Varukorg
Rakborstar terapi

3 goda skäl att välja en rakborste

Det finns många goda skäl till att välja att använda en rakborste när du rakar dig. Det bästa skälet, åtminstone om du frågar oss är att det är väldigt trevligt. Först känslan av att skapa sitt raklödder med rakborsten. Sen allt det där andra. Låt oss därför presentera några goda skäl till att välja en rakborste.

1 Terapeutiskt med en rakborste

De flesta, i stort sätt alla som använder en rakborste säger samma sak. Det finns något nästan terapeutiskt med att använda en rakborste. Att känna dess tyngd i handen, blöta ner den lagom mycket i lagom varmt vatten, sedan arbeta upp raklöddret från tvålkoppen, tvålmuggen eller tvålskålen. Njuta av det vita löddret och känna doften av rakkrämen eller raktvålen.  

Sedan hur rakborsten sakta smeker huden längs kinderna, halsen, hakan, under näsan, vart man nu föredrar att raka sig. Nästan känner hur skäggstråna reser sig med hjälp av rakborsten och raklöddret.  

Hur man på något sätt där och då får en stund för sig själv, hur omvärlden för ett litet tag försvinner. Något som i en stressande värld kan vara välbehövligt.

Det för oss åtminstone är det terapeutiska i att använda en rakborste. Låt ditt sinne vila en stund medan du applicerar raklöddret med din rakborste. Kort sagt ge ditt ansikte en härlig massage varje morgon. 

2 Hudvårdande med en rakborste

En rakborste är inte bara terapi för ditt sinne, det är också terapi för din hud. Rakborsten applicerar raktvålen eller rakkrämen på ett mycket mer effektivt sätt än vad exempelvis dina händer gör. Stråna i en rakborste har lättare att tränga ner i porerna och därigenom få en mer djupgörande och bättre återfuktande effekt av din rakkräm eller raktvål. Ett av många syften till varför du bör använda en rakborste. 

Dessutom hjälper en rakborste till att lyfta skäggstråna innan rakning. Rakborsten kan också hjälpa till att borsta bort döda hudceller och annat ur huden. Ytterligare goda skäl till att använda en rakborste.  

Det är kort sagt hudvårdande att använda en rakborste. 

3 En del av en historia och kultur

När du använder rakborsten i din rakning blir du en del av en historia och en kultur som funnits i över 250 år. Allt började i Frankrike i mitten av 1700-talet och traditionen lever kvar än idag. En vacker rakborste är också en vacker pjäs i ditt hem.

En vacker rakborste var länge och är fortfarande en viss statusmarkör i ett badrum. Att använda en rakborste i din är också en markör för att du bryr dig om din rakning, att den är mera än bara en syssla som du måste göra. Det är något du vill göra. 

Förr kunde rakborstar vara tillverkade av dyrbara material som elfenben, ebenholts, horn, sköldpaddskal, porslin, ädelträ och andra liknande material. En del material som horn och porslin förekommer än idag i rakborstar, då från hållbara producenter. Tack vare syntetiska material som epoxy plast, en slags hårdplast är det möjligt att göra handtag som ser ut som exempelvis elfenben, ebenholts och sköldpaddsskal utan att vara den äkta varan. I många fall finns det också en matchande säkerhetshyvel till.  

Mer om rakborstar

I vår guide till rakborstar har vi samlat ihop i stort sätt allt du kan tänka dig behöva veta om rakborstar. 

Här hittar du vår guide till rakborstar

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fri Frakt

På alla ordrar över 600kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa

10% Rabatt
Bli medlem i vårt nyhetsbrev idag och erhåll 10% rabatt på ditt första köp!
    Bli medlem
    Jag godkänner Villkoren