LEVERANS 1-2 DAGAR  |  FRI FRAKT 600 KR  |  LAGERSHOP

Rosendo Mateu banner

Månadens varumärke: Rosendo Mateu

Man kan visserligen kalla Rosendo Mateu dofter för enbart Eau de Parfum, vilket de är. Men samtidigt är dofterna från Rosendo Mateu mycket mera. Vi menar att varje doft, varje Eau de Parfum är ett konstverk i sig. En doft, en Eau de Parfum, ett konstverk framtagna av de mest exklusiva ingredienserna. För dig som användare skapar det en fantastisk doftupplevelse.

Det spanska ursprunget och den spanska medelhavskusten är närvarande i många, för att inte säga alla dofterna. Här finns mycket av medelhavsområdets karaktär i varje doft. Allt från frukter till blommor och träd. Samtidigt finns här ännu mera av dofter från kryddor, örter och träd som kommer från exotiska miljöer. Välkommen till Rosendo Mateu värld av fantastiska herrdofter.

En fantastisk kollektiv av dofter

 

Rosendo Mateu #1 inleder med friska och fräscha dofter tillsammans med aromatiska sådana. Hjärtat, eller kärnan är dofter av blommor tillsammans med kryddor och örter. Basen i doften är slutligen en aromatisk träig doft. En året runt doft som gör sig extra bra på våren och hösten. Varför just på våren och hösten? Doften är uppfriskande och har en blandning av citrus och havsbris i sig. Något som kan kännas skönt när våren är här och sommaren på väg. Samtidigt under hösten när man vill hålla kvar i det friska och härliga från våren och sommaren lite till. 

Rosendo Mateu #2 har samma uppfriskande och fräscha doft inledningsvis som #1. Kärnan är en blomsterprakt. I slutet finns mörkare, djupare, rundare toner där trä är ett återkommande inslag. Enligt oss, en utmärkt doft på våren eller sommaren. Även om den givetvis platsar året om också. En doft, ett konstverk som målar upp en bild av blommor som slår ut. Tillsammans med ett mjukt härligt djup. En härlig doft att använda varje dag. 

Rosendo Mateu #3 är en härligt unisex blomsterdoftande parfym som upplevs både elegant och sensuell. Blommor inleder denna härliga doft. Sedan i kärnan fortsätter blommorna sin prakt. Slutligen i botten blir det något mjukare, djupare och rundare. En doft som gjord för sommaren eller när än man önskar uppleva den. En doft likt en varm härlig blomdoftande sommarvind som sveper in och sveper in dig.  En doft som passar både för män och kvinnor. Utmärkt exempelvis på fritiden och festligheter. 

Rosendo Mateu #4 är en doft för vintern, för hösten eller när du längtar dit. Här finns en fruktig och uppfriskande inledning. Sedan en kärna fylld av blommor och kryddor, särskilt kryddor som passar på vintern och inte minst till jul. Basen är trygg, lugn och mjuk. Kryddor som kanel, saffran och muskotnöt gör att denna doft inger en känsla av jul, frid men också trygghet och stabilitet. Här finns också flera träiga toner som stärker de känslorna. Framförallt Oud, som utvinns ur agarträdet. En mycket klassisk maskulin doft. En doft som passar både för arbetet och fritiden.  

Rosendo Mateu #5 har en härligt topp av blommor och kryddor. En doft som beskrivs som en dröm på flaska med magiska blommor, örter och kryddor. Här finns också sensuella och kraftfulla kombinationer av både klassiska tidlösa doftnoter tillsammans med moderna och nyskapande dofter. En doft för våren och sommaren. Doftar som några av de mest klassiska sommardofterna, vanilj och färska jordgubbar. Enligt oss en perfekt doft för sommarsemestern eller när du längtar dit.  

Rosendo Mateu #6 är ett blommigt konstverk som passar året runt men som verkligen hittar sin rätt på våren och hösten enligt oss. Här finns mycket blommor tillsammans med träiga dofter. Resultatet blir en otroligt klassisk härligt maskulin doft lämplig för alla tillfällen. Även den mest vana och erfarna näsan kommer känna mycket nytt och överraskande i den här doften. Kombinationen av jasminblommor, sandelträ och mysk tillhör några av de mest klassiska maskulina doftkombinationerna inom herrparfym.

Rosendo Mateu #7 dofter av härliga kryddor tar dig med på en resa till orientaliska, exotiska miljöer. Här finns både träiga dofter tillsammans med kryddor och blommor. En mycket maskulin doft som kommer vara uppskattad både av män och kvinnor året runt, särskilt på hösten. Med indonesisk patchouli, oud från Laos och Thailand samt vanilj från Madagaskar är detta en orientalisk, exotisk doft som bara måste upplevas. En mycket traditionell maskulin doft. Passar både vardag och fritid.

Rosendo Mateu Incense Wood är en sensuell och sofistikerad doft som har en blandning av orientalisk och exotisk rökelse och kryddor i sig. Här finns givetvis också mycket trä och ett flertal andra klassiska, tidlösa maskulina dofter som måste upplevas. En året runt doft som du kommer älska.  

Det finns utan tvekan en doft från Rosendo Mateu som kommer passa dig oavsett vilka preferenser du har, när du vill använda doften, både på dagen och på året. 

Rosendo Mateu

Rosendo Mateu doftvärld

Rosendo Mateu doftvärld består liksom alla andra dofter av tre olika typer av dofter, toner eller noter. 

Först och främst toppnoterna, detta är den första doften du känner direkt när du applicerar doften på dig. Den sitter i ett kort tag, ungefär 15 till 20 minuter men försvinner sedan. I Rosendo Mateu doftvärld är toppnoterna, de första dofterna oftast uppfriskande och fräscha dofter, här finns exempelvis citrusdoftande noter av exempelvis bergamot, citrus eller lime. Andra vanliga dofter är blommiga dofter av exempelvis jasmin, iris och neroli. Klassiska val inom herrdofter som använts i generationer.   

Kärndoften, Kärntonerna eller noterna är det som mest utmärker doften. Detta är vad som kommer ge doften det mesta av sin karaktär. Tar vid där toppnoterna slutar och fortsätter en stund till. Bygger vidare på toppen och ger också mycket till de efterföljande dofterna. Sitter i länge. Här är blommiga och kryddiga dofter vanliga. Mycket eftersom de har en god intensitet, omtyckta och håller länge.  

Basnoterna är de som sitter i längst i doften. Dessa är oftast något fylligare, något kraftigare som lyfter upp lättare noter. Olika träiga och jordiga dofter är mycket vanliga här. Exempel på träiga bastoner är sandelträ och oud. Båda två är traditionella exklusiva maskulina dofter som är mycket omtyckta.         

Det som är gemensamt för många av Rosendo Mateu dofter är de friska och fräscha citrustonerna, de blommiga dofterna och ibland de kryddiga dofterna. 

Ett utmärkt exempel på de två första, citrus och blommor är exempelvis Rosendo Mateu #1 och #2. I Rosendo Mateu #1 tas du med till medelhavet, här finns bergamot frukter från Kalabrien, mandariner från Sicilien och limefrukter från Spanien. Klassiska tidlösa dofter som älskats av män och kvinnor i generationer.  Bergamot återkommer även i ett flertal andra av dofterna.

Doften av Bergamot är solig, varm, uppfriskande, mjuk och rund. Den har en sötma. Påminner delvis om limefrukter, men har också inslag av blommiga toner, örter och mycket mera. Bergamot är en mycket vanlig, populär, tidlös och klassisk doft särskilt inom maskulina dofter. Den passar också väldigt bra med de flesta andra dofter och är en vanlig toppnot. Förekommer ofta också tillsammans med andra citrusdofter som citroner och lime. 

Två andra dofter som ofta återkommer i Rosendo Mateu Eau de Parfum är jasminblommor och neroli. Även detta klassiska tidlösa dofter. 

Doften av jasmin är rik, lagom söt med mycket fruktighet och en hel del sensualism. Den har också en doft som hänger i, som håller kvar. En mycket maskulin doft som även den varit omtyckt i generationer. 

Neroli är en eterisk olja som utvinns ur pomeransblommorna. Doften har lite citrus i sig tillsammans med lite träighet. Det gör att den passar bra med många andra liknande dofter. Doften sägs också ha en lugnande effekt på kroppen. 

Många av dofterna innehåller och mysk. Detta är en väldigt enkel slät doft men som ger långvarighet åt de andra dofterna. I sig själv också en mycket sensuell och traditionell doft. Numera är mysk en helt syntetisk doft. Tidigare hade den animaliskt ursprung men har idag ersatts av syntetiskt alternativ.

Den klassiska doften av sandelträ återfinns i ett flertal av dofterna. Detta av den enkla anledningen att det är en tidlös, klassisk maskulin doft. Sandelträ har beskrivits bland annat som lugnande, förförisk och sensuell. I doften finns också mycket trygghet och stabilitet. Används ofta som basnot eftersom den på ett bra sätt kompletterar och lyfter upp andra dofter. Används gärna tillsammans med andra trädofter också. 

Oud är en annan klassisk maskulin exklusiv träaktig doft. Oud är kåda som utvinns från agarträdet. Den har en varm, lätt söt träaktig doft.  Dess intensitet, styrka och djup har gjort den till en mycket populär doft inom manliga Eau de parfum bland flera andra.

Rosendo Mateu

Om Rosendo Mateu

Rosendo Mateu är ett spanskt parfymhus och familjeföretag grundat och skapat av Rosendo Mateu, Företaget grundades 2017 men Rosendo har en mycket lång erfarenhet som parfymör. Utöver sin utbildning och arbete i Barcelona, Spanien har han även arbetar i Frankrike. Han har arbetat med parfym sedan 1968 och blev 2010 Master Perfumer, en mycket åtråvärd och högt ansedd titel. 

Parfymhuset är beläget är Cabrera de Mar, i Katalonien i nordöstra Spanien. Cabrera de Mar ligger en bit in från den katalanska medelhavskusten i en dal. Något som förstås haft sin påverkan på doftkollektionen.

Sedan starten av företaget 2017 finns också sonen Joan Mateu med i företaget som medgrundare. 

Sina studier i konst och konsthistoria har påverkat Rosendo Mateu mycket i framtagandet av de olika dofterna. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fri Frakt

På alla ordrar över 600kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa