LEVERANS 1-2 DAGAR  |  FRI FRAKT 600 KR  |  LAGERSHOP

Mühle banner

Månadens varumärke: Mühle

Mühle är ett tmärke med mycket hög kvalité och ett brett produktsortiment. I sortimentet finns både rakverktyg och produkter för klassisk våtrakning som raktvål och aftershave. Dessutom produkter för skäggvård. Utmärkande för varumärket är deras olika designserier. 

Möt designserierna från Mühle

Rakborstarna och säkerhetshyvlarna finns i ett flertal olika designserier. Dessutom finns rakställ, antingen enbart till rakborsten eller till både rakborste och säkerhetshyvel.  

Traditional är en designserie med traditionella, klassiska, tidlösa former och tillverkas helt och hållet av metall. Handtaget finns i tre olika färger, silverkrom, svart och roséguld. Borsthuvudet finns förstås både med silvertip badger och silvertip fibre borst. Här finns både matchande säkerhetshyvel och ställ att köpa till rabatterat pris. Vi erbjuder ett flertal olika set i den här serien. Seten har olika typer av borsthuvud och rakhuvud, allt för att du ska hitta ett set som passar dig och dina behov inom traditionell våtrakning. 

En annan tidlös klassisk designserie som kommer hålla i många år är Classic. Här finns handtaget i ett flertal olika färger och mönster. Bland annat svart ebenholts imitation, vit elfenbensimitation,  horn och olivträ. Även här finns borsthuvuden både med silvertip badger och silvertip fibre. Det klassiska och tidlösa i Classic gör att rakborstarna passar utmärkt tillsammans med vilken säkerhetshyvel som helst.   

I Rytmo möts det klassiska med lite moderna inslag även om det klassiska är det mest påtagliga. Även i den här serien finns det matchande säkerhetshyvlar och ställ. Färgerna är svart, blått eller mint. Borsthuvudena i Rytmo är antingen av pure badger eller det syntetiska alternativet black fibre. Rytmo är ett set för dig som vågar och vill sticka ut lite. Men som samtidigt inte vill tumma på kvalité eller känsla i dina rakverktyg.  

Kosmo är en serie kontemporära och klassiska rakborstar och säkerhetshyvlar. Ett utmärkt val för dig som vill ha en speciell design som du kommer att älska. Här möts både god medveten design tillsammans med material av hög kvalité. Ett set för finsmakare av design. Kosmo är liksom Rytmo som sagt en mycket medveten stil och design. Även här finns det möjlighet att köpa ett set till rabatterat pris som kommer hålla länge.  

Serien Vivo ligger precis i gränslandet mellan det klassiska och kontemporära vad gäller utseende och design. Även här finns stilmedvetna rakborstar, säkerhetshyvlar och rakställ som kommer se snygga ut i vilket badrum som helst, både idag och i morgon. Här finns förstås både säkerhetshyvlar och rakborstar, antingen lösa eller i set. Vivo passar utmärkt för dig som vill ha ett personligt val av material i ditt rakset. 

I Purist finns något för dig som vill ha det där lilla extra. Som vill ha en klassisk design men med moderna vågade inslag när det gäller material och till viss del form. För även om vissa delar av Purist är klasiska, rena är andra inte det. Det är just kombinationen av en klassisk inspirerad design med vågade material som gör Purist spännande. Jus mötet mellan det klassiska och det nyskapande är en av sakerna som gör Purist otroligt härlig.

Sophist är liksom Purist en serie för dig som inte nöjer dig med något annat än det bästa av det bästa, både vad gäller design och material. Här finns en klassisk tidlös design som kommer kännas lika självklar som när du använder din säkerhetshyvel och rakborste idag som dina barnbarn kommer göra när de använder dem. Sophist är liksom namnet antyder otroligt sofistikerad i sin enkelhet.      

Allt började med rakborstar

Bland det första som Mühle skapade och som snabbt blev en mycket stor försäljningssuccé var deras fina handknutna rakborstar. Som görs på samma sätt idag som för 80 år sedan. De fina borsthuvudena av framförallt grävlingsborst av olika kvalité knyts förhand och sätts samman med ett handtag för att skapa en rakborste av högsta kvalité. 

När det gäller rakborstar vill Mühle alltid ligga i framkant inte minst vad gäller produktutveckling. Därför har man tagit fram silvertip fiber borst. Silvertip fibre borst är ett unikt syntetiskt material för borsthuvuden. Det är minst lika mjukt som silvertip badger borst. Dessutom sägs det att borsthuvuden med silvertip fibre har om ännu längre livslängd och hållbarhet. Därför är det ett mycket bra kvalitetssäkert val när du köper din rakborste. 

Ett annat mycket bra val är black fibre borst. Ett lite strävare och hårdare borst av mycket hög kvalité. Kvalitéts och när det gäller hur sträv eller hård borsten är den att jämföra med pure badger borst. Pure badger är något strävare och hårdare men som samtidigt ger en otroligt bra upplevelse.  

Säkerhetshyvlar med innovation

Precis som när det gäller rakborstar är säkerhetshyvlarna skapade med hög kvalité och med lika mycket innovation som när det gäller rakborstarna. 

Ett sådant exempel är serien Companion som är en serie säkerhetshyvlar anpassade både för män och kvinnor. Dessa säkerhetshyvlar är mycket milda och förlåtande. Därför passar de utmärkt på de allra flesta hudtyper och hudområden för våtrakning.  Säkerhetshyvlarna har också ett mycket greppvänligt och säkert handtag. Passar utmärkt med ett ganska vasst, mycket förlåtande rakblad. 

I serien Traditional erbjuds även säkerhetshyvlar med stängda och öppna kammar. En säkerhetshyvel med öppen kam har möjligheten att raka något närmare än en stängd kam. Dessutom är den bättre anpassad för att raka av grövre kraftigare skäggstrån. För en nybörjare rekommenderas däremot en stängd kam. För dig som vill ha en extra skarp nära rakning som kan raka bort även de hårdaste skäggstrån rekommenderas ett blad med hög skärpa.

Utöver metall och resin/epoxyplast finns säkerhetshyvlar och matchande rakborstar med handtag i ett flertal andra materal. Här finns bland annat ett flertal sorters trä, buffelhorn och porslin att tillgå. 

Mer än bara rakverktyg

Som tidigare nämnts mycket finns mera än bara rakverktyg som säkerhetshyvlar, rakborstar och rakblad. Dessutom tillbehör för våtrakning som ställ, rakspeglar och rakhanddukar. Här finns också produkter att använda framförallt under och efter din våtrakning. 

Som ett flertal härliga serie med raktvål, rakkräm, aftershave lotion och aftershave balm. Dessa finns i klassiska dofter som sandalwood, sea buckthorn (havtorn), grapefruit & mint och aloe vera. Produkterna är i nästan alla fall också tillverkade av helt veganska ingredienser. Dessutom finns serien Organic. En serie om ännu mera naturliga och ekologiska produkter. 

Raktvålarna finns med skål i två olika alternativ, antingen en vacker vit porslinsskål eller en snygg skål av mörkt mahoganyliknande träslag. Dessutom finns refilltvålar att köpa till som passar för alla rakskålar. I de allra flesta fall finns också rakkräm att köpa i samma dofter. Dessutom aftershave, antingen som balm eller som lotion.  

Du kan givetvis köpa en raktvål eller rakkräm med matchande aftershave, antingen lotion eller balm till ett rabatterat pris. 

Skulle besvär uppstå under rakningen finns alunstift och alunsten som kan hjälpa till att motverka skärsår och andra hudproblem. 

Söker du andra tillbehör som exempelvis rakskålar finns dessa antingen i metall eller porslin. Dessutom rakhanddukar i vit mjuk frotté, rakspeglar som kan hjälpa till vid våtrakningen och mycket annat.  

Även för skägg- och hudvård

Mühle har också produkter för skäggvård och hudvård. 

Produkterna för skäggvård finns i en hel serie som innehåller allt som behövs för att våra skägget, oavset om det är längre eller kortare. Här finns exempelvis skäggolja, skäggbalsam och skäggschampo. Produkterna håller samma höga klass som alla andra produkter från Mühle. Finns att köpa i set antingen för lite kortare eller lite längre skägg. 

Dessutom finns fina ekologiska produkter med naturliga ingredienser för hudvård. 

Fler produkter

I vårt sortiment från Mühle finns kort sagt och sammanfattningsvis allt du kan tänkas behöva för din våtrakning, skäggvård eller hudvård. Söker du något speciellt eller har du frågor. Kontakta oss gärna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fri Frakt

På alla ordrar över 600kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa