LEVERANS 1-2 DAGAR  |  FRI FRAKT 600 KR  |  LAGERSHOP

Roja Parfums Banner

Månadens varumärke: Roja Parfums

Roja Parfums är ett brittiskt parfymhus som tillverkar exklusiv parfym för både kvinnor och män. Parfymhuset och dofterna är skapade av grundaren, Roja Dove. Här finns ett urval av både klassiska tidlösa dofter och mer moderna kontemporära dofter. Dofterna från Roja Parfums ska väcka känslor i dig, skapa minnen och bli en del av den du är, din personlighet. 

Gemensamt för dofterna från Roja är att de kontrasterar väldigt väl i sina doftpaletter. Här möts ofta friska toner av citrusfrukter och kryddiga toner. I många finns också en härlig kraftfull mjuk botten av träiga toner. Dofterna passar män i alla åldrar och det finns en doft för varje årstid och tillfälle. 

I vår lagershop på Kommendörsgatan 38 i Stockholm erbjuder vi dig att komma och dofta på produkterna från Roja Parfums. Ett utmärkt sätt att känna efter vilken doft som kan passa dig. För det är det viktigaste, att doften ska passa dig. 

Vi vet att vilken än av dofterna från Roja Parfums som kommer bli din favorit kommer du att älska den och vilja bära den varje dag. Nedan går vi genom de olika dofterna. Allt för att du ska hitta din favorit, vilket vi är övertygande om att du kommer göra. Frågan är om du bara kommer kunna välja en.

Roja Parfums Eau de Parfum

Eau de Parfums från Roja Parfums

Roja Parfums erbjuder ett flertal fina Eau de Parfums i sitt sortiment. 

En Eau de Parfum är en parfym eller doft med en relativt hög andel parfymolja, den ingrediens som avger doften från parfymen. Parfymoljan är också mer koncentrerad och därför krävs det mindre mängd för att doften ska märkas än exempelvis med en Eau de Cologne. Något som gör att priset ökat men den räcker lika länge om inte längre. 

Någon av Roja Eau de Parfum är en fantastisk signaturdoft för speciella tillfällen tycker vi. En doft du vill bära vid exempelvis högtider av olika slag eller bara när du vill känna dig lite extra fin och väldoftande, exempelvis på en speciell date eller annat liknande möte med en eventuell framtida eller nutida partner. 

Apex

Apex ska enligt skaparen ta oss tillbaka till det naturliga och känna dess kraft, dess energi och dess själ. En doft som ska få dig att känna samhörighet till naturens och djurvärldens mest kraftfulla skapelser, de som är högst i näringskedjan, som leder. Den ska få dig att utmana dig själv och våga pröva nya möjligheter. Allt för att bli den bästa versionen av oss själva. 

Det här är en fruktigt härlig skapelse som börjar med mandariner, apelsiner, bergamot och citron. Sedan i kärnan finns mer frukt från ananas tillsammans med jasminblommor. Slutligen i botten finns en härligt trygg, mjuk, rund bas av träiga toner, rökelse och läder bland annat. En mycket traditionell klassisk maskulindoft med ett och annat mer kontemporärt inslag. 

Apex passar året om, kanske framförallt på sensommaren och hösten gör denna doft sig utmärkt. En doft som passar i alla situationer och miljöer där du vill sätta din bästa fot främst, ta ledningen och känna dig stärkt och trygg i dig själv. 

Burlington 1819

Burlington 1819 är ett av parfymhusets absoluta flaggskepp och prisvinnande signaturdofter. Enligt skaparen, Roja Dove är detta en hylling till Burlington Arcade, varuhuset i London där parfymhusets flaggskeppsbutik finns. En klassisk brittisk institution inom handel med exklusiva varor. 

Doften inleds syrligt och friskt med toner av grapefrukt, lime, mandariner, pomerans och mynta. Framförallt är tonerna av grapefrukt, lime och mynta särskilt framträdande. Kort sagt en mycket klassisk tidlös inledning. Därefter följer ett flertal kryddiga toner som kontrasterar väl mot det syrliga och uppfriskande i början. Ger doften ett djup, en rundhet och mjukhet. Här finns framförallt ingefära och saffran, men också kanel och kummin. Doften får ännu mera styrka och kraftfullhet i dofterna av rom, tobak och ekmossa. I botten finns bland annat träiga toner från cederträ tillsammans med vanilj och mysk. 

En tidlös klassisk maskulin doft, passar året runt, framförallt under den något kallare delen av året. När man njuter av kryddor som ingefära, saffran, kanel och kummin. Här finns också något att längta tillbaka till med de sommarfräscha tonerna i början. Passar utmärkt i de flesta tillfällen, kanske framförallt när du vill vara ledig och känna dig lite mer avslappnad. En självklar vinnare bland juldofterna exempelvis. Eller varför inte nyårsafton.

Oceania

Oceania är ytterligare en av parfymhusets flaggskepp. Beskrivs som en härligt uppfriskande cocktail där citrus är i fokus hela vägen. 

Här finns återigen citroner och grapefrukt tillsammans med bergamot, mandariner och lime. Det är alltså otroligt fräscht och uppfriskande. Aromerna från örter och kryddor som rosmarin och timjan utvecklar friskheten. Dofterna lyfter upp kärnan med dess blommiga toner av jasmin, gernaium och violer. Som avslutning finns här en lugnande trygg bas med ekmossa och sandelträ bland annat. I basen hittar vi också enbär, mysk och vanilj. 

En doft som kan användas året om men som vi tror verkligen kommer till sin absoluta rätt och höjdpunkt under årets något mer varma månader som sommaren eller något senare på våren eller varför inte den tidiga hösten. Eller varför inte när du än längtar dit. När du vill känna varma sommarvindar från havet. En doft för sommarens alla fester och långa utekvällar. När du vill vara ute och njuta av sommarvärmen hela dagen och natten.

Eau de Cologne från Roja Parfums

Roja Parfums har en serie exklusiva Eau de Cologne med traditionella klassiska dofter. En Eau de Cologne har en något mildare effekt än en Eau de Parfum. Den har också en något kortare tid den verkar. 

Danger Pour Homme Parfum Cologne

Beskrivs som sensuellt farlig, där armonen från syrliga citroner och örter som lavendel och dragon först fångar dig i en frisk inledning. Sedan kommer sötman från vaniljen och jasminblommmorna, i kontrast till torrheten, värmen och den jordiga doften av cedeträ och patchouli. 

I toppen finns först och främst som sagt citrusfrukter och örter. Kärnan är härligt blommig med liljor, jasmin och viol. Sedan i botten träiga noter från bland annat vetiver, patchouli, ekmossa, ceder. Här finns också vanilj, tonkabönor och läder. 

En doft för sena våren och tidiga sommaren, när blommorna slår ut i blomsterprakt. När du njuter av de första varma dagarna och kvällarna på året.

Enigma Pour Homme Parfume Cologne

En doft som balanserar sötman av vanilj tillsammans med röken från tobak och cognac. Doften ger bäraren en känsla av mystik. Tobak och rökighet är ett dominerande inslag i doften, men här finns också gott om sötma och syrlighet från blommor och vanilj.  

Doften inleder lätt syrligt med bergamot, citroner och mandariner. Sedan kommer den blommiga söta kärnan med bland annat rosor, neroli och jasmin. Det är i botten sedan som doftens verkliga signatur kommer från tobak och cognac som blandas med bland annat vanilj. Här finns också kryddor och trä.

En doft för sensommaren och den tidiga hösten. När värmen fortfarande finns kvar åtminstone lite grann men när man önskar värma sig något mera. När du vill behålla känslan av sommaren lite till.

Elysium Pour Homme Parfum Cologne

En doft med en perfekt balans mellan ljus, lättsam friskhet tillsammans med en sofistikerad stark karaktär. Har en framträdande friskhet som håller hela dagen. Friskheten kommer från bland annat citrusfrukter och örter. Här finns även mysk. Till det äpplen, svarta vinbär och enbär för att verkligen ge den personlighet och karaktär. Dessutom rosépeppar och cederträ. 

I toppen finns citrusfrukter, lavendel, timjan och mysk. Sedan i kärnan liljor, rosor, jasmin, äpplen och svarta vinbär. Avslutningsvis i botten bland annat rosépeppar, vetiver, ceder, enbär, vanilj och läder. 

En riktigt klassisk härlig doft för sommarens dagar. 

Scandal Pour Homme Parfum Cologne

Scandal Pour Homme Parfume Cologne är en eau de cologne som har en klassisk barbershop doft med en frisk och fräsch manlig doft för den moderna gentlemannen. Först en symfoni av citrusdofter, tillsammans med den kontemporära doften av rababer. Därefter örter som pepparmint, lavendel, basilika och dragon för en aromatisk fräschhet. I botten finns ekmossa, patchouli och vetiver. Här finns också lite tonkabönor . 

Muskot, sandelträ, cederträ, liljor, rosor, jasmin och violer finns också i denna härliga doft. 

En doft för hela året, särskilt på hösten. När du vill ta in höstens alla dofter och färger. 

Vetiver Pour Homme Parfum Cologne

Vetiver Pour Homme Parfum Cologne är en Eau de Cologne centrerad runt vetiver, en av de mest klassiska och tidlösa dofterna inom doft för män. Vetiver är ett gräs med en perfekt balanserad doft av jord, läder, rök och trä. Därför har den en självklar plats i den maskulina klassiska doftserien för alla åldrar. 

Här finns också i toppen fräscha friska citrusfrukter. Kärnan är framförallt blommig ljuvligt doftande söt. Basen är den lika klassisk maskulin som alla andra delar med rosépeppar, muskot, svart peppar, ekmossa, ceder och mycket mera.    

En självklar doft för vintern framförallt, men också hösten och våren passar den här mycket bra. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fri Frakt

På alla ordrar över 600kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa