LEVERANS 1-2 DAGAR  |  FRI FRAKT 600 KR  |  LAGERSHOP

Mühle raktvål i skål recension

Recension: Mühle raktvål i porslinskål

Det tyska företaget Mühle är känt för sina rakborstar och rakhyvlar i världsklass. Här finns både instegsmodeller och exklusiva rakborstar och rakhyvlar, allt förstås av högsta kvalité i konstruktion och design. Mühle har även flera produkter för hudvård i samband med våtrakning. En av dessa produkter är deras raktvål i porslinsskål, den ska jag recensera. Använder du någon av Mühles fina porslinsskålar? När tvålen är slut kan du enkelt återanvända den genom att köpa en refilltvål som finns i alla tre dofter. 

Mühle raktvål i porslinsskål, användning

De första gångerna jag använde denna raktvål var jag inte helt imponerad, kanske förväntade jag mig mera eftersom Mühles produkter i övrigt är världsklass. Men efter att ha provat raktvålen några gånger till har detta blivit en av de raktvålar jag använder absolut mest. Tricket är som alltid att hitta just rätt mängd vatten. Det jag gillar mest med den är att den känns otroligt klassisk och tidlös. Inga konstigheter, bara raktvål av hög kvalité i all sin enkelhet. Jag har använt den tillsammans med olika borstar och lika fint resultat varje gång. Löddret blir härligt och ger en utmärkt våtrakning. Känslan att greppa porslinsskålen i ena handen och vispa runt med rakborsten för att skapa löddret är en alltid lika rogivande känsla. Det gör varje morgon lite bättre. Använd gärna en av Mühles egna fina rakborstar och en säkerhetshyvel från Mühle.     

Mühle raktvål i porslinsskål, dofter

Mühle raktvål i porslinsskål finns i tre olika dofter, sandelträ, havtorn och aloe vera. Personligen är sandelträ min favorit. Sandelträ är en klassisk tidlös doft som alltid fungerar. Nästan alla tillverkare av raktvål har den som doft vilket är förståeligt. Klassiskt fräscht maskulint och fungerar lika bra året om även om den gör sig allra bäst under hösten och vintern. Förutom sandelträ doftar raktvålen även koriander och stjärnanis. Lagom träigt, kryddigt alltså och en doft som alltid kommer kännas rätt. 

Havtorn är en något friskare och lättare än sandelträ men även den en favorit. Dofterna av lime och apelsin kompletterar fint doften av havtorn. Även den här passar förstås lika bra året om men det är på våren och sommaren som den kommer till sin absoluta rätt tycker jag. Kanske något mera kontemporär än sandelträ men definitivt en doft som är här för att stanna.  

Slutligen aloe vera tillsammans med doft av ek och mynta. Aloe vera doften är otroligt frisk och särskilt lätt. Passar utmärkt en morgon när man vill känna sig frisk och fräsch efter rakningen, särskilt under sommar och höst. Det finns kort sagt alltid minst en doft som passar.

Mühle raktvål i porslinsskål, design och funktion

Porslinsskålen i vitt porslin är praktisk och snygg. Den är av lagom storlek och tar inte särskilt mycket plats varken i badrumsskåpet eller på handfatet. Eftersom den är i vitt matchar den också det mesta. Detta är något jag gillar med produkten. Raktvålen gör sig mycket bra på mitt lilla handfat. Den ligger också mycket bra i handen, även om man har små händer.    

Mühle raktvål i porslinsskål, klimatavtryck

Utöver raktvålarna i porslinsskål erbjuder Mühle också refilltvål att köpa till. Antingen enstaka förpackningar eller en fin förpackning som innehåller alla tre dofterna. Alla refiller passar förstås för alla porslinsskålar. Eftersom porslinsskålen tillsammans med refill kan återanvändas oändligt antal gånger har den därför ett mycket lågt klimatavtryck.       

Mühle raktvål i porslinsskål, sammanfattning

Detta är en är prisvärd raktvål med härlig doft. Jag använder den själv dagligen med ett mycket bra resultat varje gång. Den doft jag föredrar är sandelträ men gillar även havtorn och aloe vera mycket. Särskilt på måndagsmorgonen, starten på en ny vecka är det uppfriskande med aloe vera. Tack vare porslinsskålen som kan återanvändas blir det en produkt med lågt klimatavtryck.  

Betyg: 4 av 5 Shavingrooms

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fri Frakt

På alla ordrar över 600kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa