LEVERANS 1-2 DAGAR  |  FRI FRAKT 600 KR  |  LAGERSHOP

RAKBORSTE GUIDEN

I rakborste guiden vill vi guida dig genom det mesta som har med rakborstar att göra. Varför du ska använda en rakborste? Vilka delar en rakborste har, vad du bör tänka på när du ska köpa din första rakborste och skötsel av din rakborste. 

Tillsammans med säkerhetshyveln eller rakkniven och dubbelrakblad bildar rakborsten den ikoniska treenigheten inom klassisk våtrakning. Att se en skicklig barberare med fast stadig hand applicera ett raklödder med rakborste är vackert. 

Att förbereda och skapa ett härligt raklödder med en rakborste är mera än en enkel process, även om det är ganska enkelt. Det är ett tillfälle för avkoppling och kontemplation. Att begrunda dagens göromål. 

rakborsteguiden

Varför ska jag använda en rakborste?

I rakborste guiden är förstås ingen fråga mer central än varför ska jag använda en rakborste? Svaret är egentligen enkelt, för att det är skönt och roligt. Men det finns fler svar. 

Läs mer

Rakborstens delar

I den här delen av rakborste guiden ska vi nu gå genom rakborstens delar. I korthet består en rakborste av två delar, ett handtag och ett borsthuvud. 

Rakborste handtag

Den ena av de två viktigaste delarna i rakborste guiden. 

Läs mer
Rakborste guiden handtag syntet

Syntetiskt material

Handtag av hårt pressat och polerat harts, ofta av typen epoxy är ett hårt och hållbart syntetiskt material som är vanligt bland rakborstar. Detta eftersom det kan färgas till att se ut som olika ädlare material som elfenben, ebenholts, horn, sköldpaddskal med mera. 

Läs mer
Rakborste guide handtag trä metall

Trä och metall

Trä är ett underbart vackert levande material, perfekt till handtag.

Läs mer

Övriga material Horn, porslin med mera

Horn, oftast av hållbart uppfödd afrikansk buffel är ett utmärkt val för dig som vill ha något alldeles extra när det gäller handtag, som inte nöjer dig med substitut och konstgjorda material. 

Läs mer
rakborste guide rakhuvuden

Borsthuvud

Den andra av de två viktigaste delarna i rakborste guiden. Borsthuvudet i de rakborstar vi säljer finns av tre olika typer. 

Läs mer

Vilken rakborste ska jag då välja?

Det finns lika många olika preferenser när det gäller val av rakborste som det finns de som ska välja dem. 

Läs mer

Grävlingshår

Rakborstar med borsthuvud som anses ha allra högst kvalitet är fyllda med grävlingshår, de finns i olika grovlek, fyllighet och prisklasser.

Läs mer

Pure badger rakborstar

Pure Badger är det mest lättillgängliga håret på marknaden, vilket gör det till ett billigt alternativ av bra kvalitet.

Läs mer

Best Badger / Fine Badger

Best Badger och Fine Badger anses vanligtvis vara standardhåret för rakborstar och ger ett krämigt och lättarbetat raklödder.

Läs mer

Super badger

Super badger är handfyllda kvalitetsborstar från England. Håret är längre, mjukare och tunnare, vilket gör att det krävs mer hår för att fylla varje borste. Det är ljust i topparna och mörkare längre ned. Håret är av hög kvalitet och kommer från grävlingens rygg.

Läs mer

Silvertip badger

Silvertip badger är ett lyxigt alternativ med grävlingshår av den mjukaste och absolut bästa kvalitén som finns tillgänglig. 

Läs mer

Syntetiskt borst

En syntetisk rakborste är ett utmärkt alternativ om man av olika orsaker inte vill eller kan välja en produkt med animaliskt hår. Syntetiska borstar finns precis som rakborstar med grävlingshår i några olika kvalitéer. 

Läs mer

Black fibre rakborstar

Black badger är en syntetisk rakborste av samma kvalitet som best badger och fine badger, dock är den större delen av håret svart och något längre. Liksom Silvertip fibres är den syntetiska något mera hållbar men lika mjuk som det äkta grävlingshåret. 

Läs mer

Silvertip fibre

Silver tip fibres är ett perfekt alternativ för dig som önskar veganska fibrer med samma egenskaper som Silvertip badger. Det består av högkvalitativa syntetfibrer som torkar snabbare än naturligt hår och därför är mer slitstarkt. Silvertip fibres har hög kvalitet, är mycket mjukt och har en extremt lång livslängd.

Läs mer

Pure Bristle / Vildsvinsborst rakborstar

Pure bristle borstar tillverkas av vildsvinsborst

Läs mer
Fri Frakt

På alla ordrar över 600kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa