LEVERANS 1-2 DAGAR  |  FRI FRAKT 600 KR  |  LAGERSHOP

WhollyKaw

Månadens varumärke: WhollyKaw

Den här månaden presenterar vi stolt WhollyKaw. WhollyKaw är ett märke inom kategorin artisan soaps, det vill säga raktvål och andra produkter för klassisk våtrakning. De produceras i små mängder av till stor del naturliga ingredienser.  

 

Varför välja WhollyKaw?

Den har något för alla och allas smak vad gäller dofter när det gäller raktvål och aftershave. Här finns blommiga dofter, fruktiga dofter, träiga dofter, lätta dofter, tunga dofter, kort sagt här finns en doft som passar dig. I grunden är dofterna oftast klassiska även om det nästan alltid finns någon form av överraskning eller något som gör att doften sticker ur. Kort sagt både tidlöst klassiskt men samtidigt nytt, modernt och fräscht. Därför ska man välja WhollyKaw. 

Självklart tillverkas produkterna med hållbarhet och klimat i åtanke, inget är heller testat på djur. Produkterna är gjorda i största möjliga mån på naturliga ingredienser. Produkterna från WhollyKaw innehåller talg som länge använts för att återfukta och skydda huden. Dessutom mjölkprotein (whey) och mjölk från vattenbuffel och åsna. Dessa tillsätts på grund av sina goda hudvårdande och återfuktande egenskaper. 

After shave splash innehåller alkohol. 

Vad menas egentligen med artisan soaps?

Med artisan soaps menas hantverksmässig tvål, i det här fallet hantverksmässig raktvål. Det är raktvål som mer eller mindre är framtagen för hand av skickliga tvålmakare, hantverkare (artisans) inom området. 

Något som också gör en raktvål till en artisan soap är att den helst bör innehålla till största möjliga del naturliga ingredienser. Det kan vara både animaliska och vegetabiliska produkter.  

WhollyKaw produkter innehåller bland annat åsnemjölk. Det har använts sedan det antika Egypten för sina hudvårdande och återfuktande egenskaper. Sägs vara mycket bra för huden kort sagt.  Det beror delvis på att det är rikt på proteiner, kalcium, Kalium, magnesium, C-vitaminer, vitamin B5 och B9. Alla ämnen som är bra för huden. Det har en bra återfuktande effekt och ger huden näring. Här finns också mjölkprotein och mjölk från vattenbuffel med liknande egenskaper. 

Talg från nötkreatur är också något som traditionellt använts på grund av sina återfuktande egenskaper för huden och att det ger huden näring.  

WhollyKaw

Doftserierna

Valentynka

Valentynka är en härligt klassisk maskulin doft som passar utmärkt året runt. Doften är varm, söt, blommig och träig. Här finns inslag av kanadensisk gran som ger de härligt träiga varma tonerna tillsammans med cedeträ och ekmossa. Sötman och mer värme kommer från apelsin och saffran. De blommiga tonerna kommer framförallt från jasmin. Tillsammans bildar de en fantastisk doftupplevelse som både är klassisk och modern på samma gång. Det här är verkligen en doft för dig som gillar klassiska dofter inom våtrakning men som samtidigt vill ha något mera. 

Innehåller liksom de andra raktvålarna humle som sägs ha antiinflammatoriska egenskaper.  Dessutom Omega-6 och Omega-3 som är utmärkta för att återfukta huden, göra den mjuk, smidig och frisk. 

Dessutom finns här bland annat talg från nöt, mjölk och mjölkprotein från vattenbuffel och åsna som också har mycket goda återfuktande och hudbevarande egenskaper. Innehåller inga parabener, kemiska sulfater eller färgämnen. 

När du köper en Valentynka raktvål eller after shave har du möjlighet att köpa den andra till ett rabatterat pris.  

Valentynka betyder Alla hjärtans dag och både raktvålen och after shaven, antingen var för sig eller tillsammans är en underbar present att ge bort till någon på exempelvis alla hjärtans dag, en födelsedag, i julklapp, examen eller bara för att visa att man älskar någon. 

 

Vor V

Även om Vor V har en del klassiska inslag är den i stort sätt mycket mera modern, kontemporär och helt magisk. Det är väldigt mycket doft här, väldigt mycket härlig maskulin varm kryddig doft men också med viss sötma. Här finns muskotnöt, oud, läder, mysk och svart te som ger doften värme, djup och kryddighet. Hallonen, saffran och vanilj står för det söta.  Detta är verkligen en doft för dig som kanske vill ha något av det traditionella men framförallt nytt och vågat. 

Är detta en höstdoft? Ja kanske, eller en vinterdoft? Det tror vi säkert. Men den passar även på våren och sommaren. Beroende på kanske vem man är. Värmen och de kryddiga dofterna gör ju sig bra på vintern men kan också kännas härligt på sommarkvällarna. 

Vor V är skapad på en bas av talg från nöt tillsammans med mjölkprotein (whey) och mjölk från vattenbuffel och åsna. Det gör en bas med mycket hög återfuktande och hudvårdande effekt.  Innehåller också humle för de goda antiinflammatoriska egenskaperna.

Tillsammans med den matchande after shaven blir detta en produkt du kommer att älska varje dag året om.

Entropy man

Ännu en tung, kryddig, djup klassisk doft med moderna inslag. Här är det mörk mustig tobak i botten, tilllsammans med läder, svart peppar, hö och vetiver. De två senare ger också en jordighet och träighet till doften som gör den ännu rundare. Samtidigt finns här också plommon, rom och frankincense som gör den något sötare. En doft för dig som älskar klassiska mjuka, runda maskulina dofter. Känns på samma gång traditionell som nyskapande. Passar för alla åldrar och alla årstider. 

Är detta kanske den bästa doften för hösten framförallt? Det finns mycket höst i den här doften, den mustiga tobaken, höet, plommonen och romen. Eller kanske på våren, varför alltid vara strikt och konventionell? Vintern också eller när man vill ha lite extra krydda på sommaren.

Har givetvis samma bas som de andra med talg, mjölkprotein (whey) och mjölk från vattenbuffel och åsna. Talgen kommer också från andra nötkreatur. Omega-6 och Omega-3 för ännu mera återfuktande och hudbevarande egenskaper. Humle finns även här. 

Förstås precis som med de andra finns här inga parabener, kemiska sulfater eller färgämnen. 

Köper du en raktvål eller after shave kan du köpa den andra till ett rabatterat pris.  

Entropy man menas ungefär med en man som utrstrålar mycket värme och energi. Något användandet av den här raktvålen och eller after shaven förhoppningsvis ska bidra till.

Rebelle

Rebellisk, upprorisk, men samtidigt kanske just den mest klassiska av dofterna i serien. Det är mycket svårt att få en mer klassisk maskulin doft än detta, just därför är den en rebell. Här finns oud, läder, tobak, sandelträ och vetiver. Med oud, läder och tobak skapas en mörk djup rund härlig doft. Med sandelträ och vetiver kommer ännu mera av den jordiga, mörka, träiga känslan in. Enkelt, klassiskt och rakt på sak bara. 

Det rebelliska i att den här doften alltid tycks passa och inte binder sig till någon särskild årstid gör den om ännu bara mer intressant och spännande. Här är det verkligen klassiskt, tidlöst och enkelt, något som alltid fungerar. Men kanske är detta ändå en doft framförallt för vintern. Det avgör du. 

Möjligen inte lika rebelliskt är att den har samma bas som de andra dofterna i serien, mjölkprotein, mjölk och talg. Förstås också humle, omega-6 och omega-3. 

En doft som alltid fungerar oavsett vem man är eller vilken årstid eller väder det är ute. 

Med ett omslag inspirerat av David Bowie album Heroes. 

Man from Mayfair

En riktigt klassisk doft men med en modern skurv. Fast ändå väldigt klassiskt, tidlöst och väldigt mycket brittisk barbershop. 

Det börjar med de lagom syrliga söta friska tonerna från bergamot citrusfrukter från italien, en äkta klassiker i sammanhanget. Därefter lavendel med sin mjuka härliga doft. Sedan kommer de klassiska maskulina dofterna av sandelträ, ekmossa och patchouli och ger en härligt jordig, träig fyllig doft. Som att stiga in i en barbershop i London. Dessutom finns här lite basilika som ger intrycket av något annat, något spännande och vågat mitt i alltsammans.  

Den här doften har också beskrivits som en hyllning till området Mayfair i London, Westminister. Här i kanten av Hyde Park med Oxfort Street, Regent Street, Piccadilly och Park Lane är centrala och klassiska områden för brittiska gentlemän. Diskreta, artiga, vänliga. 

Nu behöver man förstås inte alls identifiera sig som en brittisk gentleman bara för att använda den här doften, men man kan göra det och kanske kommer man känna sig som en när man gör det. Oavsett årstid förstås, även om det i London nästan alltid tycks vara antingen höst eller vår. 

Har samma bas som de andra dofterna.  Innehåller förstås varken parabener, kemiska sulfater eller färgämnen.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fri Frakt

På alla ordrar över 600kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa