LEVERANS 1-2 DAGAR  |  FRAKTFRITT  700 KR   |  LAGERSHOP & RÅDGIVNING

Hudvård för höstskägget, skäggvård

Hudvård för kallare väder

Hösten kan vara en härlig tid, något mildare väder, varmare skönare kläder, lite mer behagligt tempo efter sommaren. Samtidigt som hösten på flera sätt kan vara påfrestande för huden i ansiktet och inte minst skägget. Regn, den kallare luften och annan väta kan torka ut huden och skägget genom att skölja bort de oljor och fetter som finns i huden naturligt. Något som också kan påverka skägget. Skäggstråna kan torkas ut och skadas av väta och vind. Men det finns hjälp att få. Dessutom är det inte mycket du behöver göra. Lite kärlek genom lite hudvård bara.     

Men hudvård behöver inte vara lika med skäggvård, hudvård kan också vara en del av våtrakningen för dig som rakar dig varje dag, någon gång i veckan, månaden eller vid behov. Längre ner berättar vi mera om hudvård vid våtraknig. 

Ansiktskräm för grundläggande hudvård

Om du inte redan använder en ansiktskräm varje dag är det hög tid att göra det nu. Det kommer din hud må bra utav. Det är inte alls fel på något sätt att tvätta sig med vanlig hudtvål. Men när du tvättar dig med vanlig tvål i ansiktet dagligen sköljer tvålen av även de naturliga fetterna och oljorna i huden utan att återfukta den. En ansiktskräm återfuktar också huden genom att tillföra näring och fukt till den. Det kommer göra att både din hud och ditt skägg mår bättre. 

Att använda en ansiktskräm för din grundläggande hudvård är något du kan göra en till två gånger dagligen. Särskilt om du har känslig hud kan det hjälpa en hel del. Skulle du uppleva besvär med den produkt du använder ska du givetvis sluta på en gång att använda den. Tänk också på att det kan ta ett tag innan du börjar se resultat, ha därför lite tålamod.  

Bonustips, använd en scrub!

Att dagligen tvätta sig med en ansiktskräm istället för en tvål är ett jättebra grundläggande sätt när det gäller hudvård året om, inte minst på hösten. Men ett bonustips inom hudvård för dig som vill göra lite mera kan det vara bra att också en gång i veckan använda en scrub eller annan exfolierande kräm som rengör porer på djupet och sedan återfuktar dem. Då kan du på ett bra och enkelt sätt göra rent ditt ansikte. Dessutom behöver du bara göra det en gång i veckan, därför tar det inte alls mycket tid. 

Alla våra ansiktskrämer

Ett tips om du är på språng

Kanske har du inte möjlighet eller plats för att ta med dig en burk eller flaska med ansiktskräm, kanske har du just när du behöver det inte tillgång till vatten. Då kan en skäggservett eller cleansing wipe vara ett bra alternativ. Gör både rent och återfuktar huden och skägget. Kort sagt perfekt för hudvård på språng. 

Vårda skägget med schampo

Ytterligare ett trick när det gäller hudvård för skägget är att använda ett särskilt skäggschampo. Men varför ska du då göra det? Kan jag inte bara använda det jag har? Jodå det går bra men fördelen med ett skäggschampo är att det är framtaget just för skäggstrån och huden under skägget till skillnad från håret och huden uppe på huvudet. Du behöver inte ha en stor mängd heller men att dagligen eller vid behov tvätta skägget ordentligt med ett skäggschampo kan göra mycket när det gäller hudvård för skägget. 

Ytterligare en fördel med att använda skäggschampo istället för vanligt schampo har en betydligt bättre återfuktande effekt för skägget än det som vanligt hårschampo har. Vanligt hårschampo kan vara uttorkande mot skägget, något som skäggschampo inte är i lika stor utsträckning. Dessutom blir skägget ordentligt rent och fint.  

Liksom med alla andra produkter kan det ta ett tag innan du märker av att du använder ett skäggschampo, ha gärna därför lite tålamod i början, du ska se att det kommer bli bra i längden. 

Alla våra skäggschampon

Grunden för allt, skäggoljan!

Grunden för all hudvård borde egentligen vara skäggoljan, åtminstone om du frågar oss. Men varför säger vi då det? För att skäggoljan är en fantastisk produkt självfallet. Den återfuktar både skäggstråna och huden under skägget. Men behöver jag inte ett långt kraftigt helskägg för att använda skäggolja? Inte alls! Som vi sade tidigare, grunden för all hudvård borde egentligen vara skäggoljan. Du kan använda skäggolja oavsett om du bara har lite, någon dags skäggstubb till att du har ett kraftigt helskägg. 

Skäggoljan ska du applicera i ett torrt eller mycket lätt fuktigt och rent skägg, skägget ska inte vara blött för då kan inte oljan tränga in ordentligt.  

För dig som föredrar att bara ha mustasch går det givetvis utmärkt att använda skäggoljan även i mustaschen. Det spelar ingen roll vilken typ av skägg du har. 

Även om vi skulle önska att skäggoljan var en mirakelprodukt som hjälper på en gång kan det även här ta lite tid. Men har du väl börjat är det mycket svårt att sluta. Men får du besvär ska du givetvis göra det. 

Läs gärna mer om skäggoljan

Alla våra skäggoljor 

Glöm inte skäggbalsam!

För dig som inte tycker att skäggolja riktigt räcker till, det gäller särskilt om du har ett längre kraftigare helskägg kan ett skäggbalsam vara ett utmärkt tillskott. Du kan givetvis använda skäggbalsam också även med kortare skägg om du gillar det. I slutändan är det alltid upp till dig och dina preferenser. Skäggbalsam är utmärkt för att det återfuktar skägget ännu mera, kan ge det mera lyster och volym för att få skägget att se om ännu kraftigare ut. 

Använder du både skäggbalsam och skäggolja ska du använda skäggolja först och sedan använda skäggbalsam för bästa effekt. Du kan givetvis också använda skäggbalsam utan att använda skäggolja. 

Alla våra skäggbalsam

Hudvård för våtrakningen

Det är inte bara vid skäggvård som lite extra hudvård kan vara bra särskilt under hösten. Vid våtrakning kan lite extra hudvård med några till produkter vara ett bra sätt att hålla huden snygg och fräsch under hösten. Det gäller även skägget. 

Om du vanligtvis använder en after shave splash kan du gärna byta till en after shave balm eller möjligen en after shave lotion under både hösten och vintern. Detta eftersom de oftast innehåller mindre alkohol. Din hud kan lätt torkas ut av alkohol, en after shave balm innehåller vanligtvis ingen alkohol och en after shave lotion mindre än en after shave splash vanligtvis. Undantag kan givetvis förekomma mellan olika produkter. Särskilt om du av någon orsak har känslig hud bör du definitivt göra det. Dessutom har generellt sett både after shave balm och lotion bättre återfuktande egenskaper. Många har också goda naturliga antiseptiska egenskaper. 

Vill du gå ytterligare ett steg när det gäller hudvård inom våtrakning kan du använda dig av en pre-shave. Den återfuktar huden innan rakning och gör att rakningen också blir mer behaglig. Det finns ett flertal olika typer av pre-shaves att välja på, olja (även kallat rakolja), pre-shave lotion eller som fast tvål. Vilken du väljer är upp till dig.  

Läs gärna mer om after shaves

Läs gärna mer om pre-shaves

Alla våra after shaves

Alla våra pre-shaves

Hudvård från D.R Harris

Något vi tycker är väldigt kul är att vi nu också kan presentera ännu mera fina produkter inom hudvård från det anrika brittiska D.R Harris. Detta är ett företag som varit med länge, ända sedan slutet av 1700-talet har man producerat dofter, produkter för rakning och inte minst hudvårdsprodukter. Här finns kort sagt allt du behöver om det är produkter för hudvård, skäggvård eller våtrakning du är på jakt efter. Produkterna är av mycket hög kvalité och tidlösa klassiker.

Produkterna passar lika bra för män som för kvinnor och i stort sätt alla hudtyper. Vi vet att ditt höstskägg eller bara ditt rakade ansikte i höst kommer älska produkterna från D.R Harris. 

Alla produkter från D.R Harris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fri Frakt

På alla ordrar över 700kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa