LEVERANS 1-2 DAGAR  |  FRAKTFRITT  700 KR   |  LAGERSHOP & RÅDGIVNING

Hur använder man en rakborste

Hur använder man en rakborste – 4 enkla steg

Hur använder man en rakborste? Egentligen? Vad bör man tänka på? Är det svårt att göra det? Nej då det är inte svårt att använda en rakborste. Det är faktiskt en väldigt rolig och härlig upplevelse att njuta av varje dag. Det finns några saker man bör tänka på i hur man använder en rakborste.

Hur använder man en rakborste - Förberedelser

Hur använda man en rakborste? Första steget är att förbereda rakborsten. 

Börja med att fukta eller blöta ner borsthuvudet i lagom ljummet vatten. Det är viktigt att du håller rakborsten snett nedåt  eller lodrätt mot vattnet. 

Du bör inte hålla rakborsten uppåt eftersom det kan innebära att allt för mycket vatten tränger in i knuten. Något som kan skada rakborsten. Du bör inte använda för varmt vatten som kan skada rakborsten men inte heller för kallt.  Det kan skapa en obehaglig känsla. 

Skaka av överflödigt vatten. Hur mycket vatten du önskar är en smaksak. Bäst är att prova sig fram. Olika typer av rakborstar har också olika hög absorptionsförmåga. En del har mindre och andra har mer. Det kan också avgöra hur mycket vatten de kräver. Generellt sett kräver en pure bristle rakborste mera vatten än en silver tip badger borste. Detta beror på att pure bristle kommer från styvare och kraftigare hår medan silver tip badger är mjukare och tunnare. Fast den senare har en högre absorptionsförmåga. 

I processen hur man använder en rakborste är detta ett viktigt steg för ett bra resultat.  

Hur använder man en rakborste - 4 enkla steg

Hur använder man en rakborste - applicera rakkräm eller raktvål på rakborsten

Nästa steg i hur använder man en rakborste är att applicera rakkräm eller raktvål på rakborsten.

Applicera en mindre klick rakkräm från en raktub mitt på borstens huvud. Du behöver inte ha mycket. Känner du att du behöver mera kan du istället upprepa processen med att applicera rakkrämen i ansiktet. 

Alternativt med lätt tryck stryk i en vispande rörelse rakborsten över raktvålen eller rakkrämen i burken. Återigen ta en mindre mängd först och ta mera om du behöver. Att använda onödigt mycket rakkräm eller raktvål kostar både dina pengar och klimatet. Men du ska använda den mängd som känns rätt för dig. 

Ett mycket viktigt steg i hur använder man en rakborste. Dessutom en del i varför vi tycker att man ska använda en rakborste. helt enkelt därför att det är bra för sinnet. 

Även om denna process först kan verka svår och komplicerad kommer den efter ett tag kännas skön, avkopplande och nästan meditativ hur du skapar ditt raklödder. Använder för dig just rätt mängd vatten och rakkräm eller raktvål i kombination. Allt för att få det där härliga löddret du önskar. 

Hur använda en rakborste? applicera i ansikte

Hur använder man en rakborste - applicering av raktvål eller rakkräm i ansiktet.

Nu har vi äntligen kommit fram till den, åtminstone i vårt tycke roligaste delen i hur använder man en rakborste, nämligen för att applicera rakkräm eller raktvål i ansiktet. 

Med en lätt roterande vispande rörelse applicera rakkrämen eller raktvålen från rakborsten i ansiktet. Du behöver inte trycka hårt. Håll ett lätt jämt tryck och applicera tills du känner att du har fått den mängd rakkräm eller raktvål i ansiktet som du vill ha.  

Vid behov upprepa appliceringsprocessen. 

Det här steget i hur man använder en rakborste har ett flertal hudvårdande effekter. Exempelvis har det bort döda hudceller och annat som fastnar i huden och särskilt i porerna där de tunna stråna i rakborsten når ned. Dessutom gör de ett mycket bättre jobb än till exempel fingrarna skulle göra som dessutom riskerar att korskontaminera huden. 

Hur använder man en rakborste - Rengöring

Det sista och viktiga steget i hur använder man en rakborste är rengöring och skötsel. 

När du är klar skölj rakborsten snett under rinnande vatten. Var försiktig med att inte peta och klämma för hårt på stråna då de kan falla av. Skaka sedan bort överflödigt vatten igen från rakborsten och låt den gärna hänga i ett ställ för att torka. 

Genom att låta rakborsten hänga upp och ner blir det lättare för vattnet att rinna nedåt och ut. Då är risken mindre också att knuten skadas och rakborsten håller länge. 

Skölj alltid noggrant av rakborsten efter rakningen för att tvålrester och annat inte ska fastna och torka in i rakborsten.

Är detta verkligen viktigt kanske du tänker i hur använder man en rakborste? Att rengöra den på ett bra sätt. Ja det är mycket viktigt. Stråna i din rakborste är mycket känsliga och kan skadas om de exempelvis utsätts för intorkade tvålrester eller annat. Dessutom kan annat fastna i borsten som du vill ha bort. 

Video som visar hur du rengör din rakborste

Sammanfattning hur använder man en rakborste?

  1. Börja med att förbereda rakborsten genom att skölja vinklad lätt nedåt och rotera gärna borsten ett varv. 
  2. Applicera raktvål eller rakkräm på borsten. 
  3. Applicera raktvål eller rakkräm i ansiktet med hjälp av borsten
  4. Skölj av och häng upp borsten.

Video hur använder man en rakborste?

Varför använda en rakborste?

Behöver du tre bra skäl till varför du ska använda en rakborste när du rakar dig? Nu när du vet hur man använder en rakborste. Egentligen tycker vi att det bara behövs ett men låt gå. 

Vilket är skälet frågar du dig? Att det är härligt givetvis! Men låt oss utveckla det och ge dig fyra bra skäl till varför använda en rakborste?

Vill du ha två till skäl varför du ska använda en rakborste?

Tre bra skäl till varför du ska använda en rakborste

Mera om hur och varför använda en rakborste?

Frågor och svar om hur använder man en rakborste och varför ska man använda en rakborste?

Hur använder man en rakborste om man har längre skäggväxt på bästa sätt?

Se till att rakborsten applicerar rakkrämen eller raktvålen ordentligt vid roten av skäggstråna och inte bara på topparna. Det är trots allt huden som är det viktigaste att skydda med rakkrämen eller raktvålen. 

Nyfiken på att veta mera om rakborstar, om vilka olika typer av handtag och borsthuvuden som finns? Läs gärna vår guide där vi djupdyker i ämnet

Läs vår rakborste guide

Behöver jag verkligen en rakskål eller rakmugg?

Det underlättar väldigt mycket om du ska skapa ditt raklödder med exempelvis rakkräm att göra det i en rakskål eller rakmugg. Särskilt i början eftersom det kan vara lättare att få ett resultat som du blir nöjd med. Många raktvålar kommer i en rakskål redan från början. Till dessa finns i många fall också refill att köpa. 

Refilltvålar passar också till de flesta rakskålar och rakmuggar. Att använda refilltvål är både ett ekonomiskt och klimatsmart sätt att raka sig på. 

Hur länge håller en rakborste?

Väldigt svårt att svara på men en rakborste byggs för att hålla länge. Med tiden kommer den slitas ut ja men tanken är att den ska hålla i många år. I början kan några strån falla av, men det är naturligt.

Se gärna avsnittet om skötsel i hur man använder en rakborste för att få din rakborste att hålla längre. 

Finns det veganska rakborstar?

Självklart finns det veganska rakborstar. 

Silver tip fibres rakborstar från det tyska företaget Mühle är veganska rakborstar av mycket hög kvalité. Dessa är framtagna för att efterlikna silver tip badger rakborstar som räknas som de mjukaste och mest behagliga rakborstarna att använda. 

Alla våra silvertip fibres rakborstar

Ett alternativ till silver tip fibres är black fibres rakborstar. Dessa rakborstar är något styvare och hårdare än silver tip fibres men ger en otroligt skön rakning de också. 

Alla våra  black fibres rakborstar

Vanligaste misstagen i hur använder man en rakborste?

Det finns ett flertal vanliga misstag man kan göra i hur använder man en rakborste. 

  1. Att använda en rakborste som inte känns bra i handen. Använder du en rakborste som känns exempelvis för stor eller för liten för din hand. Som du inte kan greppa ordentligt och känns bra kommer du antagligen inte använda den. 
  2. Inte sköta om sin rakborste ordentligt. Sköter du inte din rakborste ordentligt kommer den börja gå sönder och till slut vara obrukbar. 
  3. Överdrivet låna ut din rakborste. Din rakborste är en del av din personliga hygien och ska behandlas därefter. Du vill antagligen inte ha andras döda hudceller och liknande på din hud. Därför ska du inte skicka vidare dina. 

Vad är viktigast att tänka på i hur använder man en rakborste?

  1. Ha roligt och njut av upplevelsen!
  2. Låt det inte bli ett krav för dig! 
  3. Ta hand om din rakborste och njut länge av den.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fri Frakt

På alla ordrar över 700kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa