LEVERANS 1-2 DAGAR  |  FRAKTFRITT  700 KR   |  LAGERSHOP & RÅDGIVNING

Barbershop-doft

Upplev klassiska barbershop-dofter

Det talas ofta om klassiska barbershop-dofter. Men vad menas med det egentligen. Vad är en klassisk barbershop-doft? Låt oss reda ut detta. 

Bay rum

Bay rum är utan tvekan något man tänker på när man tänker på en klassisk barbershop-doft. Vi kan nästan garantera att i vilken klassisk barbershop som helst du kliver in i världen över, kommer doften av Bay rum att finnas där.

Vad är då Bay rum? Bay rum är en mycket komplex doft med stor karaktär. Dess kryddighet går inte att förbise, med dofter som påminner om nejlikor, kanel och muskot. Till detta finns också en framträdande sötma av exempelvis vanilj eller kryddpeppar. Dessutom finns här också träiga toner, och doften sägs ha en nästan balsamerande effekt.

Ursprungligen kom doften av att lagerblad blötlades i rom, därefter gnuggades bladen mot huden. Sedan dess har Bay rum varit en klassisk barbershop-doft.

Bergamot

Bergamot är en doft som är otroligt vanlig inom våtrakning och skäggvård, vilket gör den till en grundläggande barbershop-doft.

Doften av bergamot utvinns från citrusfrukten Bergamot och är populär på grund av sin unika och distinkta karaktär. Här finner man en härligt uppfriskande blandning av citrustoner tillsammans med blommor. Dessutom finns en viss sötma och kryddighet i doften. Den beskrivs ofta som en delikat och komplex blandning av apelsiner och citroner, den perfekta kombinationen av sötma och syrliga, beska toner. Till det läggs en blommighet som ger doften en rundare och mjukare karaktär. Doften sägs vara både upplyftande och energigivande.

Om du vill ha en barbershop-doft är bergamot ett självklart val.

Mysk

Mysk är ett mycket populärt val när det kommer till barbershop-doft. Det är en klassiskt maskulin doft, med en distinkt varm och sensuell ton som utgör en vanlig basnot inom våtrakning och skäggvård. Doften kan upplevas som lätt animalisk. Även om den har ett animaliskt ursprung, kommer den idag vanligtvis från antingen syntetiska eller vegetabiliska alternativ.

Doften har även en härligt lätt pudrig och mjuk känsla som kan påminna om känslan av ren hud eller nytvättade lakan, vilket gör den mycket vanlig bland barbershop-dofterna. Det maskulina i doften förstärks ytterligare av dess träiga och jordiga karaktär. Dessutom kan man ana en viss balsamisk sötma i doften.

Pepparmynta / Mint

Pepparmynta, som även kallas Mint eller Menthol, är ytterligare en klassiker när det gäller barbershop-doft.

Pepparmynta är en av dofterna som är allra mest lättigenkännliga, mycket på grund av sin friska, skarpa och intensiva karaktär. Den är framförallt frisk och kylig, men doften kan även upplevas som lätt, subtilt söt, tillsammans med en hint av örtighet och kryddighet. Att den är en mycket populär och därför vanlig barbershop-doft beror också på dess renhet och fräschhet.

Sandelträ / Sandalwood

Sandelträ, eller sandalwood, är en klassisk barbershop-doft och förekommer ofta i produkter för våtrakning och skäggvård. Den är mest vanligt förekommande som basnot, det vill säga som grund i doften, för att ge en långvarig och djup doft.

Sandelträ i sig är en mycket varm, träig, söt och klassiskt maskulin doft. Dess träiga karaktär ger en känsla av jordighet, mjukhet och inbjudande. Den har en sötma som påminner om nyhugget trä eller torkade blommor en varm sommardag. Doften känns nästan mjölkaktig, krämig och len i sin ton. Den är fyllig och varm med stor komplexitet.

Fler klassisker inom barbershop-doft

Det finns självklart ännu fler klassiska barbershop-dofter än de vi hittills presenterat, här följer ytterligare ett urval av dofter.

Lavendel eller Lavender måste givetvis nämnas här. Den här härliga doften har en stark karaktär som är både fräsch och aromatisk. Här finns en härlig blandning av blommor, örter och sötma som tillsammans skapar en härligt ren och behaglig doft.

En annan klassisk barbershop-doft är ekmossa. Tillsammans med sandelträ är den en mycket vanlig basnot inom dofter. Till karaktären är doften ordentligt jordig och träig, tillsammans med en viss bitter-söt och lite rökig doft. Här finns också en viss kryddighet.

Ingen lista med barbershop-doft vore komplett utan doften av vanilj. Dess rika, söta och behagliga doft är en klassiker och mycket omtyckt. Dess varma sötma, lätta krämighet, svag blommighet och ibland lite kryddighet gör detta till en klassisk doft som har använts och älskats i generationer.

Nyfiken på fler val av barbershop-doft? Kom gärna förbi oss på Kommendörsgatan 38 och dofta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fri Frakt

På alla ordrar över 700kr

Snabba Leveranser

1-2 dagars leveranstid

Skickas samma dag

Beställningar innan 16:00

Säkra betalingar

Klarna / Swish / MasterCard / Visa