst.

Sommaren har sina dofter, kanske är de mer lätta, mer fruktiga, mer söta medan hösten bjuder på djupare, kraftfullare och och något mörkare dofter. Naturligtvis behöver det inte vara på det sättet. Det finns gott om dofter som passar året runt. Men varför inte samtidigt ta tillfället i akt och byta lite. Låta höstens dofter komma även till din våtrakning och skäggvård. 

Träiga dofter

En av de mest klassiska höftens dofter är träiga dofter med klassiker som sandelträ, cederträ, ekmossa och vetiver för att nämna några är dofter som passar utmärkt på hösten och som gärna får följa med in på vintern också. Givetvis går de att använda även på våren och sommaren men kanske är just hösten och vintern den bästa årstiden för dessa dofter. Dofter som tar en med ut i skogen på vandringar och upptäcktsfärder. De träiga dofterna är också något av de mest typiskt klassiskt maskulina som har använts och älskats av män i generationer. Detta för den värme, det djup och den härliga omfamning en träig doft kan innebära.  

Sandelträ (sandalwood på engelska) är som vi tidigare nämnde kanske den mest klassiska av höstens dofter och en favorit. En av de mest tydliga tidlösa maskulina dofterna. Doften av sandelträ beskrivs ofta som söt, len, varm, exotisk och lätt krämig. Den passar bra förstås med den närliggande doften cederträ men även med blommiga dofter som matchar den mycket väl. Även citrus är en mycket populär klassisk doft tillsammans med vanilj som kontrasterar väl. 

Cederträ har en något mildare inte alls lika rökig och aromatisk doft som sandelträ har. Även den en stor favorit bland höstens dofter. Samtidigt är doften om ännu mera träig än vad sandelträ är. Här finns samtidigt en behaglig skön värme precis som med andra träiga toner. Doften beskrivs också som lätt jordig. Klassiskt har den oftast parats samman med just sandelträ men går mycket väl med andra dofter också. Citrusdofter är en perfekt kombination tillsammans med cederträ, exempelvis bergamot är en doft som ofta förekommer tillsammans. 

Vetiver är ytterligare en klassisk träig doft och en till tidlöst höstens doft även om det inte är frågan om ett träd utan i det här fallet rör det sig om ett högt gräs. Likväl finns här en torr, jordig, träig och lätt rökig doft som gör sig mycket väl bland de andra träiga dofterna. Doften har också beskrivits som högt oklippt gräs under en varm sommardag. Kort sagt en klassiker som förekommer i många olika varianter både med andra träiga dofter och för sig själv tillsammans med andra liknande matchande dofter, exempelvis blommiga eller citrusdofter.  

Ska du satsa på en av höstens dofter är någon av de träiga dofterna helt rätt val. Den utgör en bra grunddoft som passar alla för alla tillfällen under hösten och vintern. 

 

Våra tips bland höstens dofter med inslag av trä

Här finns ett par av våra favoriter bland höstens dofter när det gäller raktvål och rakkräm med doft av trä. De allra flesta av dessa går givetvis att köpa tillsammans med en matchande aftershave eller raktvål med inslag av trä.  Ett antal av dofterna finns också antingen som rakkräm eller raktvål. Här är det antingen sandelträ, cederträ eller en blandning. 

Avsluta med en matchande cologne

Avslutar du med en härlig Cologne kommer höstens dofter hålla i sig ännu längre hos dig. Nedan har vi några tips på colognes som kommer göra sig utmärkta för dig som söker en träig doft som din höstens doft. 

Mossiga och läderartade dofter

Höstens dofter är mera än bara trä. De mossiga och läderartade dofterna är förstås nära besläktade med de träiga tonerna och i klassiskt maskulina dofter finns båda två ofta tillsammans, även om de för en del kan göra en allt för mörk och tung doft. Men det är hur som helst en klassisk doftkombination. 

Ekmossa, eller oakmoss har självfallet en tydligt träig ton men lika mycket en jordig doft. Här finns också en stark fuktig doft som kan saknas i andra träiga dofter. Doften kan enklast beskrivas som den att gå i en härlig skog efter att det har regnat och marken släpper ifrån sig en härlig jordig lätt fuktig doft. Här finns också doft av mysk och bärnsten. Passar utmärkt med ett flertal andra dofter, både träiga och blommiga dofter. 

Läder är ytterligare en klassiker bland höstens dofter. Återigen möter vi det som ofta förekommer som träiga och jordiga toner. Här kan också finnas inslag av rök och tobak. Läder är en av höstens dofter som är tidlös och som alltid känns rätt, särskilt när det blir lite kallare ute. Passar förstås mycket bra tillsammans med andra liknande dofter. 

Ekmossa och läder är två ytterligare favoriter bland höstens dofter som är lika klassiska och tidlösa som de träiga dofterna. Passar alla vid alla tillfällen. Samtidigt finns här en klar skillnad från de typiskt träiga dofterna. Ekmossan kan ge en fuktighet i doften som oftast saknas i de mer tydliga träiga dofterna. Det kan göra att den känns något mjukare och något rundare i doften. Dessutom mer jordig. Läder kan sticka ut mer med sina inslag av rök och tobak. Här kan det bli något skarpare, något mer stickigare men också mer tydligt än de träiga tonerna. Att ha med ekmossa och läder bland dina höstens dofter är hur som helst ett utmärkt val som kommer stå sig länge. 

 

Våra tips bland höstens dofter med inslag av mossa och läder

Mossa och läder är som sagt lika klassiska bland höstens dofter som de träiga dofterna. Nedan har vi tagit fram ett urval av några av våra favoriter. De allra flesta kan köpas tillsammans med en matchande raktvål till ett rabatterat pris. 

Kryddiga dofter

En annan klassisk del av höstens dofter är kryddiga dofter som passar utmärkt under hösten när det blir kallare och man vill ha något kryddigt varmt. Kanske tänker man sig kryddor som de är eller en kryddig varm dryck att värma sig med i höstmörkret. Oavsett finns ett det flertal klassiska höstens dofter som är kryddiga. Här finns både exotiska kryddor och mer närodlade kryddor som allesammans är ljuvliga bland höstens dofter.

Kryddorna kan vara exempelvis kardemumma, svartpeppar, saffran, kanel och mycket mera. De kryddiga dofterna beskrivs ofta som att vandra omkring på en varm härlig kryddmarknad.

De kryddiga dofterna tillhör höstens dofter för de som kanske vill sticka ut om ännu lite mera, fast göra det på ett varmt och härligt sätt. Höstens dofter är kryddor inte minst i matlagning med mustigare varmare, något kryddstarkare rätter. Samtidigt som det här finns både dofter och förnimmelser kvar från sommaren. Kryddorna går också väl in i vintern sedan när julen närmar sig. 

Våra tips bland höstens dofter med kryddiga toner

De kryddiga tonerna är bland höstens dofter för den orädde, den som vågar. En doft med självförtroende. Vi har valt ut några favoriter som i många fall kan köpas med en matchande aftershave till rabatterat pris. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fri Frakt

På alla ordrar över 700kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa